MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 7-8 Σεπτεμβρίου

To Primer, το απόλυτο φεστιβάλ χορευτικής μουσικής στην Ελλάδα, επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ, ενώ ο Χρήστος Νικολόπουλος γιορτάζει τα 60 χρόνια της σπουδαίας πορείας του στο Ηρώδειο. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Μουσικά φεστιβάλ-Συναυλίες

1. Έρχεται για 5η χρονιά το Primer Music Festival

To Primer, το απόλυτο φεστιβάλ χορευτικής μουσικής στην Ελλάδα που έχει μέχρι στιγμής φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς dance σκηνής, επιστρέφει για 5η χρονιά, μεγαλύτερο από ποτέ! Εκτός του κλασικού open-air, main stage στην Πλατεία Νερού, φέτος προστίθεται ένα ακόμη venue, το Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου Tae Kwon Do (Faliro Sports Pavilion), για να στεγάσει το Afterhours Stage (Σάββατο 7/9), ξεπερνώντας τις 20 ώρες μουσικής συνολικά. Περίπου 20 είναι και οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στα decks του Primer αυτό το διήμερο στην Αθήνα, για την απόλυτη εμπειρία ηλεκτρονικής, χορευτικής μουσικής της χρονιάς.

Το Line Up με μια ματιά: Main Stage – Σάββατο 7/9 στην Πλατεία Νερού: Eric Prydz, Argy, Royksopp, Miss Monique, Pedrik. Main Stage / Κυριακή 8/9 στην Πλατεία Νερού: Martin Garrix, Gordo, Morten, Tujamo, Juicy M, Playmen. Arfterhours Stage / Σάββατο 7/9 στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου Tae Kwon Do: Kolsch, Agents of Time, Cristian Cambas, Maus, Nick Jojo.
Σάββατο 7 και Κυριακή 8/9 * οι πόρτες ανοίγουν στις 16:00
Από 35€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτό το Primer Music Festival θα είναι μεγαλύτερο από ποτέ12.09.2018

2. Ο Χρήστος Νικολόπουλος γιορτάζει τα 60 χρόνια της σπουδαίας πορείας του στο Ηρώδειο

Ο κοσμαγάπητος συνθέτης των μεγαλύτερων διαχρονικών λαϊκών επιτυχιών Χρήστος Νικολόπουλος, γιορτάζοντας τα 60 χρόνια ενεργούς δράσης, καταξίωσης και αδιάλειπτης προσφοράς στον πολιτισμό και στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου ανοίγει διάπλατα τις πύλες του Ωδείου του Ηρώδου του Αττικού για την πολυαναμενόμενη επετειακή του συναυλία, πλημμυρίζοντας με τις μελωδίες του την καρδιά της Αθήνας και έναν από τους εμβληματικότερους ιστορικούς χώρους της πρωτεύουσας.  Μαζί του στη σκηνή του Ηρωδείου θα ερμηνεύσουν (με αλφαβητική σειρά) η Μελίνα Ασλανίδου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Στέλιος Διονυσίου, η Πέγκυ Ζήνα, ο Κώστας Μακεδόνας και η Πίτσα Παπαδοπούλου, ενώ με την παρουσία τους θα τον τιμήσουν ακόμη ο αστείρευτος και πολυτάλαντος συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης και ο θρυλικός ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας. Αξιοσημείωτο επίσης καθίσταται το γεγονός ότι η συναυλία θα είναι αφιερωμένη στον ανυπέρβλητο Μάρκο Βαμβακάρη.
Σάββατο 7/9 στις 21:00
Vip Ζώνη 140€, Α Ζώνη 100€-110€, Β Ζώνη 80€-90€, Γ Ζώνη 60€-70€, Ζώνη Δ 50€, Ζώνη Ε 35€, Ζώνη ΣΤ 25€, Ζώνη Περιορισμένης ορατότητας 20€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

3. Mάρθα Φριντζήλα και Δημήτρης Μυστακίδης στο Θέατρο Βράχων

H Mάρθα Φριντζήλα και ο Δημήτρης Μυστακίδης συναντιούνται ξανά στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων στον Βύρωνα και αυτή τη φορά…φέρνουν τα πάνω κάτω! Και οι δυο τους έρχονται με φόρα από το καλοκαίρι, μετά από μια σειρά προσωπικών συναυλιών και συμμετοχών και υπόσχονται να μας ξεσηκώσουν, ενώνοντας το προσωπικό τους ρεπερτόριο αλλά και σπουδαία τραγούδια που ξεχωρίζουν και θέλουν τόσο να τα ερμηνεύουν, με διάθεση να γίνουν μια παρέα με το κοινό.
Σάββατο 7/9 στις 21:00
15€
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

