MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Free City: Τι θα κάνουμε δωρεάν αυτό το ΣΚ(7-8/9) στην Αθήνα;

Από το 3ο Λεσβιακό Φεμινιστικό Φεστιβάλ στην Κυψέλη και το Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως μέχρι τους Queen Symphonic στο ΚΠΙΣΝ – Εδώ θα βρεις τις δικές μας επιλογές με όσα θα κάνουμε δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Monopoli Team

1. Τρίτο Λεσβιακό Φεμινιστικό Φεστιβάλ στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Πηγή: Unsplash

Το Λεσβιακό Φεμινιστικό Φεστιβάλ διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, αποτελώντας μια δυναμική πλατφόρμα για τη λεσβιακή και φεμινιστική κοινότητα της Αθήνας. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με συζητήσεις, καλλιτεχνικές παρουσιάσεις και μουσικές εμφανίσεις που αναδεικνύουν τις προκλήσεις και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ειδικά όσον αφορά τη λεσβιακή αορατότητα. Η πρώτη ημέρα ξεκινά με το “Λεσβιώματα”, ένα event storytelling, και συνεχίζεται με μια σημαντική συζήτηση για την εμπλοκή ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στη δικαστική εξουσία, καθώς και stand-up comedy, speed dating και μουσικές παραστάσεις. Την επόμενη ημέρα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζητήσεις για τις φιλικές και ερωτικές σχέσεις, καθώς και για τη θεσμική αναγνώριση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων πέρα από τον γάμο. Το φεστιβάλ κορυφώνεται με την Athens Lesbian* Catwalk, ένα drag show και μουσικές εμφανίσεις. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου από τις 15:00
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Κυψέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌσα θα δούμε στο 3ο Λεσβιακό Φεμινιστικό Φεστιβάλ στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης12.09.2018

2. 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Πηγή: Unsplash

Το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου, θα βρίσκεται και φέτος στο Πεδίον του Άρεως, για τους λάτρεις της ανάγνωσης. Το φεστιβάλ φιλοξενεί βιβλιοπώλες, εκδότες, συγγραφείς και αναγνώστες από όλη την Ελλάδα, προσφέροντας μια γκάμα βιβλίων για όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα. Οι λάτρεις του βιβλίου μπορούν να ανακαλύψουν νέες κυκλοφορίες, να συνομιλήσουν με συγγραφείς και να συμμετάσχουν σε παρουσιάσεις βιβλίων και συζητήσεις γύρω από τη λογοτεχνία και τις τέχνες. Το Πεδίον του Άρεως, ένας από τους μεγαλύτερους αστικούς πνεύμονες της Αθήνας, γίνεται το κέντρο της ανάγνωσης, με δραστηριότητες που στοχεύουν στην καλλιέργεια της πνευματικής σκέψης. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 20:00.
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 20:00 και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου από το πρωί
Πεδίον του Άρεως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Φραντς Κάφκα στο Θέατρο: Η προσέγγιση της Ομάδας Σημείο Μηδέν, σε μία συζήτηση στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου12.09.2018

3. Συνάντηση Μουσικών Σχολείων στο ΚΠΙΣΝ

Φωτογραφία: Μαρίλη-Ζάρκου

Η 2η Συνάντηση Μουσικών Σχολείων στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φέρνει κοντά μαθητές από μουσικά σχολεία όλης της χώρας, σε μια μοναδική εκδήλωση, αφιερωμένη στη μουσική εκπαίδευση και την καλλιτεχνική δημιουργία. Η πρωτοβουλία αυτή παρέχει στους νέους μουσικούς την ευκαιρία να συνεργαστούν και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα από τα πιο σύγχρονα πολιτιστικά κέντρα της Ελλάδας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει συναυλίες, εργαστήρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια, που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των δεξιοτήτων και της δημιουργικότητας των μαθητών.
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 20:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ2η Συνάντηση Μουσικών Σχολείων στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

4. 37οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στον Δήμο Ζωγράφου

Πηγή: Unsplash

Οι 37οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στον Δήμο Ζωγράφου αποτελούν έναν σημαντικό θεσμό για το ερασιτεχνικό θέατρο στην Ελλάδα. Το φεστιβάλ προσφέρει μια πλατφόρμα σε θιάσους από όλη τη χώρα να παρουσιάσουν τις δουλειές τους, προωθώντας την καλλιτεχνική δημιουργία και την πολιτιστική ποικιλομορφία. Από τις 7 Σεπτεμβρίου έως τις 22 Σεπτεμβρίου, θα φιλοξενηθούν 16 ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Στο διαγωνιστικό κομμάτι, αυτό το Σάββατο, ο πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας ‘ArtIOI’, θα ανεβάσει το «Δυόμισι Φόνοι και ένα Μπουλντόγκ» του Ευγένιου Λαμπίς, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Τζούμα. Τη Κυριακή, η θεατρική ομάδα Μεγαλόπολης θα παρουσιάσει το «Debrayage» του Ρεμί Ντε Βος, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Σκιντζή.
Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 20:00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, Γ. Ζωγράφου 17 (είσοδος από Βίλα Ζωγράφου και Βίλα Παυλίνα), Ζωγράφου

5. Οι String Demons στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2024

Οι String Demons, το δυναμικό ντουέτο εγχόρδων που ενσωματώνει κλασική, ροκ, παραδοσιακή και μεταλλική μουσική, θα εμφανιστούν στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2024, ένα από τα πιο γνωστά πολιτιστικά γεγονότα της Αθήνας. Οι String Demons φημίζονται για τη μοναδική τους ικανότητα να γεφυρώνουν φαινομενικά αντίθετα μουσικά είδη, δημιουργώντας μια εκρηκτική και ατμοσφαιρική εμπειρία. Με τη Λυδία και τον Κωνσταντίνο, οι θεατές μπορούν να αναμένουν κάθε είδους διασκευές, αλλά και ελληνικά παραδοσιακά κομμάτια παιγμένα με ενέργεια και πάθος.
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ47ο Φεστιβάλ Δράμας: Ξεκινά η γιορτή των μικρομηκάδων – Όσα θα δούμε12.09.2018

6. Ο Κώστας Χατζής στα Φαληρικά

Φωτογραφία: Costas Broumas

Ο Κώστας Χατζής, ένας από τους κορυφαίους τραγουδοποιούς της Ελλάδας, θα εμφανιστεί ζωντανά στο πλαίσιο των Φαληρικών 2024. Ο Χατζής, με τη χαρακτηριστική του φωνή και τις συγκινητικές μπαλάντες του, έχει επηρεάσει γενιές με την αυθεντικότητα και την αμεσότητά του. Οι συναυλίες του είναι γνωστές για την έντονη συναισθηματική τους φόρτιση και αυτό θα κάνει και αυτή τη φορά. Οι θαυμαστές του θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά κλασικά κομμάτια και να απολαύσουν μια αξέχαστη συναυλία. Μαζί του η Δανιέλα Χατζή.
Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 20:30
Παραλία Μπατή, Παλαιό Φάληρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧάρις Αλεξίου: Συγκίνησε με την ερμηνεία της στη συναυλία για τον Λευτέρη Παπαδόπουλου12.09.2018

7. Queen Symphonic με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Στο ΚΠΙΣΝ θα φιλοξενηθεί η παράσταση Queen Symphonic με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ. Αυτή η συναυλία ενσωματώνει την εμβληματική μουσική των Queen με την πλούσια ενορχήστρωση της συμφωνικής ορχήστρας, προσφέροντας μια νέα διάσταση στα θρυλικά τραγούδια του συγκροτήματος. Η μουσική των Queen, γνωστή για την πολυπλοκότητα και το μεγαλείο της, μετατρέπεται σε μια εμπειρία που συνδυάζει την ροκ ενέργεια με την κλασική μουσική, προσφέροντας στους θεατές μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Οι Queen Symphonic, σε συνεργασία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ θα μας χαρίσουν μια ανεπανάληπτη μουσική βραδιά.
Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑQueen Symphonic με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

8. Ο Δημήτρης Μπάσης στο Άλσος Βεΐκου

Ο Δημήτρης Μπάσης, ένας από τους πιο αγαπητούς λαϊκούς τραγουδιστές της Ελλάδας, θα εμφανιστεί ζωντανά στο Άλσος Βεΐκου, προσφέροντας μια βραδιά γεμάτη μουσικές επιτυχίες και έντονες συγκινήσεις. Ο Μπάσης, με την πλούσια και δυναμική του φωνή, είναι γνωστός για τις λαϊκές του επιτυχίες και τα χασάπικα που μιλούν στην καρδιά όλων μας.  Με τις ερμηνείες του, θα προσφέρει και σε αυτή τη συναυλία, μια εμπειρία γεμάτη πάθος και νοσταλγία, τραγουδώντας για τον έρωτα, τον χωρισμό και γενικότερα τις ανθρώπινες σχέσεις. Συμμετέχει η Kalliope.
Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 στις 21:00
Άλσος Βεΐκου, Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ-Μεσογειακοί Διάλογοι ανάβει και πάλι τους προβολείς του στη Σάμο12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις