MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 8 προτάσεις για την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου

Οι Σκιαδαρέσες και οι Usurum μαζί στην Τεχνόπολη, η Ταράτσα του Φοιβου επιστρεφει και οι μεγαλύτερες θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού συνεχίζουν τις περιοδείες τους. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Συναυλίες

1.Usurum + Σκιαδαρέσες στην Τεχνόπολη

Οι Σκιαδαρέσες, οι κατά κόσμον δίδυμες Νίκη και Όλγα με την πάντα καλοκαιρινή διάθεση ανεξαρτήτως καιρού και εποχής, έρχονται στην Τεχνόπολη μαζί με τους Usurum με ακόμα ένα απόλυτα cool live, όπως αυτό που μας χάρισαν στην καρδιά του καλοκαιριού.
Τετάρτη 4/9 στις 21:00
14 €
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Γκάζι

2. Η Ταράτσα του Φοίβου επιστρέφει στο θέατρο Άλσος

Η “Ταράτσα του Φοίβου” συνεχίζει στο Θέατρο Άλσος και τον Σεπτέμβριο, προσκαλώντας το κοινό σε ένα μοναδικό φθινοπωρινό πολυθέαμα κάθε Τετάρτη.Ο Φοίβος Δεληβοριάς, μαζί με τον Θανάση Αλευρά, τη Ρένα Μόρφη και τη Γαλήνη Χατζηπασχάλη, υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη μουσική, χορό και θεατρικότητα.Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, καλεσμένοι είναι οι Τάνια Τσανακλίδου- Μαρία Παπαγεωργίου- Αριστοτέλης Ρήγας.
Από Τετάρτη 04/09 έως Τετάρτη 23/09 στις 20:30
Τιμή εισιτηρίου: από 15€
Θέατρο Άλσος: Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως

3. Όλοι μαζί μπορουμε: Αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο στο Καλλιμάρμαρο

Η μεγάλη συναυλία του Όλοι Μαζί Μπορούμε, με τίτλο Λάκης Παπαδόπουλος – Όλοι Σε Φώναζαν Αρχηγό, πραγματοποιείται σήμερα στο Καλλιμάρμαρο. Ο Λάκης Παπαδόπουλος γέμισε το ελληνικό τραγούδι με εικόνες και αισθήματα μιας Ελλάδας στα εύκολα της και στα δύσκολά της, αλλά πάντα και πάνω απ’ όλα στα πιο ανθρωπινά της. Από το παιχνίδι στις γειτονιές γύρω από την Πλατεία Βικτωρίας και την οδό Αριστοτέλους, από την Καισαριανή και το Χελιδόνι και τη Χούντα και τη Μεταπολίτευση, μέχρι τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο στιχουργικό κεφάλαιο στο Ελληνικό τραγούδι.
Τετάρτη 04/09 στις 21:00
Τιμή εισιτηρίου: από 12 €
Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, Μετς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστροφή στην Αθήνα: Οι συναυλίες και τα φεστιβάλ που μας κάνουν να ανυπομονούμε για τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Θέατρο

4. Ικέτιδες, του Αισχύλου στο Θέατρο Πέτρας

Η εμβληματική τραγωδία του Αισχύλου, που παρουσιάζεται φέτος το καλοκαίρι από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου έχει επιστρέψει στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τις παραστάσεις της. Μια παράσταση για τις βαθιές ρίζες της πατριαρχίας και τον τρόπο με τον οποίο καθόρισαν τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα. Λένα Παπαληγούρα και Λουκία Μιχαλοπούλου μαζί με τους Γιάννη Τσορτέκη και Άκη Σακελλαρίου, συνθέτουν το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό σύνολο μιας παράστασης που σηματοδοτείται από την επιστροφή της κορυφαίας Ελληνίδας τραγωδού Λυδίας Κονιόρδου. Η παράσταση ενώνει λυτρωτικά τις φωνές των αρχαίων ηρωίδων με εκείνες των σημερινών, φέρνοντας για πρώτη φορά στην ορχήστρα της Επιδαύρου ένα Χορό πενήντα Δαναΐδων από την χορωδία Chóres, την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης και την χορευτική-ακροβατική ομάδα «Κι όμως κινείται» και ένα αντίστοιχης σύνθεσης σχήμα δεκαεπτά «Δαναΐδων» για τις παραστάσεις της περιοδείας.
Τετάρτη 4/9 στις 21:00
από 15 €
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη

5. Ο Δον Κιχώτης σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

Το κλασικό αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες,«Δον Κιχώτης», μεταφέρεται στο θέατρο και ετοιμάζεται να παρουσιαστεί το φετινό καλοκαίρι σε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Η ιστορία του ονειροπόλου Ιππότη από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα και της αγαπημένης του Δουλτσινέας ξαναζωντανεύει από έναν μεγάλο θίασο, σε θεατρική μεταφορά του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου.Παίζουν:Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Παρθένα Χοροζίδου, Γιώργος Χατζής, Σταύρος Μαρκάλας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Χρήστος Πούλος – Ρένεσης, Γιάννης Βαρβαρέσος, Νικίτα Ηλιοπούλου, Ιωάννα Ανεμογιάννη
Τετάρτη 04/09 στις 21:00
Τιμές Εισιτηρίων: από 20 €
Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη, Βριλήσσια

6. Ο Ηρακλής Μαινόμενος στο θέατρο Βράχων

Ο Ευριπίδης στο σπάνια παιζόμενο έργο του «Ηρακλής Μαινόμενος», βάζει στο επίκεντρο τον Ηρακλή. Το μυθικό αυτό πρόσωπο, θα κατρακυλήσει στην πιο επώδυνη συντριβή και από ημίθεος θα γίνει μίασμα, μέσα από ένα ανελέητο παιχνίδι των Θεών.Η παράσταση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά επιστρέφει στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής. Ένας σπουδαίος θίασος με τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Γιώργο Γάλλο, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννη Κλίνη, Αινεία Τσαμάτη, Νίκο Μήλια, Γκαλ Ρομπίσα, Μπάμπη Γαλιατσάτο, Θανάση Ραφτόπουλο, Αντώνη Αντωνόπουλο, καθώς και τον διαπρεπή μουσικό Φώτη Σιώτα σε εξέχοντα ρόλο επί σκηνής, μας βυθίζει στην υπαρξιακή αγωνία της εμβληματικής τραγωδίας του Ευριπίδη, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Καραντζά.
Τετάρτη 04/09 στις 21:00
από 20 €
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Βύρωνας

7.Οι Όρνιθες σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Στην κορυφαία αυτή κωμωδία, αν και η πλοκή είναι φανταστική, η θεματική είναι αληθινή και ουσιώδης: οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούρια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την παρακμή και τη διαφθορά. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους.
Τετάρτη 04/09 στις 20:30
Τιμές Εισιτηρίων: 20 – 23 €
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠου πήγαν οι διαγωνισμοί του ΥΠΠΟΑ στους εποπτευόμενους φορείς12.09.2018

Έκθεση

8. Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα – ορόσημα της Αμερικανίδας φωτογράφου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Cindy Sherman, Untitled Film Still #21, 1978. Εκτύπωση ζελατινο-αλογονούχου αργύρου, 20,3 x 25,4 εκ. | © Cindy Sherman. Με την ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδος και της Hauser & Wirth

Cindy Sherman, Untitled Film Still #21, 1978. Εκτύπωση ζελατινο-αλογονούχου αργύρου, 20,3 x 25,4 εκ. | © Cindy Sherman. Με την ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδος και της Hauser & Wirth

Περισσότερα από εκατό έργα της Cindy Sherman παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο «Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα» που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από 30 Mαϊου μέχρι 4 Νοεμβρίου 2024 στο Μέγαρο Σταθάτου. Πρόκειται για την πρώτη μουσειακή έκθεση με φωτογραφικά έργα της διάσημης Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας στην Ελλάδα, στην οποία θα παρουσιαστούν έργα-ορόσημα από την πρώιμη σειρά φωτογραφιών «Untitled Film Stills» (1977-1980), καθώς και από τις σειρές «Rear Screen Projections» (1980), «Centerfolds» (1981) και «Color Studies» (1982). Η έκθεση πραγματοποιείται με κύριο χορηγό την Rolex.
Από 30 Mαϊου μέχρι 4 Νοεμβρίου 2024
Τετάρτη 10:00-17:00
Πληροφορίες Χώρου:Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Μέγαρο Σταθάτου, Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις