MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 6 προτάσεις για την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου

Ο Βρετανός star James Arthur, που απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι… Impossible, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μ’ ένα best-of από όλη τη δισκογραφία του, ενώ οι Xylouris White επιστρέφουν μυσταγωγικά στον… Ναό. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Συναυλίες

1. Ο James Arthur στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Ο Βρετανός star που απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι… Impossible έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μια συναυλία με όλες τις επιτυχίες του. Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής για τον 21ο αιώνα, ο James Arthur έχει διαγράψει μια εκπληκτικά επιτυχημένη πορεία που αποτυπώνεται στο δυσθεώρατο νούμερο των 16 δισεκατομμυρίων streams/downloads στις διάφορες πλατφόρμες. H παραμυθένια καριέρα του ξεκίνησε με τη νίκη του στο X Factor του 2012. Η ερμηνεία του στο Impossible έφτασε στο νο1 της Μεγάλης Βρετανίας, πούλησε 2.500.000 αντίτυπα και έγινε το πιο επιτυχημένο single στην ιστορία του show. Η συνέχεια, ήταν με μια λέξη, εκπληκτική: με το Say You Won’t Let Go έφτασε στο νο1 σε πάνω από 10 χώρες, κερδίζοντας όχι απλά πλατίνες, αλλά και Διαμάντι, μια διάκριση που στην ιστορία της RIAA έχουν κερδίσει μόλις 100 τραγούδια! Με τα 5 άλμπουμς του, έχει κατακτήσει τις κορυφές των charts. H συναυλία του James Arthur στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού αποτελεί μέρος της περιοδείας Bitter Sweet Love για την προώθηση του ομώνυμου νέου άλμπουμ του, ενώ θα περιλαμβάνει και ένα best-of από όλη τη δισκογραφία του.
Τρίτη 3/9 στις 21:00
49-52€
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός

2. Οι Xylouris White για μια μυσταγωγική συναυλία στο Temple

Xylouris White, το συγκλονιστικό μουσικό ντουέτο των θρυλικών Ψαρογιώργη και Jim White, μετά απ’ τις δύο συγκλονιστικές περσινές τους εμφανίσεις, επιστρέφουν τον Σεπτέμβριο στον… Ναό προτού μεταβούν σε Κρήτη και Ευρώπη.
Τρίτη 3/9 στις 2ο:00
Από 18€
Temple Athens, Ιάκχου 17, Γκάζι

3. Οι Postmodern Jukebox ζωντανά στην Τεχνόπολη

Οι Postmodern Jukebox έρχονται στην Ελλάδα για ένα και μοναδικό μουσικό υπερθέαμα στην σκηνή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Oι Postmodern Jukebox είναι μια μουσική κολεκτίβα που εδώ και τουλάχιστον 13 χρόνια δίνει πνοή σε σύγχρονες επιτυχίες μετατρέποντας τον ήχο τους σε ρετρό αναμνήσεις. Αφορμή της μοναδικής εμπειρίας που θα έχει την ευκαιρία να βιώσει το ελληνικό κοινό στην Τεχνόπολη αποτελεί η διάσημη συναυλία «Pop music in a Time Machine» με την οποία οι Postmodern Jukebox ανακοίνωσαν μια νέα παγκόσμια περιοδεία προκειμένου να γιορτάσουν το 2024 με το διπλό ορόσημο τόσο της 10ης επετείου της περιοδείας τους όσο και της 1.000ης συναυλίας τους. Στις 3 Σεπτεμβρίου η Τεχνόπολη θα γίνει το όχημα για ένα εκθαμβωτικό και εμπνευσμένο ταξίδι στο σύμπαν των PMJ, όπου τα σύγχρονα earworms και οι εμβληματικές επιτυχίες της ποπ επαναλαμβάνονται σε κλασικά είδη όπως jazz, Swing, Doo-wop και Motown της δεκαετίας του 1920 και ζωντανεύουν από ένα καστ μερικών εκ των κορυφαίων τραγουδιστών, χορευτών και μουσικών του κόσμου, εκεί που το «The Great Gatsby» συναντά το «Sinatra at the Sands» και όλα μαζί το…«Back to the future».
Τρίτη 3/9 στις 21:00
36€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηνών, Πειραιώς 100, Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστροφή στην Αθήνα: Οι συναυλίες και τα φεστιβάλ που μας κάνουν να ανυπομονούμε για τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Θέατρο

4. Ικέτιδες, του Αισχύλου στο Βεάκειο Θέατρο

Η εμβληματική τραγωδία του Αισχύλου, που παρουσιάζεται φέτος το καλοκαίρι από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου έχει επιστρέψει στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τις παραστάσεις της. Μια παράσταση για τις βαθιές ρίζες της πατριαρχίας και τον τρόπο με τον οποίο καθόρισαν τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα. Λένα Παπαληγούρα και Λουκία Μιχαλοπούλου μαζί με τους Γιάννη Τσορτέκη και Άκη Σακελλαρίου, συνθέτουν το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό σύνολο μιας παράστασης που σηματοδοτείται από την επιστροφή της κορυφαίας Ελληνίδας τραγωδού Λυδίας Κονιόρδου. Η παράσταση ενώνει λυτρωτικά τις φωνές των αρχαίων ηρωίδων με εκείνες των σημερινών, φέρνοντας για πρώτη φορά στην ορχήστρα της Επιδαύρου ένα Χορό πενήντα Δαναΐδων από την χορωδία Chóres, την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης και την χορευτική-ακροβατική ομάδα «Κι όμως κινείται» και ένα αντίστοιχης σύνθεσης σχήμα δεκαεπτά «Δαναΐδων» για τις παραστάσεις της περιοδείας.
Τρίτη 3/9 στις 21:00
18-22€
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

5. Άμλετ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζει η 5η Εποχή το καλοκαίρι του 2024. Με τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ καταθέτει στο παγκόσμιο θέατρο ένα έργο μνημειώδες που, αιώνες τώρα, έχει δημιουργήσει τη δική του μυθολογία. Μια κατάδυση στην ουσία του ανθρώπου και ταυτόχρονα ένα requiem στη σκοτεινή πλευρά του. Μέσα από τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ μας περιγράφει την εποχή του, που είναι και δική μας εποχή. Ένα κείμενο υπερχρονικό και βαθιά πολιτικό. Ο Θέμης Μουμουλίδης, επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του έργου, με μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών, με επικεφαλής τον Αναστάση Ροϊλό στον ρόλο του Άμλετ. *Παίζουν: Αναστάσης Ροϊλός, Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Δόβρης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τζένη Καζάκου, Άρης Νινίκας, Δημήτρης Αποστολόπουλος.
Τρίτη 3/9 στις 21:00
18-22€
Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠου πήγαν οι διαγωνισμοί του ΥΠΠΟΑ στους εποπτευόμενους φορείς12.09.2018

Έκθεση

6. Είδη Ετεροτοπίας, Από το Ellis Island στο νησί της Λέρου, της Νιτούς Ανθούση στο Πάρκο Ελευθερίας

Η έκθεση “Είδη Ετεροτοπίας, Από το Ellis Island στο νησί της Λέρου” είναι μία in situ εγκατάσταση με εικαστικές φωτογραφίες, τρισδιάστατες απεικονίσεις και βίντεο που συνθέτουν και συνδέονται με την ιστορικότητα του χώρου του ΣΦΕΑ (Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών) και τους συμβολισμούς που εμπεριέχονται σε αυτόν. Ο καθρέφτης μιας εποχής με πολιτικές και πρακτικές που συνέθεσαν το προφίλ μιας ολόκληρης εποχής τόσο στην Λέρο (ψυχιατρείο, φυλακές πολιτικών κρατουμένων, χώροι εξορίας, αλλά και υποδοχής προσφύγων και μεταναστών), όσο και στο Ellis Island (που ήταν χώρος εισαγωγής και επιλογής στις Η.Π.Α.).

Με αφετηρία το έργο του Μισέλ Φουκώ Ετεροτοπίες (des espaces autres), το Πανοπτικόν του Μπένθαμ και του Μαρκ Ωζέ, Οι μη Τόποι, η Νιτούς Ανθούση, δημιουργεί εικόνες μετωπικές, που παραπέμπουν στην ρεαλιστική φωτογραφία των Αμερικάνων της δεκαετίας του 30 και τον νεορεαλιστικό Ιταλικό κινηματογράφο, που εισάγουν το θεατή κατευθείαν στο θέμα, χωρίς καμία προσπάθεια εικαστικής ή άλλης ωραιοποίησης, αλλά με την δύναμη του ρεαλισμού και το αυστηρό κάδρο, μεταφέρουν την απώλεια, την εγκατάλειψη, τον εγκλεισμό, την απομόνωση, την περιθωριοποίηση, χωρίς όμως να παρακάμπτουν το όνειρο, την προσμονή και την δημιουργία για μια νέα αρχή…
Καθημερινά, 12:00 – 20:00
Είσοδος ελεύθερη
Πάρκο Ελευθερίας, Βασιλίσσης Σοφίας (σταθμός Μέγαρο Μουσικής), Ιλίσια

Περισσότερα από Εκδηλώσεις