MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 6 προτάσεις για την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου

Απόψε οι «Όρνιθες» του Άρη Μπινιάρη κάνουν στάση στην Πετρόπολη, η Βίκυ Λέανδρος πραγματοποιεί την τελευταία συναυλία της καριέρας της στο Ηρώδειο και το Off The Hook Festival 2024 ετοιμάζεται να βάλει φωτιά στο ΟΑΚΑ. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Όρνιθες, του Αριστοφάνη στο Θέατρο Πέτρας

Ο Άρης Μπινιάρης καταπιάνεται πρώτη φορά με την αρχαία κωμωδία και συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασής του «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Στην κορυφαία αυτή κωμωδία, αν και η πλοκή είναι φανταστική, η θεματική είναι αληθινή και ουσιώδης: οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούρια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την  παρακμή και τη διαφθορά. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους…
Παρασκευή 6/9 στις 21:00
Γενική είσοδος: 23€, μειωμένο: 20€
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Όρνιθες» στο Θέατρο Βριλησσίων12.09.2018

2. Δον Κιχώτης, του Μιγκέλ ντε Θερβάντες στο Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος

«Δον Κιχώτης», το πιο αγαπημένο αστείο ρομάντζο όλων των εποχών, παρουσιάζεται, το φετινό καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου και με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον ρόλο του ονειροπόλου ιππότη από τη Μάντσα. «Το σατιρικό ρομάντζο του Θερβάντες μας υπενθυμίζει τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου γι’ αυτό που τον ξεπερνά! Κι όταν καταθέτει ο ήρωάς μας την ευαισθησία του και τη μεγάλη του φαντασία, οι άλλοι χλευάζουν και γελούν. Κι όμως, έτσι είναι! Η φαντασία και η ποίηση, για να περάσουν, πρέπει να πληρώσουν διόδια! Μερικές φορές πολύ ακριβά! Ας γελάσουμε λοιπόν με τα παθήματα του Δον Κιχώτη, αλλά ταυτόχρονα ας αναλογιστούμε μήπως η, έτσι κι αλλιώς, μικρή ζωή μας θα ήταν ανυπόφορη χωρίς αυτόν», σημειώνει ο Γιάννης Μπέζος. *Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Παρθένα Χοροζίδου, Γιώργος Χατζής, Σταύρος Μαρκάλας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Χρήστος Πούλος – Ρένεσης, Γιάννης Βαρβαρέσος, Νικίτα Ηλιοπούλου, Ιωάννα Ανεμογιάννη.
Παρασκευή 6/9 στις 21:00

Γενική είσοδος: 23€, μειωμένο: 20€
Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος, Πελοποννήσου 173, Κορυδαλλός

Συναυλίες

3. Η Βίκυ Λέανδρος στο Ηρώδειο για μια αποχαιρετιστήρια συναυλία

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα καλλιτέχνις – φαινόμενο, Βίκυ Λέανδρος, μεγάλη νικήτρια της 72ης Eurovision, με πάνω από 55 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων σε περισσότερες από 50 χώρες, τραγουδώντας σε 7 και πλέον γλώσσες και γεμίζοντας ασταμάτητα, όλα αυτά τα χρόνια, τα πιο διάσημα θέατρα του κόσμου με τις sold-out συναυλίες της, ολοκληρώνει στην Αθήνα, στο Ηρώδειο, την πλούσια καριέρα της που απαριθμεί σχεδόν 6 δεκαετίες. Απόψε, η παγκόσμια Ελληνίδα καλλιτέχνις θα ανέβει στη σκηνή για τελευταία φορά, με ένα πολύ πλούσιο και προσωπικό μουσικό πρόγραμμα, με όλες τις μεγάλες της επιτυχίες, σε μια εντυπωσιακή μουσική παραγωγή.
Παρασκευή 6/9 στις 21:00
Διακεκριμένη: Εισιτήριο 135€, Α Ζώνη: Εισιτήριο 120€, Β Ζώνη: Εισιτήριο 90€, Γ Ζώνη: Εισιτήριο 80€, Δ Ζώνη: Εισιτήριο 65€, Ε Ζώνη: Εισιτήριο 50€, ΣΤ Ζώνη: Εισιτήριο 35€, Ζ Ζώνη: Εισιτήριο 30€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

4. Αισχύλεια 2024: Οι Usurum στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Οι Usurum έρχονται ζωντανά στο Φεστιβάλ Αισχύλεια 2024, μαζί με τους Λάμδα. Οι Usurum δημιουργήθηκαν το 2008 από τέσσερις μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλίμου και έχoυν έδρα την Αθήνα. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει πέντε προσωπικούς δίσκους και έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Μάρθα Φριντζήλα, ο Panú Manú, Imiterasu και άλλους. Η μουσική των Usurum αποτελείται από την αγάπη τους για το τραγούδι, την ποίηση, την πολυφωνία, τα synths, τα πειραγμένα beats, τις folk κιθάρες και το αστικό τοπίο. Αναζητούν τον μουσικό χώρο ανάμεσα στην παράδοση και την ποπ κουλτούρα, εξερευνώντας τα όρια της φόρμας του τραγουδιού και του ελληνικού στίχου. Το ηχητικό σύμπαν των Usurum περιλαμβάνει υβριδικά ακουστικά και ηλεκτρονικά κρουστά, όργανα – παιχνίδια, αναλογικά synthesizers και πολυφωνικό τραγούδι. Οι Λάμδα, από την άλλη, είναι ένα ελληνόφωνο μουσικό συγκρότημα από την Αθήνα. Ο ιδιαίτερος ήχος τους, προερχόμενος από την παραδοσιακή μουσική, ροκ, ηλεκτρονική, αποτυπώνεται στα 3 μέχρι τώρα στούντιο άλμπουμ, “λ” (2012), ”η επόμενη μέρα“ (2015) και “τρία ”(2021)”. Ο στίχος τους λυρικός αλλά που συχνά προσεγγίζει τον ποιητικό λόγο.
Παρασκευή 6/9 στις 21:00
5€
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αισχύλεια 2024: Μισός αιώνας ιστορίας και πολιτισμού στην Ελευσίνα – Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων12.09.2018

5. Το Off The Hook Festival 2024 μεγαλύτερο από ποτέ στο ΟΑΚΑ – Δύο μέρες, δύο σκηνές, 19 καλλιτέχνες

Το Off The Hook Festival επιστρέφει και είναι μεγαλύτερο από ποτέ με την πιο vibrant φεστιβαλική διάθεση στο ΟΑΚΑ. Δύο stages, 19 κορυφαία ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, 12 ώρες ασταμάτητης μουσική, ανεπανάληπτες performances, διαδραστικά side activities και χορταστικά merchandise stands στο πιο πολυσυλλεκτικό all-things-rap festival, που έρχεται φέτος να … βάλει φωτιά στο ΟΑΚΑ.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο ημερών εδώ.
Παρασκευή 6 & Σάββατο 7/9 στις 16:00
Μονοήμερο εισιτήριο: 30€, διήμερο: 55€
ΟΑΚΑ, Λεωφόρος Κηφισίας 37, Μαρούσι

Έκθεση

6. «Ένα γλυκό ξημέρωμα» – 14 ιστορίες για την Αθήνα της Κατοχής: Έκθεση κόμικς στην Τεχνόπολη

Στην αίθουσα Νέοι Φούρνοι της Τεχνόπολης, οι επισκέπτες της έκθεσης ανακαλύπτουν έργα δεκατεσσάρων Ελλήνων δημιουργών κόμικς που αφηγούνται ιστορίες για την Αθήνα της Κατοχής, επικεντρωμένες στους ανθρώπους που έβλεπαν ή ονειρεύονταν «γλυκά ξημερώματα» τη στιγμή που βίωναν σκοτεινές ημέρες, ζοφερές νύχτες, εφιαλτικές εποχές. Τα έργα που φιλοτεχνούν οι καλλιτέχνες δεν αποτελούν ντοκουμέντα, μαρτυρίες, τεκμήρια, αποδείξεις ή ιστορικά στοιχεία. Κάποια εδράζονται σε ιστορικά δεδομένα και κάποια αποτελούν μυθοπλαστικές αφηγήσεις. Οι Soloup, Αλέκος Παπαδάτος, Αλέξια Οθωναίου, Γιώργος Γούσης, Γιώργος Φαραζής, Δημήτρης Καμένος, Θανάσης Πέτρου, Θοδωρής Μπαργιώτας, Λέανδρος, Πέτρος Ζερβός, Πέτρος Χριστούλιας, Σπύρος Δερβενιώτης, Τάσος Μαραγκός και Τόμεκ Γιοβάνης αποτυπώνουν με τον δικό τους τρόπο πτυχές των θλιβερών χρόνων της Κατοχής, σε μια απόπειρα προσέγγισης και απόδοσης της εποχής εκείνης μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης.
Καθημερινά, από τις 10:00 έως τις 16:00
Είσοδος ελεύθερη
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 , Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα γλυκό ξημέρωμα – 14 ιστορίες για την Αθήνα της Κατοχής: Ομαδική έκθεση στην Τεχνόπολη12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις