MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

«Έμεινα 48 ώρες στη ΜΕΘ»: Ο Θοδωρής Αθερίδης για το εγκεφαλικό που υπέστη 3 λεπτά πριν ανέβει στην σκηνή (vid)

Ο Θοδωρής Αθερίδης βρέθηκε στο πλατό του «Στούντιο 4» και μίλησε – μεταξύ άλλων- για το εγκεφαλικό που υπέστη εν ώρα παράστασης, το πώς διαχειρίζεται την κριτική πάνω στη δουλειά του, αλλά και τη νέα σειρά της ΕΡΤ1 που πρωταγωνιστεί.

Monopoli Team

«Η γνώμη αφορά σε αυτούς που αυτό που έκανες τους άρεσε. Το έργο και καθετί που κάνεις απευθύνεται εκ των πραγμάτων σε αυτούς που τους αρέσει. Εξαρχής ξέρεις ότι θα γράψω κάτι, το οποίο θα αρέσει σε κάποιους που σε αυτούς απευθύνεται. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω σε ποιους θα αρέσει και σε ποιους όχι, εγώ θα κάνω αυτό που μου αρέσει εμένα. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα όταν κάνεις κάτι και δεν αρέσει», δήλωσε ο Θοδωρής Αθερίδης  στην κάμερα του «Στούντιο 4», απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν επηρεάζεται από την αρνητική κριτική και την πολυφωνία γνωμών.

Πώς εισπράττει η κόρη του την κριτική

«Η Φωτεινή έχει φάει μπούλινγκ μόνο και μόνο επειδή είναι κόρη μου. Όταν ξέρει ότι αυτό γίνεται εξαιτίας μου, τι να πάρει στα σοβαρά; Λέει ‘δεν έκανα κάτι εγώ που τρώω μπούλινγκ. Τρώω μπούλινγκ επειδή δεν χωνεύουν τον μπαμπά μου’. Είναι πραγματικά χαλαρό άτομο. Βλέποντάς με τι κάνω έχω ίσως συμβάλει σε αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν την κριτική πώς και πώς, τρέμουν τα χέρια τους. Κι εγώ δεν πήρα χαμπάρι ότι γράφτηκε κριτική», εκμυστηρεύτηκε γελώντας ο γνωστός ηθοποιός.

Το εγκεφαλικό που υπέστη λίγο πριν ανέβει στη σκηνή

Ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε ακόμη με χιουμοριστική διάθεση για την περιπέτεια της υγείας του, που βίωσε εν ώρα παράστασης. «Έπαθα εγκεφαλικό τρία λεπτά πριν ανέβω πάνω στη σκηνή. Παίζαμε το ‘Art’ με τον Οικονόμου και τον Κούρκουλο. Έφτιαχνα τη γραβάτα μου στον καθρέφτη και λέει ο φροντιστής ‘χτυπάω τρίτο κουδούνι’. Και λέω ‘δεν το χτυπάς, θα σου σπάσω το κεφάλι’, αυτές οι πλάκες που κάνουμε. Κι έτσι όπως φτιάχνομαι, ξαφνικά νιώθω ένα μούδιασμα στη γλώσσα, στο μάγουλο και σε όλο μου το χέρι, πρώτη φορά στη ζωή μου. Και ξαφνικά, σε κλάσματα δευτερολέπτου, λέω ‘δεν υπάρχει νεύρο που να ενώνει γλώσσα, μάγουλο και χέρι, άρα είναι κεφάλι. Άρα είναι ή όγκος ή σκλήρυνση κατά πλάκας ή εγκεφαλικό’. Παίρνω ένα lexotanil και βγαίνω στην παράσταση και τη βγάζω ‘σφαίρα’, κράτησε 12 λεπτά λιγότερο. Αλλά κατά τη διάρκειά της και ενώ μου είχε περάσει όλο αυτό, δεν μπορούσα να κάνω μία κίνηση με το αριστερό μου χέρι να πιάσω ένα τσιγάρο. Με καταλαβαίνει ο Άλκις, φωνάζουμε έναν γιατρό SOS και μου λέει ‘αυτό θέλει μαγνητική’. Και πράγματι κάναμε και ήταν εγκεφαλικό. Πρόλαβα έτσι τη θρομβόλυση». 

«Την επόμενη μέρα, ενώ θα γινόμουν νονός, ήμουν στην εντατική και πήγε η Σμαράγδα μόνη της και βάφτισε τα παιδιά. Έκατσα 48 ώρες και μετά βγήκα κι έκανα παράσταση, δεν είχα τίποτα», πρόσθεσε.

Η σχέση του με την πίστη

Ο ηθοποιός, που αυτήν την περίοδο πρωταγωνιστεί στην επιθεώρηση «Τότε, τώρα, πάντα» στο θέατρο Άλσος σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, αναφέρθηκε επιπλέον στην επαφή του με τη θρησκεία. «Είχα πνευματικό αλλά πέθανε. Δεν ήξερα πιο πριν ότι το χρειαζόμουν, αλλά εκ των πραγμάτων αυτό φάνηκε. Εμένα μου αρέσουν αυτά της Ορθόδοξης παράδοσης γενικώς. Μ’ αρέσει το τυπικό, πιστεύω ότι έχει μια σειρά θεραπείας, είναι θεραπευτική μέθοδος. Έχω πεθυμήσει τον πνευματικό μου, που δεν τον βλέπω, αλλά χαίρομαι γι ‘αυτόν. Μπορώ να πω ότι είναι ο μόνος άνθρωπος στη ζωή μου που πέθανε και δεν στεναχωρήθηκα. Γιατί εκείνος χάρηκε που ‘έφυγε’, το ήθελε. Είχε κουραστεί πάρα πολύ και η υγεία του ήταν κλονισμένη».

«Το Δίχτυ» και ο Μανούσος Μανουσάκης

Ο Θοδωρής Αθερίδης συμμετέχει φέτος στη νέα σειρά της ΕΡΤ1 σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη και με αφορμή αυτό αναφέρθηκε εκτενέστερα στην υπόθεσή της. «’Το Δίχτυ’ είναι μία αστυνομική σειρά με πάρα πολλή δράση, πάρα πολλή περιπέτεια, αλλά στην πραγματικότητα θίγει κοινωνικά θέματα πολύ σοβαρά. Έχει όμως αυτό το χάρισμα-κι αυτή είναι η έξυπνη πλευρά του σεναρίου-που βοηθά την αφήγηση για ένα κοινωνικό θέμα. Από το να κάτσεις δηλαδή και να το αναλύσεις ‘καναπεδάτα’. Κάθε επεισόδιο είναι μια άλλη υπόθεση, που αντιμετωπίζει αυτό το αστυνομικό τμήμα. Στην πραγματικότητα τα κοινωνικά θέματα είναι πολύ καλά ψαγμένα, το σενάριο έχει γραφτεί με σοφία», τόνισε.

«Πρέπει να σας πω κάτι για τον Μανούσο Μανουσάκη: είναι τρελός. Έχει ενέργεια 20άρη και νομίζω ότι αν το γύρισμα δεν έχει βαθμό δυσκολίας, βαριέται», είπε τέλος ο Θοδωρής Αθερίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡένια Λουιζίδου: «Έχω αισθανθεί πολλές φορές άβολα με τον κόσμο» (vid)12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz