MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
14
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Πού θα φάμε το καλύτερο brunch τη νέα σεζόν;

5 αγαπημένα στέκια για brunch, που μας περιμένουν την νέα σεζόν στην Αθήνα για να κάνουν το φθινόπωρό μας λίγο πιο νόστιμο.

Μαριαλενα Μάλλιου | 31.08.2024

Δεν θα πούμε από τώρα καλό φθινόπωρο, θα πούμε, όμως, σίγουρα καλό Σεπτέμβρη και, για να είναι καλός ο Σεπτέμβρης, θα φροντίσουμε εμείς! Κάναμε τα μπάνια μας, τις βουτιές μας, φορτίσαμε μπαταρίες και γυρνάμε πίσω πανέτοιμοι για τη νέα σεζόν. Μια σεζόν γεμάτη δημιουργικότητα, όρεξη και… καλό φαγητό.

Όσο, λοιπόν, απολαμβάναμε το καλοκαίρι μας, κάναμε και την έρευνά μας, για να έχουμε έτοιμες τις προτάσεις μας για το φθινόπωρο που έρχεται. Ανακαλύψαμε, λοιπόν, κάποια πολύ ενδιαφέροντα “διαμαντάκια”, που έρχονται να εμπλουτίσουν τη λίστα με τα αγαπημένα μας μαγαζιά για brunch. Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί όλα τα -νέα ή μη- hot brunch στέκια της νέας σεζόν.

Early Bird
@aboutfood.gr

@aboutfood.gr

Πολύ φωτεινό, γεμάτο χρώματα και ό,τι πρέπει για μία πρωινή έξοδο, το Early Bird ήρθε για να γίνει στέκι και να δώσει χρώμα στα πρωινά μας. Όπως καταλαβαίνετε, υπάρχει ένας κάποιος ενθουσιασμός. Αντίστοιχα ενθουσιασμένη δηλώνω και για το brunch μενού του μαγαζιού, αφού στο Early Bird βρίσκουμε μία ποικιλία από πεντανόστιμα brunch πιάτα, πολλά από τα οποία είναι και healthy, για όσους ενδιαφέρονται να μπουν σε πρόγραμμα γυρνώντας από τις διακοπές τους.
Διεύθυνση: Ζησιμοπούλου 95, Παλαιό Φάληρο 17564
Τηλέφωνο: 2109819552

Gaya
@aboutfood.gr

@aboutfood.gr

Και από το Φάληρο πάμε στο Σύνταγμα και σε ακόμα ένα νέο μαγαζί, που ήρθε για να τραβήξει τα βλέμματα και να γίνει ένα από τα αγαπημένα μας στέκια στο κέντρο της πόλης -και όχι μόνο. Ψηλοτάβανο, elegant, με τραπεζάκια που βλέπουν στην Καπνικαρέα, το Gaya αποτελεί έναν must visit προορισμό, ειδικά για όσους βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Όσον αφορά το brunch menu του μαγαζιού, τα πιάτα του είναι ένα και ένα, με προσωπικό μου αγαπημένο τα pancakes banoffee, τα οποία μπαίνουν επάξια στο top 2 των καλύτερων panceks που έχουμε δοκιμάσει.
Διεύθυνση: Καλαμιώτου 2, Αθήνα 10563
Τηλέφωνο: 2103249450

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒόλτα στο καλοκαιρινό Κουκάκι από το πρωί μέχρι το βράδυ12.09.2018

Fairytale
@aboutfood.gr

@aboutfood.gr

Αλλάζουμε διάθεση και κλίμα και μεταφερόμαστε στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο ανακαινισμένο Fairytale, το οποίο ήρθε να μας ταξιδεύσει στον φανταστικό κόσμο των παραμυθιών και στα πιο φανταχτερά όνειρα των παιδικών μας χρόνων. Brunch, λοιπόν, παρέα με την Αλίκη, το White Rabbit, την Πεντάμορφη (και το Τέρας), τον Aslan και πολλούς ακόμα από τους αγαπημένους μας ήρωες, και με κάποια από τα πιο νόστιμα γλυκά (και αλμυρά) πιάτα, που έχουμε δοκιμάσει. Φυσικά, τόσο τα ονόματα, όσο και το στήσιμο των πιάτων, δεν θα μπορούσαν, παρά να είναι εξίσου παραμυθένια. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε το Rabbit Hole (ίσως το πιο πληθωρικό γλυκό που έχουμε δοκιμάσει) και το Three Little Pigs, μία φανταστική πιατέλα πρωινού για 2 (ή 3) άτομα.
Διεύθυνση: Ν. Τρύπια 48, Νέα Φιλαδέλφεια 14341
Τηλέφωνο: 2102582341

Tayo
@aboutfood.gr

@aboutfood.gr

Ξαναγυρνάμε στο κέντρο της πόλης και πηγαίνουμε στο Tayo, που μας έρχεται απευθείας από την Κέρκυρα και το οποίο υπόσχεται να δώσει την απάντηση στο μόνιμο ερώτημα του τι θα φάμε όταν βρισκόμαστε στο κέντρο. Ιδιαίτερη αισθητική, έντονα χρώματα, ανοιξιάτικος αέρας και γεύσεις που θα μας συναρπάσουν, είναι μερικά μόνο από όσα ξεχωρίσαμε στο Tayo. Μάλιστα, όλες οι παρασκευές γίνονται στο μαγαζί, πράγμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον, ειδικά για όσους ψάχνουν κάτι πιο “σπιτικό”.
Διεύθυνση: Φωκίωνος 12, Αθήνα 10563
Τηλέφωνο: 6976749264

Godmama’s Yard
@aboutfood.gr

@aboutfood.gr

Κλείνουμε τις προτάσεις μας με μία φανταστική, φωτεινή αυλή στο Περιστέρι και το Godmama’s Yard, που βάζει φως και χρώμα στις εξόδους μας. Σε καλοκαιρινό, ακόμα, mood -και με έναν industrial εσωτερικό χώρο, για όσους θέλουν να μπουν σε πιο φθινοπωρινό κλίμα- το Godmama’s Yard αποτελεί το κατάλληλο σημείο για πρωινό και brunch μετά τις διακοπές, ενώ έχει και αρκετές υγιεινές προτάσεις με αλμυρά και γλυκά bowls. Δικό μας αγαπημένο το Chia Pudding με γιαούρτι και κρέμα bonoffee. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!
Διεύθυνση: Βασ. Αλεξάνδρου 98. Περιστέρι 12134
Τηλέφωνο: 2105718393

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω