MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Θρίαμβος στη σφαιροβολία: Χρυσός Παραολυμπιονίκης με ρεκόρ Ευρώπης ο Κωνσταντινίδης, χάλκινος ο Στεφανίδης

Τα 9 μετάλλια έφτασε η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, με τον Θανάση Κωνσταντινίδη να κατακτά το πρώτο χρυσό της ελληνικής αποστολής.

Monopoli Team

Δύο σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι Έλληνες αθλητές χθες, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αφού ο Θανάσης Κωνσταντινίδης και ο Λάζαρος Στεφανίδης στέφθηκαν χρυσός και χάλκινος αντίστοιχα στη σφαιροβολία F32 στίβου.

Μάλιστα, ο Κωνσταντινίδης σημείωσε νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ και χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Συνολικά, η ελληνική αποστολή έχει μέχρι τώρα κατακτήσει 9 μετάλλια (1 χρυσό, 3 ασημένια, 5 χάλκινα).

O 54χρονος Θανάσης Κωνσταντινίδης έφτασε στο Παρίσι με ατομικό ρεκόρ 11.60μ και καλύτερη επίδοση φέτος στα 10.56μ. Ωστόσο στον χθεσινό τελικό έριξε 11.17 – 11.57 – 10.94 – 11.92 και 11.93 μέτρα στην τελευταία του προσπάθεια και έτσι κατέρριψε δύο φορές το ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Εντυπωσιακός ήταν και ο Λάζαρος Στεφανίδης που έριξε 9.84μ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από τον Κωνσταντινίδη και τον ανεξάρτητο (Ρώσο) Αλεξέι Τσούπκιν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ μετά τον μεγάλο τελικό στην αγκαλιά της γυναίκας του, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε όλη την Ελλάδα για την στήριξη, τονίζοντας ότι νιώθει δικαιωμένος.

Περισσότερα από Επίκαιρα