MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φεστιβάλ Βενετίας: Καταχειροκροτήθηκε η Αντζελίνα Τζολί ως Μαρία Κάλλας

Επί δέκα λεπτά χειροκροτούσε το κοινό την νέα ταινία του Πάμπλο Λαρέν, με την Αντζελίνα Τζολί να δακρύζει συγκινημένη.

Αντζελίνα Τζολί ως Μαρία Κάλλας, Photo credit Pablo Larrain
Αντζελίνα Τζολί ως Μαρία Κάλλας, Photo credit Pablo Larrain
Monopoli Team

Το βράδυ της Πέμπτης, η βιογραφική ταινία για τη Μαρία Κάλλας σε σκηνοθεσία του Πάμπλο Λαραίν έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, με την Αντζελίνα Τζολί να δακρύζει από την ανταπόκριση του κοινού, το οποίο επί 8 λεπτά χειροκροτούσε όρθιο στο θέατρο Sala Grande.

Η Τζολί, που υποδύθηκε την Ελληνίδα ντίβα της όπερας, ήταν συγκινημένη, σκουπίζοντας τα δάκρυά της και κάποιες φορές στρέφοντας το πρόσωπό της μακριά από τις επευφημίες, καθώς είχε κυριευτεί από συγκίνηση. Αγκάλιασε τον Larraín και το καστ της ταινίας, η οποία είναι φαβορί για Όσκαρ, βάζοντας την Τζολί στην κούρσα για την καλύτερη ηθοποιό για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια ήταν υποψήφια το 2009 με την ταινία «The Changeling» του Κλιντ Ίστγουντ, και κέρδισε Όσκαρ το 2000 για την ταινία «Girl, Interrupted».

Στη Βενετία, οι θαυμαστές της Τζολί ξεκίνησαν ένα ολόκληρο 24ωρο πριν από την προβολή της «Maria» να κατασκηνώνουν με σκηνές και ομπρέλες, για να βρεθούν κοντά στο κόκκινο χαλί.

Όταν η Τζολί έφτασε, υπέγραψε υπάκουα αυτόγραφα και έβγαλε selfies, ενώ συνάντησε και έναν θαυμαστή με ασθένεια οστών που είχε μεταφερθεί στο χαλί σε ένα κρεβάτι, με την Τζολί να γονατίζει κοντά του για να τον χαιρετήσει.

Η πολυαναμενόμενη βιογραφία της Μαρία Κάλλας, που γυρίστηκε σε πολλά σημεία της Ελλάδας, βλέπει τον Larraín να συνεργάζεται ξανά με τον συγγραφέα Steven Knight, του οποίου η τελευταία ταινία «Spencer» έκανε επίσης πρεμιέρα στη Βενετία το 2021.

Το «Maria» αφηγείται την «ταραχώδη, όμορφη και τραγική ιστορία της ζωής της μεγαλύτερης τραγουδίστριας όπερας στον κόσμο, ξαναζωντανεύοντας και επαναπροσδιορίζοντας τις τελευταίες ημέρες της στο Παρίσι της δεκαετίας του 1970» και είναι η τρίτη ταινία της τριλογίας του Larraín για εμβληματικές γυναίκες, μετά το «Spencer» και το «Jackie» του 2016 για τη Τζάκι Κένεντι μετά τη δολοφονία του συζύγου της JFK.

Σύμφωνα με την κριτική του Variety, η Τζολί ‘από την πρώτη στιγμή που εμφανίζεται στην οθόνη, καταλαμβάνει την προσοχή μας, παίζοντας τη Μαρία ως γυναίκα με πονηριά που είναι αυταρχική, μυστηριώδης, συνδυάζοντας τη ζωτική δύναμη μιας ιδιοφυούς ντίβας με την καταβαραθρωμένη συναισθηματική φλόγα μιας μοιραίας γυναίκας. Η Τζολί, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, σου υπενθυμίζει ότι μπορεί να είναι μια θανάσιμα σοβαρή ηθοποιός με επιβλητική λεπτότητα και δύναμη’.

Το Netflix θα κυκλοφορήσει την ταινία «Maria» αργότερα φέτος.

Περισσότερα από Cine News