MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
15
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου

Μερικές από τις πιο πολυσυζητημένες παραστάσεις της προηγούμενης σεζόν και του καλοκαιριού σε περιοδεία και τρεις πολύ δυνατές συναυλίες για να μπει καλά ο μήνας.

Μία άλλη Θήβα, φωτογραφία Πάτροκλος Σκαφιδας
Μία άλλη Θήβα, φωτογραφία Πάτροκλος Σκαφιδας
Monopoli Team

Θέατρο

Μια άλλη Θήβα, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο Βεάκειο

Η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, που παίζεται με διαρκή sold out για δεύτερη σεζόν, θα πραγματοποιήσει περιοδεία με περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Ένας συγγραφέας συναντά επί σειρά μηνών μέσα στη φυλακή έναν εικοσάχρονο πατροκτόνο, τον Μαρτίν. Σκοπός του είναι να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ιστορία του νεαρού κρατούμενου, στον οποίο προτείνει να ερμηνεύσει τον εαυτό του στη θεατρική σκηνή. Όταν τελικά αυτό απαγορεύεται από το αρμόδιο υπουργείο, τον ρόλο αναλαμβάνει ο Φεδερίκο, ένας νεαρός ηθοποιός με τον οποίο δουλεύει ταυτόχρονα πλέον ο συγγραφέας. Ενδιαφέρον έχει ότι ο Σέρχιο Μπλάνκο θέλει να παίζονται οι δύο αυτοί ρόλοι από έναν ηθοποιό. Παίζουν: Θάνος Λέκκας, Δημήτρης Καπουράνης

Δευτέρα 02/09 στις 21:00
Εισιτήριο: από 15€. Προπώληση: more.com
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Πειραιάς

Ικέτιδες, του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, ανεβάζει ξανά τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου. Στην καρδιά της τραγωδίας, το ζήτημα της γυναικείας ταυτότητας και των δικαιωμάτων βρίσκεται στο προσκήνιο. Οι Δαναΐδες, υπό την απειλή του εξαναγκαστικού γάμου με τους γιους του Αιγύπτου, καταφεύγουν στην πόλη του Άργους αναζητώντας άσυλο. Μέσα από τις αφηγήσεις τους, το έργο αγγίζει επίκαιρα θέματα όπως η προσφυγιά, η δικαιοσύνη, και η θέση της γυναίκας σε μια δημοκρατική κοινωνία. Η Λένα Παπαληγούρα και η Λουκία Μιχαλοπούλου ενσαρκώνουν τις πρωταγωνιστικές Δαναΐδες, την Υπερμνήστρα και την Αμυμώνη αντίστοιχα. Στον ρόλο του Πελασγού, βασιλιά των Πελασγών, εμφανίζεται η Λυδία Κονιόρδου, ενώ ο Άκης Σακελλαρίου και ο Γιάννης Τσορτέκης ενσαρκώνουν τις πατριαρχικές φιγούρες του έργου.
Δευτέρα 02/09 στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: από 18€
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς

Οι Όρνιθες σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο θέατρο Νταμάρι

Στην κορυφαία αυτή κωμωδία, αν και η πλοκή είναι φανταστική, η θεματική είναι αληθινή και ουσιώδης: οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούρια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την παρακμή και τη διαφθορά. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους.
Δευτέρα 02/09 στις 21:00 Θέατρο Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη, Βριλήσσια
Τιμές Εισιτηρίων: από 20 €

Τέλειοι Ξένοι, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου και Πέτρου Λαγούτη στo Αμφιθέατρο Θαν. Βέγγος

Οι «Τέλειοι Ξένοι», του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου και Πέτρου Λαγούτη και παραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων Θ. Μαροσούλη,  η παράσταση που για δύο ολόκληρες σεζόν καταχειροκροτείται στο κατάμεστο Θέατρο Αθηνά, πραγματοποιεί αυτό το καλοκαίρι το ταξίδι της στην Ελλάδα. Eπτά φίλοι  συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών.  Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική.» Και σαν να μην έφταναν  οι τρεις ζωές,  έχει και Πανσέληνο…Το έργο «Τέλειοι Ξένοι», με τις ξεκαρδιστικές ανατροπές και τις απρόσμενες εξελίξεις του, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και έχει γίνει επίσης πολύ επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία σε 18 χώρες. *Παίζουν: Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Χρανιώτης, Χρήστος Σαπουντζής, Κώστας Κάππας, Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ, Μένη Κωνσταντινίδου, Σοφία Μανωλάκου και στον ρόλο της μικρής κόρης την Αλίκη Κακολύρη.
Δευτέρα 02/09 στις 21:00
Εισιτήριο: από 17€. Προπώληση: more.com
Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος, Κορυδαλλός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Η νέα εποχή του «Alien»12.09.2018

Τα Κατά Μάρκον μια ρεμπέτικη λειτουργία στο Αμφιθέατρο Αχαρνών – Μίκης Θεοδωράκης

Δυο Άγιοι της Ελληνικής μουσική παράδοσης θα ανέβουν στο θεατρικό σανίδι. Θα ξυπνήσουν έτσι μουσικές μνήμες αλλά και ιστορικές μια που αυτοί οι δύο σηματοδοτούν σημαίνουσες στιγμές της Ελληνικής ιστορίας την οποία και βίωσαν κυριολεκτικά στο πετσί τους αλλά και την τραγούδησαν. Είναι ο Μάρκος Βαμβακάρης και ο Μιχάλης Γενίτσαρης σε μία συγκλονιστική ερμηνεία του Τάκη Χρυσικάκου που υπογράφει και την σκηνοθεσία. Ζωντανά επί σκηνής το μπουζούκι του Αναστάση Μπίτσιου.

Δευτέρα 02/09 στις 21:00
Εισιτήριο: από 10€. Προπώληση: more.com
Αμφιθέατρο Αχαρνών – Μίκης Θεοδωράκης, Αχαρνές

Μουσική

Ο Μίνως Μάτσας στο Ηρώδειο

Ο καταξιωμένος συνθέτης Μίνως Μάτσας θα παρουσιάσει στο Ηρώδειο στις 2 Σεπτέμβριου μια συναυλία όπου τα ρεμπέτικα συνομιλούν μουσικά με τα fado της Πορτογαλίας, τα tango της Αργεντινής και τα blues της Αμερικής. Τραγούδια των αγνών και πληγωμένων ψυχών.Η συναυλία πλαισιώνεται απο 15 Έλληνες και ξένους δεξιοτέχνες. Τραγουδούν ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, η Δήμητρα Μωραΐτη καθώς και οι LINA_, Debora Russ και Eric B. Turner.

Δευτέρα 02/09 στις 21:00
Εισιτήριο: από 30€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Αθήνα

Ο Σωκράτης Μάλαμας με την Ιουλία Καραπατάκη στο Θέατρο Βράχων

Μετά τα δύο sold out στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου και την Τρίτη 2 Ιουλίου, ο Σωκράτης Μάλαμας προσθέτει μία ακόμη μεγάλη αθηναϊκή συναυλία τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων – Μελίνα Μερκούρη. Μαζί του στο τραγούδι η Ιουλία Καραπατάκη.

Δευτέρα 02/09 στις 21:00
Εισιτήριο: από 17€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Βύρωνας

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Πέτρας

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πιο δυναμικός από ποτέ, με πάνω από πενήντα χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, συνεχίζει τα καλοκαιρινά του ραντεβού επί σκηνής και μας ταξιδεύει μέσα από τα αγαπημένα του τραγούδια.

Δευτέρα 02/09 στις 21:00
Εισιτήριο: από 15€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστροφή στην Αθήνα: Οι συναυλίες και τα φεστιβάλ που μας κάνουν να ανυπομονούμε για τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις