MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου

Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Συναυλίες

1. Οι James στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα, οι James θα συναντηθούν και πάλι με τους χιλιάδες Έλληνες fans που ανυπομονούν για μία ακόμη ιστορική συναυλία του αγαπημένου ροκ συγκροτήματος, ειδικά μετά την περσινή μαγευτική sold out εμφάνισή τους στο Ηρώδειο. Οι James έχουν αφήσει το σημάδι τους στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους. Από τις πρώτες τους εμφανίσεις στις αρχές της δεκαετίας του ’80 έως και σήμερα, οι James έχουν αναδειχθεί ως ένα από τα πιο εμπορικά και καλλιτεχνικά επιτυχημένα γκρουπ των τελευταίων 40 χρόνων. Έχοντας κυκλοφορήσει περισσότερα από 17 άλμπουμ, από το “Stutter” (1986) μέχρι το περσινό “Βe opened by the Wonderful” (2023) κρατούν αναλλοίωτη τη φήμη τους, χάρη στις εντυπωσιακές live εμφανίσεις τους που αποδεικνύουν ότι ο ιδιοφυής Tim Booth και η παρέα του δεν έχουν χάσει την ικανότητα να ξεσηκώνουν τα πλήθη που τους παρακολουθούν σε όλο τον κόσμο.
Πέμπτη 5/9 στις 21:30 * οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30
52€
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

2. H Banda Entopica στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, τρομπέτα, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Σε ένα περιβάλλον με την παράδοση να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας – είτε ως τραγούδι, είτε ως χορός – κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση. To 2021 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους CD με τον ομώνυμο τίτλο Banda Entopica, που περιλαμβάνει κατά βάση χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας όπως και της Θράκης, καθώς και μια πρωτότυπη σύνθεση του Φίλιππου Φασούλα. Οι Banda Entopica είναι οι: Φίλιππος Φασούλας – Κλαρίνο, Νίκος Φουτάκης – ακορντεόν, Αργύρης Καραγκούνης – τρομπέτα, Μπίλης Μαλεγκάνος – Κρουστά, Ειρήνη Γκουτζάκη- Τραγούδι, Γιάννης Γκουντάνος – Ηχοληψία, Παραγωγή: Fishbowl Music Tank.
Πέμπτη 5/9 στις 21:00
5€
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αισχύλεια 2024: Μισός αιώνας ιστορίας και πολιτισμού στην Ελευσίνα – Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων12.09.2018

Θέατρο

3. Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου στο Βεάκειο Θέατρο

Μετά από δύο επιτυχημένους θεατρικούς χειμώνες στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, με απανωτά sold out, το νουάρ αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά, «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου», το έργο που με την πλοκή του ανατρέπει τα πάντα και κόβει την ανάσα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία σε διασκευή και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με την Κάτια Δανδουλάκη και έναν θίασο εξαιρετικών πρωταγωνιστών: Την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, τον Γιώργο Γεροντιδάκη και τον Πάνο Σταθακόπουλο. Το έργο «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» αποτελεί διασκευή του έργου «Το Διπλό Παιχνίδι» του  Ρ. Τομά, ενός από τα πιο δημοφιλή έργα του πολυβραβευμένου συγγραφέα. Οι καταιγιστικές εξελίξεις και οι ανατροπές πυροδοτούν το σασπένς και την ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή…
Πέμπτη 5/9 στις 21:00
18-23€
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

4. Μια άλλη Θήβα, του Σέρχιο Μπλάνκο στο Δημοτικό Θέατρο Αλέξης Μινωτής

Η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, που παίζεται με διαρκή sold out για δεύτερη σεζόν, βρίσκεται αυτή τη στιγμή εν μέσω περιοδείας με περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Ένας συγγραφέας συναντά επί σειρά μηνών μέσα στη φυλακή έναν εικοσάχρονο πατροκτόνο, τον Μαρτίν. Σκοπός του είναι να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ιστορία του νεαρού κρατούμενου, στον οποίο προτείνει να ερμηνεύσει τον εαυτό του στη θεατρική σκηνή. Όταν τελικά αυτό απαγορεύεται από το αρμόδιο υπουργείο, τον ρόλο αναλαμβάνει ο Φεδερίκο, ένας νεαρός ηθοποιός με τον οποίο δουλεύει ταυτόχρονα πλέον ο συγγραφέας. Ενδιαφέρον έχει ότι ο Σέρχιο Μπλάνκο θέλει να παίζονται οι δύο αυτοί ρόλοι από έναν ηθοποιό. Παίζουν: Θάνος Λέκκας, Δημήτρης Καπουράνης.
Πέμπτη 5/9 στις 21:00

15-18€
Δημοτικό Θέατρο “Αλέξης Μινωτής”, Άλσος Αιγάλεω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Πορεία 2024-2025: Συνεχίζει με νέες δραματουργίες12.09.2018

Έκθεση

5. Κύπρος ’74 – Δεν ξεχνώ: Έκθεση για τη μαύρη επέτειο στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Η έκθεση μνήμης με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο συνεχίζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Η έκθεση είναι αφιερωμένη σε μια ξεχωριστή πτυχή της κυπριακής τραγωδίας, την πανελλήνια συμπαράσταση στον λαό της Κύπρου, καθώς και στον συνεχή αγώνα του για ελευθερία και δικαιοσύνη. Μέσα από σπάνιες αφίσες της περιόδου και αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, που εκπέμπουν ποικίλα μηνύματα και συμβολισμούς, αναδεικνύονται τα τραγικά γεγονότα με έναν εύληπτο τρόπο. Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η κ. Δήμητρα Κουκίου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και ο κ. Πέτρος Παπαπολυβίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, Κοσμήτορας Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου και Πρόσφυγας από τη Λάπηθο της Κερύνειας, σε συνεργασία με τις Επιμελήτριες του ΕΙΜ κ.κ. Ιφιγένεια Βογιατζή, Άννα Κάνδια και Ανδρονίκη Μαρκασιώτη.
Τρίτη-Παρασκευή: 9.00-16:00, Σάββατο-Κυριακή: 10.00-16.00 (έως 31 Δεκεμβρίου 2024)
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο-Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις