MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Γιατί το ανοσοποιητικό σου σύστημα είναι πιο αδύναμο όταν έχεις περίοδο και τι να κάνεις γι΄αυτό

Ναι, το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι πιο αδύναμο όταν έχετε περίοδο (σαν να μην είναι αρκετά δύσκολη εκείνη η εποχή του μήνα).

Monopoli Team

Λαχτάρα για γλυκά, εναλλαγές διάθεσης, κόπωση…υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά συμπτώματα που αποδίδονται στο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο ή PMS, που κυμαίνονται από ελαφρώς ενοχλητικά έως εντελώς εξουθενωτικά. Όμως ένα σύμπτωμα που ίσως δεν είχατε σκεφτεί είναι το γεγονός ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι πιο αδύναμο κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, με αποτέλεσμα να είστε πιο επιρρεπείς στο να αρρωστήσετε.

Η αλήθεια είναι πως κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου υπάρχει μια ορμονική ανισορροπία και αυτές οι διακυμάνσεις επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα με πολλούς τρόπους. Όμως τι πραγματικά σημαίνει αυτό για την υγεία σας κάθε μήνα; Μάθετε εδώ, καθώς και πώς να διατηρήσετε γερό το ανοσοποιητικό σας ενώ έχετε περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς θα έχεις δυνατό ανοσοποιητικό, λιγότερο άγχος, καλύτερη διάθεση12.09.2018

Η σύνδεση μεταξύ της περιόδου σας και του ανοσοποιητικού σας συστήματος

Οι αλλαγές στις ορμόνες, οιστρογόνα και προγεστερόνη, που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Η προγεστερόνη, συγκεκριμένα, έχει ανοσοκατασταλτικές ιδιότητες που μπορεί να δυσκολέψουν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τη μόλυνση.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά