MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Χαλάρωση και περιπέτεια στον Νότο των Χανίων

Βουτιές σε εξωτικές παραλίες, πεζοπορία σε φαράγγια, διαδρομές σε χωριά και άλλες αξέχαστες εμπειρίες στον ζεστό και φιλόξενο κρητικό Νότο.

Monopoli Team

Από το περίφημο φαράγγι της Σαμαριάς και τα περήφανα Σφακιά μέχρι τις εξωτικές παραλίες του Λιβυκού Πελάγους, ο Νότος των Χανίων προσφέρει στον ταξιδιώτη μοναδικές συγκινήσεις και εμπειρίες. Συνδυάζοντας την άγρια ομορφιά με τη γαλήνη, αυτή η γωνιά της Κρήτης είναι ιδανική για όσους αναζητούν την απόλυτη χαλάρωση αλλά και την περιπέτεια στις διακοπές τους.

Παλαιοχώρα: Η «νύμφη του Λιβυκού»

Η Παλαιοχώρα είναι ιδανική βάση για εκδρομές στην περιοχή (πηγή: Shutterstock)

Η Παλαιόχωρα, μια μικρή πόλη που βρέχεται από το Λιβυκό Πέλαγος, 77 χλμ. νότια των Χανίων, ανταμείβει τον επισκέπτη με μια πλειάδα διαφορετικών παραλιών. Τα τοπικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν τα ερείπια του ενετικού κάστρου του Σελίνου πάνω στο λόφο Φορτέτζα, το μουσείο Ακριτών της Ευρώπης, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με τις βυζαντινές αγιογραφίες στο κοντινό χωριό Άνυδροι, καθώς και τα σπήλαια και τη μονή των Αγίων Πατέρων στο χωριό Αζωγυρές. Μέσα στην Παλαιόχωρα θα βρείτε τη μεγάλη και οργανωμένη παραλία της Παχιάς Άμμου και την παραλία Χαλίκια με τα μεγάλα βότσαλα. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε την οργανωμένη παραλία Γιαλισκάρι. Η Παλαιοχώρα αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσετε την περιοχή. Από εδώ μπορείτε να πάρετε το καραβάκι για Σούγια, Λουτρό, Αγία Ρουμέλη, Χώρα Σφακίων και Γαύδο.

Διακοπές στα Σφακιά

Η Χώρα Σφακίων περιβάλλεται από τις απόκρημνες πλαγιές των Λευκών Ορέων (πηγή: Shutterstock)

Η Χώρα Σφακίων, με το ερειπωμένο ενετικό φρούριο και το πολύβουο λιμάνι απ’ όπου φεύγουν καραβάκια για κοντινούς παραλιακούς οικισμούς, είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την πιο άγρια πλευρά του νησιού, στις πλαγιές των Λευκών Ορέων, αλλά και να απολαύσουν πεζοπορία και μπάνιο με φόντο το Λιβυκό Πέλαγος. Εδώ θα πάρετε μια καλή γεύση από σφακιανή φιλοξενία και σφακιανή κουζίνα (σφακιανές πίτες με μέλι και μυζήθρα, σφακιανό γιαχνί ή τσιγαριαστό είναι μερικές από τις σπεσιαλιτέ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 υπέροχοι προορισμοί για solo travellers12.09.2018

Το ειδυλλιακό Λουτρό

Στο Λουτρό δεν υπάρχουν δρόμοι, ούτε αυτοκίνητα (πηγή: Shutterstock)

Από τη Χώρα Σφακίων μπορείτε να πάρετε το καραβάκι για να φτάσετε μετά από 20 λεπτά στο Λουτρό, το ειδυλλιακό ψαροχώρι όπου τα ολόλευκα σπίτια αγκαλιάζουν το μικρό λιμανάκι. Εδώ θα έρθετε για να κάνετε διακοπές σε ένα πανέμορφο μέρος και να κολυμπήσετε σε θαυμάσια νερά κάτω από τον καυτό ήλιο της νότιας Κρήτης. Στο Λουτρό δεν υπάρχουν υπάρχουν δρόμοι, ούτε αυτοκίνητα και μηχανές- μόνο μικρά ξενοδοχεία, ψαροταβέρνες και μερικά καφέ. Μέσα στον κόλπο υπάρχουν δύο παραλίες, αν όμως θέλετε περισσότερες επιλογές, μπορείτε να επισκεφτείτε και τις γύρω παραλίες, όπως τα Γλυκά Νερά και τα Μάρμαρα. Τριγύρω υπάρχουν μονοπάτια που προσφέρουν την ευκαιρία να συνδυάσετε πεζοπορία και μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά του Λιβυκού πελάγους.

Στα χωριά Ανώπολη και Αράδαινα

Ο δρόμος για την Ανώπολη και την Αράδαινα (πηγή: Shutterstock)

Αν βρεθείτε στα Σφακιά, αξίζει να ανηφορίσετε μέχρι την Ανώπολη, 600 μ. πάνω από τη θάλασσα, για μια ρακή στα καφενεία. Ο φιδογυριστός δρόμος ανεβαίνει τα απότομα βουνά και προσφέρει μαγευτική θέα στο άγριο τοπίο και το απέραντο γαλάζιο. Συνεχίζοντας βόρεια της Ανώπολης και σε απόσταση 3,5 χλμ. βρίσκεται το ερειπωμένο χωριό Αράδαινα. Όπως είναι γνωστό, μέσα από διηγήσεις, το μικρό αυτό χωριό, που είναι χτισμένο στο χείλος του ομώνυμου φαραγγιού, ερήμωσε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 εξαιτίας μιας βεντέτας.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί