MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Τιτανικός: Η πλώρη που έγινε διάσημη από την εμβληματική ταινία αποσυντίθεται και καταρρέει

Νέες εικόνες του Τιτανικού από το βυθό του Βόρειου Ατλαντικού δείχνουν την απώλεια ενός μεγάλου τμήματος του κιγκλιδώματος όπου διαδραματίστηκε η πιο γνωστή σκηνή της ομώνυμης ταινίας.

Monopoli Team

Νέες φωτογραφίες του Τιτανικού ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας και αποκάλυψαν τη μεγάλη φθορά που έχει υποστεί το διάσημο πλοίο, καθώς ένα εντυπωσιακό χάλκινο άγαλμα.

Οι νέες εικόνες, που ελήφθησαν από ρομπότ αυτό το καλοκαίρι, δείχνουν ένα τμήμα του κιγκλιδώματος στην πλώρη να έχει πέσει τελείως και πλέον φαίνεται η μεγάλη διαφορά σε σχέση με την τελευταία φωτογραφία που τραβήχτηκε το 2022.

Ωστόσο, οι ερευνητές έπαθαν «πλάκα» όταν ανακάλυψαν ένα χάλκινο άγαλμα της Νταϊάνας των Βερσαλλιών που βρισκόταν στο σαλόνι της πρώτης θέσης.

Η Tomasina Ray, διευθύντρια συλλογών της RMS Titanic Inc, της εταιρείας που πραγματοποίησε την αποστολή, δήλωσε στο BBC: «Η πλώρη του Τιτανικού είναι απλά εμβληματική, έχει συνδεθεί με την ταινία και είναι το μόνο πράγμα που σκέφτεσαι όταν σκέφτεσαι το ναυάγιο. Ωστόσο, έχει αλλάξει αρκετά. Σήμερα, είναι απλώς άλλη μια υπενθύμιση της φθοράς που συμβαίνει καθημερινά. Ο κόσμος ρωτάει συνέχεια: “Πόσο καιρό θα μείνει εκεί ο Τιτανικός;” Εμείς δεν ξέρουμε, αλλά το παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο».

Όταν οι φωτογραφίες και οι ψηφιακές σαρώσεις της πλώρης τραβήχτηκαν πριν από δύο χρόνια από την εταιρεία χαρτογράφησης βαθέων υδάτων Magellan και τους δημιουργούς ντοκιμαντέρ Atlantic Productions, το κιγκλίδωμα ήταν ακόμη συνδεδεμένο αλλά είχε αρχίσει να λυγίζει.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεριβαλλοντικές οργανώσεις: Οι εργασίες κατασκευής Αιολικού Πάρκου στην τοποθεσία Δούκας παραβιάζουν την απόφαση του ΣτΕ12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα