MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
14
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ Σ/Κ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 10 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Φουλ πρόγραμμα για τα ανοιχτά θέατρα της Αττικής το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού. Τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε αυτό το ΣΚ;

Monopoli Team

Θέατρο

Ικέτιδες του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στην Αθήνα

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην Επίδαυρο, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανεβάζει τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, με ένα πλήθος καταξιωμένων πρωταγωνιστών. Ένα ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό έργο στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία – ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες. *Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου , Λουκία Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα , Άρης Σακελλαρίου, Γιάννης Τσορτέκης | Σολίστ Μαρίνα Σάττι.
Θέατρο Λυκαβηττού Σάββατο 31/08 και Κηποθέατρο Παπάγου Κυριακή 01/09 στις 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com

Ο Δον Κιχώτης σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου στην Αθήνα

Το κλασικό αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες,«Δον Κιχώτης», μεταφέρεται στο θέατρο και ετοιμάζεται να παρουσιαστεί το φετινό καλοκαίρι σε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Η ιστορία του ονειροπόλου Ιππότη από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα και της αγαπημένης του Δουλτσινέας ξαναζωντανεύει από έναν μεγάλο θίασο, σε θεατρική μεταφορά του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου.Παίζουν:Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Παρθένα Χοροζίδου, Γιώργος Χατζής, Σταύρος Μαρκάλας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Χρήστος Πούλος – Ρένεσης, Γιάννης Βαρβαρέσος, Νικίτα Ηλιοπούλου, Ιωάννα Ανεμογιάννη
Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης Σάββατο 26/8 και Θέατρο Αλέξης Μινωτής Κυριακή 01/09 στις 21:00
Τιμές Εισιτηρίων: Από 20 €. Προπώληση: more.com

Τότε, τώρα, πάντα: Η νέα επιθεώρηση του Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Άλσος

Με μια δεκαμελή ορχήστρα, 20 χορευτές επί σκηνής και έναν δυναμικό θίασο έρχεται η νέα επιθεώρηση του Σταμάτη Φασουλή, “Τότε, τώρα, πάντα” από την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στο Θέατρο Άλσος.Ο θίασος πρωταγωνιστών υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Σταμάτη Φασουλή, ερμηνεύουν κείμενα του ίδιου αλλά και των Μανίνας Ζουμπουλάκη, Βαγγέλη Νάση και Πέπης Ραγκούση.Ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο Λευτέρης Ελευθερίου, η Ελένη Καστάνη, ο Κώστας Κόκλας, ο Αντώνης Λουδάρος, η Δήμητρα Ματσούκα, η Ματίνα Νικολάου, η Ντορέττα Παπαδημητρίου και ο Σταμάτης Φασουλής πρωταγωνιστούν στη νέα επιθεώρηση του καλοκαιριού «Τότε, τώρα, πάντα» και σε guest εμφάνιση είναι η Μίρκα Παπακωνσταντίνου και ο Γιώργος Κωνσταντίνου.
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30
Τιμές Εισιτηρίων:Vip 80€, Α΄ Ζώνη 60€, Β΄ Ζώνη 45€, Γ΄ Ζώνη 30€, Δ΄ Ζώνη 20€, Π.Ο. Ζώνη 15€
Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως

Ο Παππούς έχει πίεση στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Η πετυχημένη κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου επανέρχεται σε σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη φέτος το καλοκαίρι στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε μια νέα παραγωγή της εταιρείας Μέθεξις. Τον ρόλο του Παππού ερμηνεύει ο Τάσος Χαλκιάς. Μαζί του, ο Κρατερός Κατσούλης, η Μαριλού Κατσαφάδου, η Δήμητρα Στογιάννη, η Ηρώ Πεκτέση και ο Άρης Αντωνόπουλος.
Σάββατο 31/08 και Κυριακή 01/09 στις 21:00
Αίθριο του Ελληνικού Κόσμου, Πειραιώς 254, Ταύρος
Εισιτήρια: Από 18€. Προπώληση: more.com

Μια μέλισσα τον Αύγουστο στο Θέατρο Λαμπέτη

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στο κοινό, η κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη «Μία Μέλισσα τον Αύγουστο», παρουσιάζεται στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νικορέστης Χανιωτάκης που συνεργάζεται μ’ έναν θίασο υπέροχων ηθοποιών που θα χαρίσουν δροσιά στα καλοκαιρινά βράδια μέσα στο κέντρο της πόλης. Παίζουν : Ελένη Βαΐτσου, Γιάννης Δρακόπουλος,Θάνος Μπίρκος, Νάνσυ Μπούκλη, Σπύρος Σταμούλης, Αναστασία Τσιλιμπίου. Η κωμωδία «Μία Μέλισσα τον Αύγουστο», μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη «πτήση» τόσο στο θέατρο (2004-2005) όσο και στον κινηματογράφο (2007), μας μεταφέρει σε μια απέραντη και απόμερη παραλία. Σε μια ακτή που προσεγγίζεις μόνο με βάρκα! Εκεί καταφθάνει ο Χάρης με τη γυναίκα του τη Βασούλα, τη Γερμανίδα ετεροθαλή αδελφή του, Χίλντεγκαρντ και την ερωμένη του τη Μαρία που το παίζει κωφή.
Σάββατο 31/08 στις 21:15
Παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 17 Ευρώ, Φοιτητικό, Ανέργων, Παιδικό (έως 12 ετών) 15 Ευρώ, Αμεα 10 Ευρώ
Ταράτσα Λαμπέτη-Θερινή Σκηνή Γ. Λεμπέση, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106

Άμλετ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στην Αθήνα

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζει η 5η Εποχή το καλοκαίρι του 2024. Με τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ καταθέτει στο παγκόσμιο θέατρο ένα έργο μνημειώδες που, αιώνες τώρα, έχει δημιουργήσει τη δική του μυθολογία. Μια κατάδυση στην ουσία του ανθρώπου και ταυτόχρονα ένα requiem στη σκοτεινή πλευρά του. Μέσα από τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ μας περιγράφει την εποχή του, που είναι και δική μας εποχή. Ένα κείμενο υπερχρονικό και βαθιά πολιτικό. Ο Θέμης Μουμουλίδης, επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του έργου, με μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών, με επικεφαλής τον Αναστάση Ροϊλό στον ρόλο του Άμλετ. Αυτή την εβδομάδα η παράσταση κάνει στάση στους Δελφούς και στο Θέατρο Φρύνιχος. *Παίζουν: Αναστάσης Ροϊλός, Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Δόβρης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τζένη Καζάκου, Άρης Νινίκας, Δημήτρης Αποστολόπουλος.
Πολιτιστικό και Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου Σάββατο 31/08 και Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος Κορυδαλλός Κυριακή 31/08 στις 21:00

Από 18€. Προπώληση εδώ

Ηρακλής Μαινόμενος σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Ηρώδειο

Μετά από την επιτυχία που σημειώνει η περιοδεία της παράστασης «Ηρακλής Μαινόμενος» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά και με έναν θίασο σπουδαίων ηθοποιών, η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου. Ένας σπουδαίος θίασος με τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Γιώργο Γάλλο, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννη Κλίνη, Αινεία Τσαμάτη, Νίκο Μήλια, Γκαλ Ρομπίσα, Μπάμπη Γαλιατσάτο, Θανάση Ραφτόπουλο, Αντώνη Αντωνόπουλο, καθώς και τον διαπρεπή μουσικό Φώτη Σιώτα σε εξέχοντα ρόλο επί σκηνής, μας βυθίζει στην υπαρξιακή αγωνία της εμβληματικής τραγωδίας του Ευριπίδη, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Καραντζά.
Κυριακή 01/09 στις 21:00
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Αθήνα
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατρικές περιοδείες: 18 παραστάσεις που ταξιδεύουν στα ανοιχτά θέατρα της χώρας12.09.2018

Οι Παίχτες στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Μετά από δύο χρονιές, με γεμάτα θέατρα χειμώνα – καλοκαίρι, και μετά από ένα χρόνο απουσίας, οι “Παίxτες” του Ν.Β. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, επιστρέφουν για λίγες παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα! Ο Γιάννης Νιάρρος, ο Βασίλης Μαγουλιώτης, ο Ηλίας Μουλάς, ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, ο Θανάσης Δήμου, ο Γιώργος Τζαβάρας κι ο Γιώργος Μπουκαούρης συναντιούνται επί σκηνής και πάλι, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, για μερικά ακόμη ξέφρενα ταξίδια στον κόσμο της μπλόφας και του ρίσκου σ’ αυτήν την αξέχαστη κωμωδία αδρεναλίνης.
Κυριακή 01/09 στις 21:00
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Αθήνα
Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: more.com

Μουσική

Indira Paganotto στο Bolivar

Η Ισπανίδα καλλιτέχνης με το συνεχές χαμόγελο, την εκθαμβωτική σκηνική παρουσία, τον μοναδικό της χαρακτήρα προσγειώνεται στην Αθήνα και αναζωπυρώνει την διάθεση στο dancefloor. Με το ιδιαίτερο μουσικό της groovy techno μίγμα επηρεασμένο από acid & psytrance, εμφανίσεις σε festivals όπως Awakenings, Tomorrowland, Circoloco, Amnesia Ibiza, Exit και κυκλοφορίες στο label KNXT της Charlote De Witte καθώς και την συμμετοχή της στο ομώνυμο event είναι ο ορισμός της αριστοκρατίας της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής.

Σάββατο 31/08 στις 21:00
Bolivar Beach Bar, Λεωφόρος Ποσειδώνος
Εισιτήρια: Από 25€. Προπώληση: more.com

15 50 και Γιάννης Ζουγανέλης με Λάκη Παπαδόπουλο στο Δημοτικό Θέατρο Δημήτρης Κιντής

Οι 15 50 το Αθηναϊκό μελωδικό Ροκ συγκρότημα μετά από ένα πολύ επιτυχημένο χειμώνα και μία μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία, έρχονται στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης. Συνοδοιπόροι τους ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Λάκης Παπαδόπουλος με τις αμέτρητες επιτυχίες. Θα ακούσουμε τραγούδια από την διεθνή και εγχώρια μουσική σκηνή με έμφαση στις δεκαετίες των 80, και 90, αλλά και δικές τους επιτυχίες, αναμεμειγμένες με πρόζα, πειράγματα και αστεία που συνθέτουν το παζλ της συναυλίας παράστασης

Κυριακή 01/09 στις 21:00
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής
Εισιτήρια: 10€. Προπώληση: more.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεριοδείες: Πού θα συναντήσουμε τους Έλληνες καλλιτέχνες τον Άυγουστο και τον Σεπτέμβριο;12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις