MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ποταμάκι πλέον ο Πηνειός λόγω της ξηρασίας -Τι λένε οι επιστήμονες

Οι αγρότες είναι σε απόγνωση, καθώς μετά τις πλημμύρες βρίσκονται αντιμέτωποι με παρατεταμένη ξηρασία.

Πηγή: PineiosNews
Monopoli Team

Σε …ποταμάκι έχει μετατραπεί σε διάφορα σημεία του ο Πηνειός ποταμός, από την παρατεταμένη ξηρασία, ως αποτέλεσμα της εξάντλησης των υδατικών πόρων στην περιοχή.

Η μέση ετήσια παροχή του υπολείπεται συστηματικά του ελάχιστου επιτρεπόμενου οικολογικού ορίου, που πρακτικά ορίζει τη βιωσιμότητα του ποταμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεριβαλλοντικές οργανώσεις: Οι εργασίες κατασκευής Αιολικού Πάρκου στην τοποθεσία Δούκας παραβιάζουν την απόφαση του ΣτΕ12.09.2018

Αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη, έχει δημιουργήσει ανυπολόγιστες ζημιές ήδη στην αγροτική παραγωγή, με τους αγρότες, να βρίσκονται σε μεγάλο αδιέξοδο, καθώς μετά τις καταστροφικές πλημμύρες τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι και με την ξηρασία.

Ο Νικήτας Μυλόπουλος, καθηγητής – διευθυντής Εργαστηρίου Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως τα αίτια της οικολογικής καταστροφής είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα: η απουσία οργανωμένων αρδευτικών δικτύων, οι απαρχαιωμένες μέθοδοι άρδευσης και – φυσικά- η ίδια η διάρθρωση των καλλιεργειών, με κύριο χαρακτηριστικό την επικράτηση υδροβόρων και χημικοσυντηρούμενων ειδών.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα