MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
14
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

7 νησιά για απολαυστικές διακοπές τον Σεπτέμβριο

Αποδράσεις σε υπέροχα ελληνικά νησιά για να παρατείνετε το καλοκαίρι όσο εσείς θέλετε.

| Φωτογραφία: Unsplash/ Emma Van Sant
Monopoli Team

Όταν για κάποιους οι καλοκαιρινές διακοπές τελειώνουν, για κάποιους άλλους μόλις ξεκινούν. Μπορεί ο Αύγουστος να είναι ο κλασικός μήνας διακοπών, ωστόσο και ο Σεπτέμβριος έχει τη χάρη του. Ο καιρός είναι ακόμα καλός, οι τιμές είναι χαμηλότερες και οι παραλίες και τα σοκάκια των νησιών δεν «βουλιάζουν» από κόσμο. Για όλους αυτούς τους λόγους, ετοιμάσαμε για εσάς μια λίστα με επτά ελληνικά νησιά για κάθε γούστο που είναι ιδανικά για ποιοτικές και αξέχαστες διακοπές τον Σεπτέμβριο.

Αίγινα

Φωτογραφία: Unsplash/Xristina Bellou

Είναι η πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας, η πατρίδα του πασίγνωστου και πεντανόστιμου φιστικιού, το νησί που αγαπούν οι καλλιτέχνες και οι διανοούμενοι. Βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα κι όμως σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι τόσο μακριά… Με ρομαντική ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή, γραφικά ψαροχώρια, σημαντικά αξιοθέατα, αρχαιολογικά μνημεία αλλά και μια πευκόφυτη ενδοχώρα ιδανική για πεζοπορία και βόλτες, η Αίγινα, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού, προσφέρει πολλές εναλλαγές. Και αυτή η εποχή είναι ιδανική για να την εξερευνήσετε. Βόλτες στην περατζάδα του λιμανιού, εξορμήσεις στην πευκόφυτη ενδοχώρα προς Αγία Μαρίνα, περίπατοι στην Παλιαχώρα, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού, επίσκεψη στον ναό της Αφαίας (η θέα από αυτό το σημείο είναι μαγευτική), αλλά και χαλάρωση με καφέ και φαγητό στο παραδοσιακό ψαροχώρι της Πέρδικας, θα γεμίσουν το πρόγραμμά σας. Θέλετε κι άλλους λόγους για να επισκεφθείτε την Αίγινα; Τον Σεπτέμβριο διοργανώνεται στο νησί το Φεστιβάλ Φιστικιού (Aegina Fistiki Fest), ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά και γαστρονομικά φεστιβάλ της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνδρέας Βουρλούμης – Γιάννης Παππάς 70 χρόνια Σχέσης: Αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Αίγινας12.09.2018

Τήνος

Πέρα από τη Χώρα και την εκκλησία της Παναγίας, τα πανέμορφα χωριά της Τήνου περιμένουν τον επισκέπτη που θέλει να ανακαλύψει την αυθεντική πλευρά του νησιού. Ο Πύργος, το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, είναι μια υπαίθρια έκθεση λαϊκής τέχνης. Περπατώντας στα γραφικά καλντερίμια θα θαυμάσετε την αρχιτεκτονική του χωριού και τις υπέροχες δημιουργίες από μάρμαρο που κοσμούν κάθε γωνιά. Η Καρδιανή είναι ένα χωριό-έκπληξη: απροσδόκητα πράσινη, με ξεχωριστή αρχιτεκτονική και άπλετη θαλασσινή θέα. Στο χωριό Βώλακας (ή Βωλάξ) θα αντικρίσετε ένα εντυπωσιακό σκηνικό με διάσπαρτους στρογγυλούς γρανιτένιους βράχους μεγάλων διαστάσεων (μάλλον απομεινάρια μιας ηφαιστειακής έκρηξης). Τα αμφιθεατρικά χτισμένα Υστέρνια (σαν μπαλκόνι στο Αιγαίο), η Στενή (το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού), τα Δύο Χωριά, ο Φαλατάδος, ο Τριπόταμος και το ψαροχώρι του Πανόρμου συμπληρώνουν την παλέτα των must see χωριών του νησιού. Όσο για τις βουτιές σας, στην Τήνο θα βρεθείτε μπροστά σε ένα πλήθος από υπέροχες παραλίες: Κολυμπήθρα, Παχιά Άμμος και Σάντα Μαργαρίτα είναι μερικές μόνο από αυτές.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔεκαπενταύγουστος στην Τήνο: Εξερευνώντας το “ευλογημένο” στολίδι των Κυκλάδων12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί