MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Φραντς Κάφκα στο Θέατρο: Η προσέγγιση της Ομάδας Σημείο Μηδέν, σε μία συζήτηση στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου, η Ομάδα Σημείο Μηδέν και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, μας προκαλούν σε μια συζήτηση με θέμα «Ο Φραντς Κάφκα στο Θέατρο – Η προσέγγιση της Ομάδας Σημείο Μηδέν».

Μεταμόρφωση, η Ελεάνα Γεωργούλη στον ρόλο της Γκρέτε Σάμσα, φωτογραφία Χρήστος Κυριακόγγονας
Monopoli Team

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, διοργανώνουν τη συζήτηση με θέμα «Ο Φραντς Κάφκα στο Θέατρο – Η προσέγγιση της Ομάδας Σημείο Μηδέν» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στην κεντρική σκηνή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου.

Ο Νίκος Κοσκινάς, αναπληρωτής καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η Μαρία Σικιτάνο, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συζητούν για τον Κάφκα στο θέατρο και την ιδιαίτερη προσέγγιση της Σημείο Μηδέν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν αποσπάσματα από τις παραστάσεις της Ομάδας “Μεταμόρφωση” (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 2012), “Στη Σωφρονιστική Αποικία” (Φεστιβάλ Αθηνών, 2014), “Αναφορά Για Μια Ακαδημία” (Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος, 2021).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου δίνει ραντεβού στο Πεδίον του Άρεως12.09.2018

Στη Σωφρονιστική Αποικία – Ο Δαυίδ Μαλτέζε στον ρόλο του Αξιωματικού και ο Μελέτης Ηλίας στον ρόλο του Παρατηρητή. Credits: Εύη Φυλακτού

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν και ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος από το 2008 ασχολούνται διεξοδικά με το έργο του Φραντς Κάφκα, έχοντας ανεβάσει τη “Σωφρονιστική Αποικία” το 2009 (Χώρος Ιστορικής Μνήμης – Κοραή 4) και το 2014 (Φεστιβάλ Αθηνών), τη “Μεταμόρφωση” το 2012 (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης), το μουσικό έργο “Θραύσματα Από τον Κάφκα” του Γκιόργκι Κούρταγκ το 2018 (Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος) και την “Αναφορά Για Μια Ακαδημία” το 2022 (Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος). Το έργο του Κάφκα αποτελεί ένα πολύ γόνιμο πεδίο θεατρικής δημιουργίας και έρευνας, και η δουλειά της Σημείο Μηδέν έχει προσδώσει το δικό της ιδιαίτερο στίγμα σε αυτό.

Αναφορά Για Μια Ακαδημία – Οι ηθοποιοί Μπάμπης Αλεφάντης, Έβελυν Ασουάντ, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Έλλη Ιγγλίζ, Άννα Μαρκά – Μπονισέλ, Ρόζυ Μονάκη, Ντίνος Παπαγεωργίου στον ρόλο του Rotpeter. Credits: Αντωνία Κάντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔεύτερη χιλιάδα κυκλοφορίας για το νέο βιβλίο της Ιόλης Ανδρεάδη «Θέατρο και Εκπαίδευση: Θεωρία και Πράξη»12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Info:

Τοποθεσία: Πεδίον Άρεως, 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου [Κεντρική Σκηνή]

Ημερομηνία: Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα έναρξης 20.30

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Βιβλία