MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
14
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Επιστροφή στην Αθήνα: Οι συναυλίες και τα φεστιβάλ που μας κάνουν να ανυπομονούμε για τον Σεπτέμβριο

Ποιοι καλλιτέχνες θα ρίξουν την «αυλαία» του καλοκαιριού με τις συναυλίες τους στην Αθήνα;

Ελένη Ανδρεάτου | 30.08.2024

Η ανεμελιά της καλοκαιρινής ραστώνης μάς αποχαιρετά και οι απανταχού εκδρομείς και αδειούχοι επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να πάρεις λίγο πιο “ομαλά” αυτή την μετάβαση από τις συναυλίες και τα φεστιβάλ που μας περιμένουν τον Σεπτέμβρη;

Από αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες μέχρι διεθνώς αναγνωρισμένα συγκροτήματα, το πρόγραμμα είναι πλούσιο και η ανυπομονησία μεγάλη.

Συναυλίες

Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Πέτρας και Θέατρο Βράχων

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πιο δυναμικός από ποτέ, με πάνω από πενήντα χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, θα κλείσει την καλοκαιρινή του περιοδεία με δυο εμφανίσεις στο θέατρο Πέτρας και θέατρο Βράχων και θα μας ταξιδέψει επί σκηνής μέσα από τα αγαπημένα του τραγούδια. Θα μας παρασύρει ξανά στις δικές του μελωδίες και στις τεράστιες επιτυχίες του. Θρυλικές συνεργασίες και αξέχαστα τραγούδια χαραγμένα στην καρδιά μας, θα πάρουν μορφή και θα μας ταξιδέψουν στο δικό του μοναδικό κόσμο.
Πότε; Αθήνα, Θέατρο Πέτρας – Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου / Αθήνα, Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη – Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ 

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στο Θέατρο Βράχων

Το αγαπημένο ντουέτο της έντεχνης μουσικής Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη, αφού ολοκλήρωσαν τα μουσικά τους ραντεβού στις ανοιχτές μουσικές σκηνές και τα θέατρα, επιστρέφουν στην Αθήνα ανανεωμένοι με συμμάχους τους τον Γιάννη Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, τον Κυριάκο Ταπάκη στο λαούτο και στο μπουζούκι, τον Κλέωνα Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Καλογιάννη Βεράνη στο βιολί, την τρομπέτα και το τραγούδι, το Νίκο Μαγνήσαλη στα τύμπανα, τον Γιάννη Μάλαμα στα κρουστά και το τραγούδι. Όπως ήταν αναμενόμενο και οι δύο εμφανίσεις των αγαπημένων καλλιτεχνών στο Θέατρο Βράχων είναι ήδη sold out.
Πότε; Αθήνα, Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη – Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου / Αθήνα, Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη – Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου

Ο Κωστής Μαραβέγιας στα Λιπάσματα Δραπετσώνας

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός, μετά από αρκετά χρόνια σε παρατεταμένο tour σε όλη την Ελλάδα, παρέα με την ατρόμητη κι αεικίνητη μπάντα του και μια χούφτα τραγούδια που μας φέρνουν αγκαλιά, μας σέρνουν στο χορό και μας συγκινούν, προσγειώνεται στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ στη θάλασσα, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Το concept είναι απλό: 9 τύποι μπαίνουν σε ένα βαν, αποβιβάζονται στην πόλη, πιάνουν «πόστο» μπροστά στο όρθιο κοινό και υπόσχονται να μας ιδρώσουν ακόμη κι αν “Το καλοκαίρι έφυγε”.
Πότε; Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου
Ελεύθερη Είσοδος

Ο James Arthur στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής για τον 21ο αιώνα, ο James Arthur έχει διαγράψει μια εκπληκτικά επιτυχημένη πορεία που αποτυπώνεται στο δυσθεώρατο νούμερο των 16 δισεκατομμυρίων streams/downloads στις διάφορες πλατφόρμες. H παραμυθένια καριέρα του ξεκίνησε με τη νίκη του στο X Factor του 2012. Η ερμηνεία του στο “Impossible” έφτασε στο νο1 της Μεγάλης Βρετανίας, πούλησε 2.500.000 αντίτυπα και έγινε το πιο επιτυχημένο single στην ιστορία του show. Ένα μεγάλο αστέρι είχε μόλις ανατείλει. H συναυλία του James Arthur στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού αποτελεί μέρος της περιοδείας “Bitter Sweet Love” για την προώθηση του ομώνυμου νέου άλμπουμ του, ενώ θα περιλαμβάνει και ένα best-of από όλη τη δισκογραφία του.
Πότε; Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου| Sold out

Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox στην Τεχνόπολη

Οι Post Modern Jukebox, η μουσική κολεκτίβα που εδώ και τουλάχιστον 13 χρόνια δίνει πνοή σε σύγχρονες επιτυχίες μετατρέποντας τον ήχο τους σε ρετρό αναμνήσεις, έρχεται στην Ελλάδα για ένα και μοναδικό μουσικό υπερθέαμα στην σκηνή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.  Αφορμή της μοναδικής εμπειρίας που θα έχει την ευκαιρία να βιώσει το ελληνικό κοινό αποτελεί η διάσημη συναυλία «Pop music in a Time Machine» με την οποία οι Postmodern Jukebox ανακοίνωσαν μια νέα παγκόσμια περιοδεία προκειμένου να γιορτάσουν το 2024 με το διπλό ορόσημο τόσο της 10ης επετείου της περιοδείας τους όσο και της 1.000ης συναυλίας τους.
Πότε;Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ 

Usurum και Σκιαδαρέσες στην Τεχνόπολη

H μπάντα της ανεξάρτητης ελληνικής μουσικής σκηνής και οι Σκιαδαρέσες με τα τραγούδια που μιλούν απλά και “σταράτα” απευθείας στην ψυχή, μας περιμένουν να λικνιστούμε στους ρυθμούς που θα μας επιβάλει η πανσέληνος.
Πότε; Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ 

Οι James στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Οι James, το alternative rock συγκρότημα που  έχει  αφήσει το σημάδι του στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα του επιστρέφει στην Ελλάδα. Από τις πρώτες τους εμφανίσεις στις αρχές της δεκαετίας του ’80 έως και σήμερα, οι James έχουν αναδειχθεί ως ένα από τα πιο εμπορικά και καλλιτεχνικά επιτυχημένα γκρουπ των τελευταίων 40 χρόνων.
Πότε; Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Η Βίκυ Λέανδρος στο Ηρώδειο

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα καλλιτέχνης – φαινόμενο, Βίκυ Λέανδρος, μεγάλη νικήτρια της 72ης Eurovision, με πάνω από 55 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων σε περισσότερες από 50 χώρες, τραγουδώντας σε 7 και πλέον γλώσσες και γεμίζοντας ασταμάτητα, όλα αυτά τα χρόνια, τα πιο διάσημα θέατρα του κόσμου με τις sold-out συναυλίες της, ολοκληρώνει στην Αθήνα, φέτος τον Σεπτέμβριο, την πλούσια καριέρα της που απαριθμεί σχεδόν 6 δεκαετίες.
Πότε;Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ 

Μάρθα Φριντζήλα και Δημήτρης Μυστακίδης στο Θέατρο Βράχων

H Mάρθα Φριντζήλα και ο Δημήτρης Μυστακίδης συναντιούνται ξανά στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων στο Βύρωνα και αυτή τη φορά…φέρνουν τα πάνω κάτω. Mε διάθεση να πουν όλα όσα αγαπούν και να τα μοιραστούν μαζί μας. Με χιούμορ, με συγκίνηση, με δύναμη. Δύο καλλιτέχνες που δεν διστάζουν να υψώσουν τη φωνή τους και την τέχνη τους σαν λάβαρο μέσα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και που ταυτόχρονα αυτοσαρκάζονται και αλληλοσατιρίζονται. Χωρίς ευκόλως εννοούμενα, η Μάρθα και ο Δημήτρης υπόσχονται να σαρώσουν τη σκηνή και να τα πουν όλα και δυνατά.
Πότε;Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ 

Οι String Demons στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι

Οι String Demons, το τόσο χαρακτηριστικό ντουέτο εγχόρδων που έχει ξεχωρίσει με τις μουσικές του προτάσεις αλλά και τα εκρηκτικά του live, έρχεται το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, σε μία εμφάνιση όπου θα παρουσιάσουν κομμάτια από το νέο τους άλμπουμ Τheãtrika, κομμάτια κλασικής μουσικής αλλά και ροκ, παραδοσιακά, δικά τους τραγούδια και διασκευές που έχουν αγαπηθεί , μεγάλους Έλληνες συνθέτες αλλά και πολλά απρόβλεπτα που μόνο αυτοί τολμούν να παίξουν με ένα βιολί και ένα τσέλο.
Πότε; Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου| Ελεύθερη Είσοδος

Μαρίνα Σάττι στο Δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού

Pop, mainstream και ethnic, σαγηνευτική, αισθησιακή αλλά και τρυφερή, κυρίαρχη και λαμπερή, η Μαρίνα Σάττι, εκπροσώπησε φέτος την Ελλάδα στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision με το ΖARI της ξεσηκώνοντας το κοινό εντός και εκτός της χώρας ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να μεταφέρει, σε κάθε σκηνή το καλοκαίρι ένα δυναμικό live. Μετά τα απανωτά sold out σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Παρίσι, η Μαρίνα Σάττι έρχεται για ακόμα μια παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.
Πότε; Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου| Sold out

Stop Misogyny in (t)rap – Α Call by Sadahzinia στην Τεχνόπολη

Η Sadahzinia καλεί όλες τις Ελληνίδες Rappers με την στήριξη γυναικών του είδους απ’ όλον τον κόσμο, αλλά και εγχώριων, έντεχνων προσωπικοτήτων.  Η πρωτοπόρα Sadahzinia συντονίζει ένα μοναδικό Live Mixtape ανακατεύοντας με τους συνεργάτες της non-stop rap κουπλέ και έντεχνα ρεφρέν με ένα καταιγιστικό πέρασμα ξεχωριστών γυναικών της μουσικής. Χτυπάει red alert με ένα ιστορικό κάλεσμα επί σκηνής για να σταματήσει επιτέλους ο μισογυνισμός στην μουσική.
Πότε; Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ 

Ιουλία Καραπατάκη στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Η Ιουλία Καραπατάκη, πέρα απο τις κοινές της εμφανίσεις με τον Σωκράτη Μάλαμα, μας καλεί στις δικές της προσωπικές μουσικές περιπέτειες στην Ελλάδα. Με όπλα στη φαρέτρα της, το χαμόγελο, την ενέργεια και την πληθωρική της φωνή θα μας παρασύρει σε τραγούδια που αγαπάει, διασκευές από παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα αλλά και soundtracks απο το νέο δίσκο που ετοιμάζει.
Πότε; Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ 

Πάνος Βλάχος στην Τεχνόπολη

Ο Πάνος Βλάχος παρουσιάζει τραγούδια σε ένα αυτοσχέδιο light metal λαϊκοέντεχνοpop πάρτυ με underground στοιχεία ethnic απολιτίκ trip hop.
Πότε; Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ 

Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Άλσος

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του Λαυρέντη Μχαιρίτσα, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Άλσος, όπου θα θυμηθούμε και θα τιμήσουμε τον ερμηνευτή των επιτυχιών, της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς, που άνοιξε μουσικούς δρόμους και διαμόρφωσε μουσικό στυλ, σφραγίζοντας μελωδικά και υπέροχα τα ακούσματά μας. Στη συναυλία θα τραγουδήσουν(αλφαβητικά): Γιάννης Ζουγανέλης, Χρήστος Θηβαίος, Δήμητρα Παπίου, Κίτρινα Ποδήλατα, Αντώνης Ρέμος, Διονύσης Τσακνής, Steve Tesser.
Πότε;Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Oι Melisses μαζί με την Έλενα Παπαρίζου και την Marseaux στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο

Κάθε συναυλία τους είναι μία συναρπαστική live εμπειρία, ένα αξέχαστο party, με τις Μέλισσες και τον Χρήστο Μάστορα να βάζουν τη ξεχωριστή μουσική σφραγίδα τους και τη χαρακτηριστική διαδραστική επαφή τους με το κοινό. Golden Guest η «number one» star της καρδιάς μας, η μοναδική Έλενα Παπαρίζου. Μαζί τους η Marseaux, μία από τις πιο επιτυχημένες artists της νεότερης γενιάς.
Πότε; Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Ο Γιάννης Κότσιρας και  Μίλτος Πασχαλίδης στο Θέατρο Βράχων

Ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Γιάννης Κότσιρας, ενώνουν ξανά τις φωνές και τις μουσικές τους και πραγματοποιούν φέτος το καλοκαίρι μια σειρά συναυλιών, μαζί με τους συνεργάτες τους. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους τραγούδια, κοινές ερμηνείες σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που δεν πρέπει να χάσετε.
Πότε; Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου και Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου
Η συναυλία της Δευτέρας, 9 Σεπτεμβρίου είναι Sold Out
Εισιτήρια για τη συναυλία της Τρίτης, 10 Σεπτεμβρίου εδώ

Φοίβος Δεληβοριάς στην Τεχνόπολη 

Και ενώ όσοι βρίσκονται στην Αθήνα μπορούν να απολαμβάνουν τον Φοίβο Δεληβοριά κάθε Τετάρτη στο θέατρο Άλσος, στην “Ταράτσα του Φοίβου”, ο αγαπημένος καλλιτέχνης, έρχεται και για μια προσωπική συναυλία, παρέα με το Παιδί Τραύμα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Πότε;Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Η Νεφέλη Φασούλη στο Πλύφα

Aυτό το καλοκαίρι η Νεφέλη Φασούλη καλεί φίλους και πρόσωπα ολότελα δικά της για πάρτι στον κήπο της, τη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στο Πλύφα. Το μαγικό μέρος που φρόντιζε όλον τον χειμώνα, τώρα άνθισε, μεγάλωσε, πύκνωσε και τους περιμένει όλους να βρεθούν κάτω από τα αστέρια. Με τραγούδια του Φοίβου, τα καινούργια του Αντώνη, άλλα κλασικά, άλλα όχι τόσο, λαμπιόνια και παγωμένα ποτά θα φέρουμε τη δροσιά που δεν λέει να ‘ρθει στο φετινό καλοκαίρι.
Πότε;Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝεφέλη Φασούλη, γιατί αγαπάς τόσο τη jazz μουσική;12.09.2018

Ταφ Λάθος & Friends στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Το ετήσιο ραντεβού που πλέον έγινε θεσμός. Και πώς να μην γίνει, αφού για 3 συνεχόμενες χρονιές, ο Ταφ Λάθος με τον κόσμο της γειτονιάς του, αλλά και με κόσμο που έρχεται από όλες τις γειτονιές της Αθήνας, δημιουργούν αξέχαστα Live στον υπέροχο, ανοικτό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου “Δημήτρης Κιντής” στην Ηλιούπολη.
Πότε; Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Ταφ Λάθος θέλει να τον θυμούνται σαν κάποιον που ήρθε να κάνει τον κόσμο όσο καλύτερο μπορεί12.09.2018

O Αλκίνοος Ιωαννίδης στην Τεχνόπολη

Τον Σεπτέμβριο έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη μαζί με τους μουσικούς του, ζωντανά στην Αθήνα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Μια ηλεκτρική γιορτή μέσα στα δύσκολα της εποχής μας, μια ολοζώντανη επιβεβαίωση της σχέσης μεταξύ των μουσικών και του κοινού, μια πολύτιμη μοιρασιά ψυχής που όλοι χρειαζόμαστε.
Πότε; Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ 

Οι Πυξ Λαξ στο Θέατρο Λυκαβηττού | Special Guest: Κώστας Τουρνάς

Oι Πυξ Λαξ επιστρέφουν και πάλι στα αγαπημένα ροκ μονοπάτια και ανεβαίνουν στο Λόφο του Λυκαβηττού παρέα με τον Κώστα Τουρνά, έτοιμοι να δονήσουν και πάλι την ψυχή μας όπως μόνο αυτοί ξέρουν, λένε όσα θα θέλαμε να πούμε για τις παλιές και τις νέες αγάπες, ακονίζουν την τέχνη τους, αναζητούν διαρκώς νέες μουσικές κατευθύνσεις και συγγένειες, αλλά πάνω απ’ όλα συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλο ελληνικό συγκρότημα, να δίνουν συναυλίες.
Πότε; Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ 

Μαρίνα Σπανού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα Σπανού έρχεται μαζί με την κιθάρα και τους μουσικούς της να μοιραστεί τις καινούργιες της ιστορίες στην Τεχνόπολη.
Πότε; Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Σταύρος Ξαρχάκος στο Ηρώδειο

Πριν από έναν χρόνο, σε δύο ιστορικές sold out βραδιές, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού μεταμορφώθηκε σε ρεμπέτικο πάλκο και εννιά χιλιάδες θεατές συγκινήθηκαν και συγκλονίστηκαν με τις μυσταγωγικές μουσικές και τα τραγούδια του ρεμπέτικου, του δίσκου σταθμού στην ιστορία της ελληνικής μουσικής. Έναν χρόνο -και δυο ακόμα sold out στο Μέγαρο Μουσικής- αργότερα, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου το Ωδείο Ηρώδου Αττικού θα πλημμυρίσει ξανά με τις εμβληματικές μελωδίες του θρυλικού Ρεμπέτικου του Σταύρου Ξαρχάκου. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσει κάποιος ζωντανά το σπουδαίο αυτό έργο που παραμένει 41 χρόνια μετά σύγχρονο, διατηρώντας παράλληλα όλες τις αρετές του.
Πότε; Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Ο 12oς Πίθηκος στην Τεχνόπολη

Ο γνωστός Ράπερ, ξεκινώντας την μουσική του σταδιοδρομία ως μέλος της πενταμελούς ομάδας Funky Dust μέχρι και σήμερα έχει συνεργαστεί με πληθώρα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Φέτος, γιορτάζει τα 20 χρόνια στη δισκογραφία του, προσκαλώντας το κοινό σε ένα μεγάλο πάρτυ στην Τεχνόπολη.
Πότε; Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Ο Hauser με την περιοδεία του “Rebel with a Cello” στο Θέατρο Λυκαβηττού

Ο αγαπημένος μας Hauser, επιστρέφει στην Αθήνα για μία μοναδική βραδιά κάτω από τον έναστρο Αττικό ουρανό. Οι συναυλίες του χαρακτηρίζονται από τον ανεπανάληπτο συνδυασμό των εκρηκτικών ερμηνειών με τον ρομαντικό μεστό ήχο. Γι΄αυτό ο Hauser είναι πραγματικά μία μουσική κατηγορία από μόνος του. Με την περιοδεία “Rebel with a Cello” ο χαρισματικός μουσικός μας φέρνει όλα τα έργα του που γνωρίζουμε και αγαπούμε, αλλά και τις διασκευές σύγχρονων ροκ και χορευτικών κομματιών από το τελευταίο άλμπουμ του “The Player”.
Πότε; Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ 

O Σταμάτης Κραουνάκης  στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης – Αχαρνές

Πολλά τραγούδια καινούργια και παλιά, του Σταμάτη Κρανουνάκη.  Μεγάλες διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες που σφράγισαν βράδια και καημούς και ελπίδες, από μια παρέα ανθρώπων που πιστεύουν στο τραγούδι και στην ψυχαγωγική του λειτουργία, και είναι έτοιμοι να οδηγήσουν αυτή τη βραδιά, στα ωραιότερα όνειρα μας.
Πότε; Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Οι Panx Romana, ο Δημήτρης Πουλικάκος και «Οι Γεια σου Τάκη» στην Τεχνόπολη

“Τα Μπλουζ της Ψωροκώσταινας” θα τραγουδήσει μια σπάνια σύμπραξη σπουδαίων μουσικών, που θα αποτελέσει έμπνευση και θα δημιουργήσει μοναδικά ηχοχρώματα. Τραγούδια που στέκονται αλληλέγγυα σε τόσες γενιές ανθρώπων με ροκ εντ ρολ διάθεση, που σκέφτονται εκτός πλαισίου. Οι Panx Romana, ο Δημήτρης Πουλικάκος και «Οι Γεια σου Τάκη», δυο μουσικά σχήματα θρύλοι που δεν σταμάτησαν ποτέ να μας τα λένε έξω από τα δόντια εδώ και τουλάχιστον 5 δεκαετίες.
Πότε; Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Οι Χατζηφραγκέτα full band στο Θέατρο Βράχων

Οι Χατζηφραγκέτα the band σε full band σύνθεση δίνουν ραντεβού για μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων. Xαρακτηριστικά κομμάτια και μελωδίες, καλοκαιρινή διάθεση με το ξεχωριστό ύφος των Χατζηφραγκέτα, συνθέτουν μια βραδιά λίγο μετά το καλοκαίρι, που θα μοιάζει άκρως καλοκαιρινή.
Πότε; Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Ο Ludovico Einaudi στο Ηρώδειο

Στις 14 Σεπτεμβρίου, ο κορυφαίος Ιταλός συνθέτης θα εμφανιστεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, με το πιάνο του και μία 7μελή ορχήστρα. Ο Ludovico Einaudi είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συνθέτες της σύγχρονης μουσικής, με τα κομμάτια του να συγκεντρώνουν δισεκατομμύρια streams στις διάφορες πλατφόρμες. Η μεγάλη αναγνώριση του έργου του έχει έρθει μέσα από τα soundtracks κινηματογραφικών ταινιών ( “Intouchables”, “I’m Still Here”, “The Father”, “Nomadland”), τηλεοπτικών σειρών (“Doctor Zhivago”, “This is England”, “Acquario”) και διαφημίσεων.
Πότε; Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου | Sold out

Οι Nightstalker και οι Naxatras στην Τεχνόπολη

Οι Nightstalker και οι Naxatras είναι δυο μπάντες που υπηρετούν πιστά τον σκληρό ψυχεδελικό ήχο, όντας πλέον από τους πιο αναγνωρίσιμους πρεσβευτές του σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σταθερά και επίμονα, χτίζουν την πορεία τους στο μουσικό σύμπαν μεγαλώνοντας συνεχώς το κοινό τους σε κάθε λάιβ και σε κάθε δίσκο. Για πρώτη φορά σε μία double bill συναυλία, ενώνουν τις δυνάμεις τους και υπόσχονται ο συνδυασμός των γκαζωμένων riffs με τους ψυχεδελικούς ήχους να μας απογειώσει σε ένα υπερβατικό όσο και εκτονωτικό ταξίδι.
Πότε; Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Η Dionne Warwick στο Ηρώδειο

Η θρυλική Dionne Warwick – η γυναίκα που χαρακτηρίζεται ως μια από τις κορυφαίες καλλιτέχνιδες στην παγκόσμια ιστορία – έρχεται να μαγέψει το ελληνικό κοινό σε μια εμβληματική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Με 5 Grammy’s στο ενεργητικό της, 45 άλμπουμ στα top charts, και πάνω από 60 εκατομμύρια σε πωλήσεις δίσκων, η Dionne Warwick θεωρείται πλέον η «χρυσή κυρία» της αμερικανικής pop, soul, jazz και R&B μουσικής κουλτούρας. Η Warwick κατατάσσεται μεταξύ των 40 μεγαλύτερων δημιουργών επιτυχιών των ΗΠΑ και στην 74η θέση στο Billboard Hot 100 “Greatest Artists of All Time”. Είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη γυναικεία τραγουδίστρια μεταξύ 1955–1999.
Πότε; Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Οι Apocalyptica στο Θέατρο Λυκαβηττού

Οι Apocalyptica έρχονται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για να ερμηνεύσουν ζωντανά το “Plays Metallica Vol.2”, το νέο άλμπουμ τους που αποτελεί τη συνέχεια του περίφημου “Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos”.
Πότε; Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

«Τραγουδάμε για την ειρήνη και την αλληλεγγύη» – Από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στο Ηρώδειο

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, στις 21:00, στο Ηρώδειο, διοργανώνει μεγάλη συναυλία με τίτλο: «Τραγουδάμε για την ειρήνη και την αλληλεγγύη» την οποία συντονίζει ο συνθέτης/ερμηνευτής Πασχάλης Τόνιος, με απώτερο στόχο και σκοπό την ενίσχυση του πανανθρώπινου μηνύματος της ειρήνης και της αλληλεγγύης, σε μια εποχή που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις (εχθροπραξίες σε Γάζα, Ουκρανία κ.α.). Στην μεγάλη συναυλία του Ε.Ε.Σ. θα συμμετάσχουν, με αλφαβητική σειρά, οι καλλιτέχνες: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Πέτρος Γαϊτάνος, Δώρος Δημοσθένους, Στάθης Δρογώσης, Ηλίας Λιούγκος, Θοδωρής Κοτονιάς, Σαββέρια Μαργιόλα, Πέννυ Μπαλτατζή, Γεωργία Νταγάκη, Σοφία Παπάζογλου, Πασχάλης Τόνιος, Διονύσης Τσακνής, Κώστας Τριαναταφυλλίδης, Μπάμπης Τσέρτος, Μανώλης Φάμελλος, Λάκης Χαλκιάς, Μπέττυ Χαρλaύττη. Την παρουσίαση της συναυλίας, θα πραγματοποιήσει η δημοσιογράφος, κα Ελένη Χρονά, ενώ την αφήγηση ο κ. Νικήτας Τσακίρογλου.
Πότε; Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου | Sold out

Νατάσσα Μποφίλιου στο Δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού

Έπειτα από τις εκρηκτικές χειμερινές εμφανίσεις της στη σκηνή του Vox στην Αθήνα και τις μεγάλες συγκινήσεις που προσέφερε στο πολυπληθές κοινό της, η Νατάσσα Μποφίλιου επιστρέφει με φόρα από το  καλοκαίρι, μπαίνει σε νέα φλεγόμενη τροχιά, παρουσιάζει με ενθουσιασμό την νέα παράσταση που έφτιαξαν με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και μοιράζεται για πρώτη φορά ζωντανά τα ολοκαίνουργια τραγούδια του δίσκου “Κάτι Καίγεται” που έχουν ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί.
Πότε; Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Δήμητρα Γαλάνη και Παυλίνα Βουλγαράκη στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Το MDA Ελλάς, Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις υποδέχεται την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, τη Δήμητρα Γαλάνη σε μία φιλανθρωπική συναυλία για την ενίσχυση του έργου του. Μαζί της η δημιουργός και ερμηνεύτρια Παυλίνα Βουλγαράκη.
Πότε; Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Ματούλα Ζαμάνη στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

H Ματούλα Ζαμάνη έρχεται, πάντα απλή και ανατρεπτική αλλά άκρως ανανεωμένη με καινούργιο ήχο, καινούργια τραγούδια, καινούργια χαρά. Σε έναν κόσμο που όλο μας στενεύει με μοναδικό όπλο την αγάπη και τη μοιρασιά.
Πότε; Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Οι Tinariwen στο Θέατρο Λυκαβηττού

Το πολυβραβευμένο με Grammy γκρουπ Tinariwen, μία από τις κορυφαίες εν ενεργεία μπάντες του πλανήτη μας, γνωστοί και ως «bluesmen της ερήμου», έρχονται στην Αθήνα για να μας φέρουν λίγη από τη μαγική άμμο της Σαχάρας, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024, στο Θέατρο Λυκαβηττού. Μαζί τους ο βραβευμένος με Grammy μουσικός Bombino, από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της φυλής των Τουαρέγκ αλλά και χαρισματικούς κιθαρίστες του κόσμου, σε ένα διαφορετικό και δυναμικό live.
Πότε; Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Η Emma Shapplin στο Ηρώδειο

Η Γαλλίδα ντίβα της ποπ όπερας, Emma Shapplin, έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενη από τη γαλλική μπάντα της και μια μεγάλη κλασική χορωδία, στις παρυφές του ιερού βράχου της Ακρόπολης.
Πότε; Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Ο Παύλος Παυλίδης στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Ο Παύλος Παυλίδης δίνει ξανά ραντεβού με το συναυλιακό κοινό στην Αθήνα και ανεβαίνει στο τέλος του καλοκαιριού, στις 23 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του νέου του δίσκου ”Μπρανκαλεόνε” που αγαπήθηκε πολύ γρήγορα από το κοινό και τις δύο εξαιρετικές, sold out συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Παύλος επιστρέφει στην πόλη.
Πότε; Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Η Μαρία Παπαγεωργίου τραγουδά Θάνο Μικρούτσικο στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η παράσταση της Μαρίας Παπαγεωργίου, ένα συγκινητικό μουσικό ταξίδι στο έργο του Θάνου Μικρούτσικου, που αγαπήθηκε και καταχειροκροτήθηκε όπου κι αν παρουσιάστηκε, επιστρέφει τώρα στην Αθήνα για μία μόνο, σπάνια συναυλία, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου. Η σπουδαία ερμηνεύτρια επιλέγει και παρουσιάζει 17 «Ταπεινά ρέκβιεμ για το μέλλον» από τη δισκογραφία του Θάνου Μικρούτσικου, με μοναδικό κριτήριο την αγάπη της στο έργο του, αλλά και την πίστη της πως τα τραγούδια αυτά αφορούν τη γενιά της και όλες όσες έπονται.

Πότε; Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου

Εισιτήρια εδώ

Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Βράχων

Ο Γιάννης Χαρούλης για ακόμη ένα καλοκαίρι μας ένωσε με τη μουσική του κάτω από τον έναστρο ουρανό. Από το χθες μέχρι το σήμερα, με αγαπημένα τραγούδια μπλεγμένα όπως πάντα με τις βαθιές ρίζες της κρητικής παράδοσης, θα μας ταξιδέψει σε άλλους τόπους, θα μας συγκινήσει και θα μας χαρίσει ακόμη δυο υπέροχες βραδιές. Το πάθος και η φλόγα του θα φωτίσουν τις νύχτες μας, σε μια γιορτή που όλοι θα θυμόμαστε.
Πότε; Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου και Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

  Οι Septicflesh στο Ηρώδειο

Από την Ιαπωνία, το Μεξικό, την Νότιο Αμερική, μέχρι κάθε γωνιά της Ευρώπης, οι Septicflesh περιοδεύουν εδώ και δύο δεκαετίες χτίζοντας μια λαμπρή διεθνή καριέρα. Το 8ο Classic Rock θα παρουσιάσει στο Ηρώδειο ένα crossover project όπου οι ροκ και μέταλ ήχοι των Septicflesh συναντούν τον συμφωνικό ήχο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Licro Coro θα συμπληρώσει το μοναδικό θέαμα.
Πότε; Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου | Sold Out

Φεστιβάλ

Off The Hook Festival 2024 στο ΟΑΚΑ

Zoro & Buzz

Στα μόλις λίγα χρόνια ύπαρξής του, από το 2019 μέχρι και σήμερα, το Off The Hook Festival έχει καθιερωθεί, όχι μόνο ως το μακροβιότερο εν ζώη πολυσυλλεκτικό all-thing-rap festival στην Ελλάδα, αλλά και ως σημείο συνάντησης των απανταχού οπαδών του ήχου σε national level. Φέτος, οπλισμένο με την εμπειρία των περασμένων ετών, γεμάτο ενέργεια από την αγάπη του κοινού και -όπως πάντα- με διάθεση να ξεχωρίσει από τα τετριμμένα, το Off The Hook Festival επιστρέφει στην Αθήνα, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2024, για ένα top μουσικό διήμερο, στην καρδιά της πόλης. Στο Line-Up οι Eθισμός | Θύτης x Sadomas | Λεξ | Λόγος Τιμής | Ραμμένος Άσσος | Σαντάμ | Χαρά | Aitch (UK) | Avi | Beny Jr (ES) | Dani Gambino | Delinquent Habits (US) | Half Quickie | IAM (FR) | Nume x Retro | Santa Salut (ES) | Smif-N-Wessun (US) | Wang | Zoro & Buzz
Πότε; Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου και Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ 

Primer Music Festival 2024 στη Πλατεία Νερού και το Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου Tae Kwon Do

Το Primer Music Festival με σύνθημα We Dare, We Love, We Rave επιστρέφει το Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Νερού και το Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου Tae Kwon Do, για δύο μοναδικές βραδιές με πολλές εκπλήξεις. Headliner: Eric Prydz + Royksopp Live, Argy, Miss Monique, Pedrik| Headliner: Kolsch + Agents of Time, Nick Jojo, Christian Cambas, Maus | Headliner: Martin Garrix + Gordo, Morten, Tujamo, Juicy M, Playmen
Πότε; Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου και Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Plisken Festival 2024 στην Πειραιώς 260

Tο Plisskën Festival, επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με ένα ακόμα πιο φρέσκο και εντυπωσιακό line up, από διεθνείς καταξιωμένους και ανερχόμενους καλλιτέχνες, και υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία σύγχρονης και πρωτοποριακής μουσικής. Headliners την πρώτη ημέρα στο φετινό Plisskën θα είναι οι Σουηδοί post-punk rockers Viagra Boys, ίσως η πιο συναρπαστική μπάντα της εποχής μας. Τη δεύτερη ημέρα του Plisskën, ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα live acts των τελευταίων χρόνων, θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στη χώρα μας ο πρωτοπόρος του emo ραπ Yung Lean.
Πότε; Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου και Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Ρίζες Fest στην Τεχνόπολη

Μετά το επικό Sold Out του Ιούνη, το Φεστιβάλ επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας, για να αποχαιρετήσουμε το Καλοκαίρι με ένα πανηγύρι, ένα γλέντι, μια γιορτή. Θα νοσταλγήσουμε τα θερινά καφενεία με τις Κανβινήτισσες, θα ταξιδέψουμε μέχρι τα Ηπειρώτικα χωριά με τα Ματζούνια, θα χαιρετίσουμε το Αιγαίο με τη Θαλασσινή Πάροδο και θα πάρουμε κουράγιο να βγάλουμε τον χειμώνα με την μπάντα της Ανδριάνα Αχιτζάνοβα.
Πότε; Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

Το Αγοραφοβικό Φεστιβάλ στο ΠΛΥΦΑ

Το Αγοραφοβικό Φεστιβάλ επιστρέφει, φωτογραφία: Echo Tides

Το Αγοραφοβικό Φεστιβάλ στήνει ξανά για δύο νύχτες τρία stages στο ΠΛΥΦΑ. Το πλήρες lineup του ΑΦΦ24 αποτελεί τους Κ. Βήτα, Regressverbot, Λένα Πλάτωνος, Echo Tides, Lost Bodies, Penny+Sci-Fi River, Eddie Dark, Dolly Vara, Krista Papista, Vassilina, Kristof, Larry Gus, Dramachine, Ολίνα, Expe, Evripidis and His Tragedies, Victory Collapse, Molyneaux+Agatha, Α. Επίθετη, DJ Pitsouni, Tropical Geometry, Στέλιος Λαλούσης και Metaman.
Πότε; Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου και Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Αγοραφοβικό Φεστιβάλ επιστρέφει στο ΠΛΥΦΑ – Το φετινό line up12.09.2018

Περισσότερα από Αφιέρωμα