MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

7 υπέροχοι προορισμοί για solo travellers

Το Lonely Planet παρουσιάζει 7 μέρη στην Ευρώπη που είναι ιδανικά για να ταξιδέψεις μόνος. Ανάμεσά τους βρίσκεται κι ένα ελληνικό νησί.

Monopoli Team

Η αίσθηση ελευθερίας, η ευελιξία, οι νέες γνωριμίες και η ευκαιρία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου μέσα από διάφορες περιπέτειες είναι μερικοί από τους λόγους που θα σε κάνουν να αποφασίσεις να ταξιδέψεις μόνος.

Εσείς ποιον προορισμό της Ευρώπης θα επιλέγατε για να ταξιδέψετε μόνοι; Οι travel experts του Lonely Planet προτείνουν 7 προορισμούς για να πάρετε ιδέες για το πρώτο ή το επόμενο solo ταξίδι σας. Ανάμεσά τους βρίσκεται κι ένα ελληνικό νησί.

Σικελία

Φωτογραφία/ Shutterstock

Έχετε σκεφτεί να επισκεφτείτε το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου μόνοι σας; Η Σικελία έχει ως δυνατά χαρτιά την πλούσια ιστορία, τη μεσογειακή ομορφιά, τις μαγευτικές παραλίες και την υψηλής ποιότητας κουζίνα της. Ξεκινήστε την περιήγηση σας από την ανατολική πλευρά του νησιού, κάντε tour με ξεναγό πλαγιές της Αίτνας και συναντήστε τους ντόπιους στη χαοτική ψαραγορά της Κατάνια. Δοκιμάστε κρασί στους ηφαιστειογενείς αμπελώνες του νησιού και επισκεφθείτε τα αρχαία ελληνικά θέατρα στις Συρακούσες και την Ταορμίνα. Στα δυτικά, σας περιμένει η πρωτεύουσα Παλέρμο, μια πόλη με μεγάλη ιστορία και παράδοση στη γαστρονομία, την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό. Μην παραλείψετε να κάνετε μια εξόρμηση στα Αιολικά Νησιά. Τα 7 νησιά που βρίσκονται στο Τυρρηνικό πέλαγος, βόρεια της Σικελίας, θα σας μαγέψουν με τα γαλάζια νερά, τα ηφαιστειακά τοπία και τους γραφικούς κολπίσκους τους.

Νάξος

Φωτογραφία/ Shutterstock

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων είναι ιδανικό για κάθε τύπο ταξιδιώτη, προσφέροντας απλόχερα εντυπωσιακά τοπία, ατελείωτες αμμώδεις παραλίες, μοναδικά αιγαιοπελαγίτικα μνημεία, πανέμορφα χωριά και εκλεκτή γαστρονομική παράδοση. Η Νάξος είναι το νησί των αμέτρητων επιλογών που τα συνδυάζει όλα και δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο. Το Lonely Planet προτείνει στους solo travellers να εξερευνήσουν τη Χώρα και το Κάστρο της Νάξου, να κάνουν surfing στην παραλία του Αγίου Γεωργίου και να επισκεφτούν το γραφικό χωριό Χαλκί για να δοκιμάσουν το περίφημο κίτρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 νησιά για απολαυστικές διακοπές τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Aix-en-Provence, Γαλλία

Φωτογραφία/ Shutterstock

Στη νότια Γαλλία, κοντά στη Μασσαλία (45 λεπτά με το λεωφορείο ή το τρένο), βρίσκεται η Aix-en-Provence, μια μικρή και πανέμορφη πόλη με παλιά σπίτια, δαιδαλώδη σοκάκια και μικρές πλατείες με σιντριβάνια. Οι βόλτες ξεκινούν από την οδό Μιραμπό, έναν υπέροχο πεζόδρομο διακοσμημένο με πλατάνια και περίτεχνα κτίρια. Η οδός ακολουθεί τη γραμμή που χάρασσαν τα παλιά τείχη της πόλης και τη χωρίζει στη Νέα και την Παλιά Πόλη, η οποία βρίσκεται βόρεια και περιλαμβάνει παλιούς δρόμους, κατοικίες και επαύλεις που χρονολογούνται από τον 16ο ως τον 18ο αιώνα. Εδώ θα ανακαλύψετε εμπορικά καταστήματα και πανέμορφα καφέ για να συνδυάσετε ψώνια και χαλάρωση. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον σπουδαιότερο μουσειακό χώρο της πόλης, το Musée Granet, το οποίο φιλοξενεί έργα του ντόπιου ζωγράφου Paul Cézanne, καθώς και των Picasso, Matisse και Monet.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί