MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
15
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
WELLNESS

Ήθελες πάντα να ξεκινήσεις χορό αλλά το ανέβαλες;

Αυτοί οι 7 καλοί λόγοι να βάλεις τον χορό στη ζωή σου, όποια κι αν είναι η ηλικία σου, θα σε πείσουν για τα οφέλη αυτής της άσκησης/εκτόνωσης/διασκέδασης!

γυναίκα που χορεύει χαρά
author-image Ελένη Δασκαλάκη

Ο χορός είναι πολλά παραπάνω από άσκηση: είναι ευεξία, εκτόνωση, διασκέδαση, έκφραση. Κι αν όποτε χορεύεις νιώθεις ευτυχισμένη και θα ήθελες να βάλεις τον χορό στη ζωή σου αλλά ακόμη διστάζεις ή νιώθεις ότι δεν έχεις ταλέντο, η καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού – χορογράφος Δέσποινα Παπαδοπούλου απαντά στους δισταγμούς σου: «Δεν είναι απαραίτητο κάποιο ειδικό ταλέντο για να γυμναστούμε μέσω του χορού. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι θετική διάθεση, συνέπεια  συχνότητας  των παρουσιών μας στα μαθήματα, κατάλληλα παπούτσια για το είδος χορού που επιλέξουμε, άνετα ρούχα και μια απόφαση να αγαπήσουμε και να φροντίσουμε το σώμα και την ψυχή μας. Το να αφεθούμε στη μουσική και τις αισθήσεις μας, το να νιώσουμε την αναπνοή μας, να χαλαρώσουμε τους ώμους, να νιώσουμε τον εαυτό μας για λίγο πρωταγωνιστή της σκηνής είναι το μυστικό για να ταξιδέψουμε μαγικά χορεύοντας. Είναι το μυστικό για να αισθανθούμε ότι ο χορός είναι ελιξίριο ζωντάνιας, χαράς, ευεξίας, υγείας και νεότητας!»

Οι παρακάτω καλοί λόγοι για να ξεκινήσεις τον χορό, όπως μας του μεταφέρει η Δέσποινα Παπαδοπούλου, μπορεί να σου δώσουν το boost που χρειάζεσαι για να κάνεις την επιθυμία σου πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠερπάτημα μετά το φαγητό: Είναι ή όχι καλή συνήθεια;12.09.2018
  1. Ο χορός μειώνει το άγχος, το στρες και την συμβάλλει στην αποφυγή της κατάθλιψης

Όταν χορεύουμε, τα επίπεδα της κορτιζόλης πέφτουν. Την ίδια στιγμή, αυξάνεται η σεροτονίνη, η ορμόνη της ευτυχίας. Με αυτό τον τρόπο, ο χορός μας βοηθά να διώξουμε το άγχος και την ένταση. Είναι μια μορφή άθλησης με καλλιτεχνική ιδιότητα, που εξασφαλίζει εκτόνωση, διασκέδαση, αυτοπεποίθηση.

  1. Συμβάλλει στη μυοσκελετική υγεία

Χωρίς καταπόνηση και εξάντληση, γυμνάζουμε το σώμα μας και βελτιώνουμε την ευκινησία μας. Σε μία προπόνηση χορού οι εναλλαγές του ρυθμού και των κινητικών μοτίβων ενεργοποιούν διαφορετικές μυϊκές ομάδες με αποτέλεσμα να δυναμώνουν τους μυς και να βελτιώνουν την οστική μάζα. Ένα ισχυρό μυϊκό σύστημα είναι πολύ σημαντικό εφόδιο για τη συνολική φυσική κατάσταση και την υγεία του σώματος μας, καθώς επίσης και για την αποφυγή τραυματισμών.

  1. Ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα

Κατά την διάρκεια της προπόνησης του χορού, οι χτύποι της καρδιάς και η πρόσληψη οξυγόνου από το σώμα μας αυξάνονται. Έτσι  βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και οι πνεύμονές μας λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

  1. Έλεγχος του βάρους

Ο χορός ενισχύει τον μεταβολισμό, βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού και επομένως συμβάλλει στην απώλεια κιλών. Επιπλέον, η αύξηση και ενδυνάμωση της μυϊκής μάζας μας βοηθούν να κάψουμε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο χορός είναι ένας συνδυασμός αερόβιας άσκησης, ενδυνάμωσης και ευλυγισίας, μία προπόνηση που συμβάλει στη διατήρηση τους βάρους μας και στο να χάσουμε περιττά κιλά, συνδυαστικά βεβαίως με την κατάλληλη διατροφή.

  1. Βελτιώνει την ισορροπία και την στάση του σώματος

Ειδικά με την προπόνηση κλασικού και σύγχρονου χορού, κάθε άρθρωση σταθεροποιείται μπαίνοντας στην θέση της, καθώς υπάρχει ακρίβεια στην κάθε κίνηση από την προθέρμανση ως το τελικό στάδιο της προπόνησης. Κανόνας βασικός κάθε είδους χορού είναι να τραβάμε το σώμα μας ψηλά, να μακραίνουμε τον λαιμό και τα άκρα μας, να έχουμε ίσια πλάτη, σφιχτή κοιλιά, χαλαρούς ώμους κατά την διάρκεια όλης της προπόνησης. Έτσι λοιπόν αποκτάμε σωστή και όμορφη στάση, βελτιώνοντας την εικόνα και την ισορροπία μας.

  1. Ο χορός απελευθερώνει και κοινωνικοποιεί

Καθώς αποτελεί την γλώσσα του σώματος, κάθε κίνηση «μιλάει» και απεγκλωβίζει συναισθήματα που κρατάμε μέσα μας. Επίσης μας φέρνει πιο κοντά με άλλους ανθρώπους, με τους οποίους μας ενώνει η μουσική, ο ρυθμός, τα βήματα, οι οδηγίες του/της δασκάλου/ας και η ευεξία της στιγμής που γεμίζει τον χώρο και σαν μαγικό ραβδί σκορπάει χαρά και λίγη χρυσόσκονη στην καθημερινότητα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSmoothie για επίπεδη κοιλιά – Δοκιμάστε το!12.09.2018

Περισσότερα από Fitness