MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
14
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πρεμιέρες: Η νέα εποχή του «Alien»

Ένα από τα πιο δημοφιλή κινηματογραφικά φρανσάιζ είναι το «Alien» του Ρίντλεϊ Σκοτ ο οποίος εδώ περιορίζεται σε ρόλο παραγωγού και παρουσιάζει το νέο κεφάλαιο («Alien: Romulus») γύρω από τον τρομακτικό επισκέπτη του διαστήματος όπως το οραματίστηκε ο ουρουγουανός Έντε Άλβαρεζ.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Alien: Romulus

Το «Alien: Romulus» είναι ένα καλοφτιαγμένο horror θρίλερ για την απειλή του διαστήματος εκεί όπου «κανείς δεν μπορεί να ακούσει τις κραυγές σου» που πατάει γερά στο πνεύμα του πρωτότυπου φιλμ το οποίο βγήκε στις αίθουσες πριν από 45 χρόνια.
Κριτική και αίθουσες προβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Τελειώνει με εμάς”: Πώς η νέα ταινία της Blake Lively έγινε η αφορμή για το πιο αναπάντεχο cancel12.09.2018

Τελειώνει με εμάς

Το αισθηματικό δράμα συναντά το θρίλερ επιβίωσης σε δύο φιλμ που έχουν αρκετές ομοιότητες. Στο «Τελειώνει με εμάς» η Μπλέικ Λάιβλι παίρνει πάνω της την ταινία που βασίζεται στο ομότιτλο best seller της Κολίν Χούβερ…
Κριτική και αίθουσες προβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό το Stand by Me μέχρι το Suntun: 10 ταινίες για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι12.09.2018

Στοιχειωμένη καρδιά

… ενώ η «Στοιχειωμένη καρδιά» του Φερνάντο Τρουέμπα έχει ως φόντο το αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι (τα γυρίσματα έγιναν στο Πήλιο) και πρωταγωνιστή τον Ματ Ντίλον στο ρόλο μοναχικού και αινιγματικού εστιάτορα τον οποίο ερωτεύεται η νεαρή ισπανίδα που εργάζεται στο μαγαζί του.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Cold

Ένα ατμοσφαιρικό αστυνομικό θρίλερ είναι το «Cold» που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της δημοφιλούς συγγραφέως από την Ισλανδία Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα

Το ισπανικό δράμα «Ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα» είναι ένα συγκινητικό φιλμ πάνω στις μνήμες του Εμφυλίου, με την κεντρική ιδέα να βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Διπλή Ταυτότητα

Η «Διπλή Ταυτότητα» (Double Idemnity) του Μπίλι Γουάλιντερ είναι ένα από τα πλέον αρχετυπικά νουάρ του Χόλιγουντ, έχοντας τους Φρεντ ΜακΜάρεϊ, Μπάρμπαρα Στάνγουικ και Έντουαρντ Τζ. Ρόμπινσον στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Αίθουσες προβολής

Ο Θρύλος του Κάστρου Σουράμι

Τέλος, ο «Θρύλος του Κάστρου Σουράμι» του Σεργκέι Παρατζάνοφ μιλάει για το πως προστατεύτηκαν από τους εισβολείς οι Γεωργιανοί, με το κάστρο του τίτλου να θυμίζει το θρύλο του γεφυριού της Αρτας.
Κριτική και αίθουσες προβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣταύρος Τσιώλης: Αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη για τον σημαντικό σκηνοθέτη12.09.2018

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας