MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
26
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Για σήμερα προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες – Κλειστή η παλαιά Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών.

Photo by freddie marriage on Unsplash
Photo by freddie marriage on Unsplash
Monopoli Team

Συνεχίζεται και σήμερα, Παρασκευή το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα με το σκηνικό να παραμένει φθινοπωρινό. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα αφού το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» συνεχίζει να φέρνει βροχές, καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η οποία επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, για σήμερα προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και την κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές και μέχρι τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική (κυρίως στη Χαλκιδική) και την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα φτάσει τους 30 με 32 και τοπικά τους 33 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Αναλυτικά, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Παρασκευή (30-08-24)

Από τις μεσημβρινές και μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες.

Β. Αύριο Σάββατο (31-08-24)

Από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και πιθανώς κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στο Βοσκοχωριό Κοζάνης – Καλύτερη η εικόνα στο Παγγαίο12.09.2018

Έκλεισε προληπτικά για 24 ώρες η παλαιά Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών

Η προληπτική διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το έκτακτο Δελτίο καιρού, στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών από τη διασταύρωση με την Κοινότητα Ελαιώνα έως τη 2η διασταύρωση της Κοινότητας Ζαχλωριτίκων (πλησίον διοδίων Ελαιώνα), αποφασίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμη.

Η παλαιά Εθνική έκλεισε από τις 8 το απόγευμα της Πέμπτης για 24 ώρες, ενώ αν κριθεί απαραίτητο, θα υπάρξουν νέες αποφάσεις.

Ως εναλλακτική διαδρομή των οχημάτων, προτείνετε από τον παράδρομο της Ολύμπιας Οδού στον Ελαιώνα και στη συνέχεια διέλευση οχημάτων εντός Κοινότητας Ζαχλωριτίκων.

Παράλληλα, η Π.Ε. Αχαΐας έχει θέσει σε ετοιμότητα μηχανήματα έργου για περίπτωση τυχόν κατολισθητικών ή πλημμυρικών φαινομένων.

Βασικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των οδηγών και των διερχόμενων οχημάτων κατοίκων και εκδρομέων αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων”, δήλωσε ο κ. Ζαΐμης. 

Έπεσαν δέντρα στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, η καταιγίδα ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για πτώσεις δέντρων στο οδόστρωμα- κυρίως στην περιοχή του Λαγκαδά, αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Έντονη βροχόπτωση εκδηλώθηκε στα δυτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος και στα βορειοδυτικά του νομού. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr 

Περισσότερα από Επίκαιρα