4. Η Μαρίνα Σάττι στο Θέατρο Λυκαβηττού

Μετά τα απανωτά sold out σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Παρίσι, η Μαρίνα Σάττι επιστρέφει στην Αθήνα για μια ακόμα συναυλία, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού – η οποία κατέληξε και αυτή σε sold out! Η Μαρίνα δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει, κάθε χρόνο φέρνει και μια νέα πρόταση στη μουσική της, μέσα από ένα χαρμάνι αναφορών, επιρροών και επιλογών που ξαφνιάζουν και ανανεώνουν διαρκώς τη σχέση της με το κοινό. Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το νέο μίνι άλμπουμ της με τίτλο P.O.P μια εξωστρεφή συλλογή 100% ελληνικών pop τραγουδιών με ethnic & παραδοσιακούς ήχους έξυπνους και ατακαδόρικους στίχους, καθώς και πολλές εκπλήξεις, όπως μόνο η ίδια ξέρει να κάνει με κάθε δισκογραφική της δουλειά. Φέτος, ειδικά, μας καλεί στις συναυλίες της με φόρα και διάθεση ανατροπής. Μέσα από απρόσμενες προσεγγίσεις και πειραματισμούς με pop και urban στοιχεία, η Μαρίνα δεν σταματά να αναδομεί με απαράμιλλη φρεσκάδα όλο το εύρος από την παραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων ως την trap.
Κυριακή 8/9 στις 21:00
20€ γενική είσοδος
Θέατρο Λυκαβηττού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστροφή στην Αθήνα: Οι συναυλίες και τα φεστιβάλ που μας κάνουν να ανυπομονούμε για τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Θέατρο

5. Ορέστεια, του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Τερζοπούλου στο Σχολείον της Αθήνας «Ειρήνη Παπά»

Μετά τη θριαμβευτική πρεμιέρα στην Επίδαυρο, η Ορέστεια του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου συνέχισε το ταξίδι της με σταθμούς ανά την Ελλάδα και την Κύπρο. Και τώρα ετοιμάζεται σιγά, σιγά να ρίξει αυλαία, πραγματοποιώντας ορισμένες ακόμη παραστάσεις στο Σχολείον της Αθήνας «Ειρήνη Παπά» – οι οποίες ήδη έχουν βγει sold out. Υπενθυμίζεται πως το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη και δάσκαλο Θεόδωρο Τερζόπουλο, που σκηνοθετεί την Ορέστεια του Αισχύλου, τη μοναδική σωζόμενη τριλογία αρχαίου δράματος και τελευταίο σωζόμενο έργο του συγγραφέα (δύο μόλις χρόνια πριν από τον θάνατό του), σε μία ενιαία παράσταση.
Κυριακή 8/9 στις 21:00
20€, 15€ (65+), 10€ σπουδ./φοιτ./ΑμεΑ/άνεργοι
Σχολείον της Αθήνας «Ειρήνη Παπά», Λεωφ. Αθηνών-Πειραιώς 52, Πειραιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ορέστεια» σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου στην Επίδαυρο12.09.2018

6. Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής, του Μολιέρου με Χειλάκη, Μαξίμου, Αλικάκη στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδος

Την εκρηκτική κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής», σκηνοθετούν και διασκευάζουν φέτος το καλοκαίρι ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Μετά από τον «Δον Ζουάν» το 2009 στο Εθνικό Θέατρο και τον «Ταρτούφο» το 2016, συνεχίζουν τη μελέτη τους πάνω στον κορυφαίο Γάλλο δραματουργό, ο οποίος, μέσα πάντα από το πρίσμα της κωμωδίας φώτισε τα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής, κατανόησε την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και δημιούργησε χαρακτήρες με οικουμενική εμβέλεια και έργα που παραμένουν επίκαιρα μέχρι σήμερα. Με τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» ο Μολιέρος βάζει στο στόχαστρό τους τσαρλατάνους και τους κομπογιαννίτες που λυμαίνονται το ιατρικό επάγγελμα. Σατιρίζει τους «ειδήμονες» της εποχής του, που κρύβονταν πίσω από πομπώδεις φράσεις και φανταχτερές ορολογίες πασχίζοντας έτσι να καμουφλάρουν την ανεπάρκεια των γνώσεών τους και το γεγονός ότι πάνω από τον ιπποκράτειο όρκο βάζουν το κέρδος και το προσωπικό συμφέρον. Η παράσταση, αυτή την περίοδο, συνεχίζει την περιοδεία της σε μεγάλα θέατρα της Αττικής. Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Θοδωρής Ρωμανίδης, Νίκος Γκέλια, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Γιώργος Ζυγούρης, Δημήτρης Φιλιππίδης.
Σάββατο 7/9 στις 21:00
Γενική είσοδος: 10€
Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδος, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή

7. Ηρακλής Μαινόμενος, του Ευριπίδη στο Δημοτικό Θέατρο “Αλέξης Μινωτής”

Η εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη, «Ηρακλής Μαινόμενος», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, συνεχίζει την περιοδεία της στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής. Ένας σπουδαίος θίασος με τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Γιώργο Γάλλο, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννη Κλίνη, Αινεία Τσαμάτη, Νίκο Μήλια, Γκαλ Ρομπίσα, Μπάμπη Γαλιατσάτο, Θανάση Ραφτόπουλο, Αντώνη Αντωνόπουλο, καθώς και τον διαπρεπή μουσικό Φώτη Σιώτα σε εξέχοντα ρόλο επί σκηνής, μας βυθίζει στην υπαρξιακή αγωνία της εμβληματικής τραγωδίας του Ευριπίδη, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Καραντζά. Ο Ευριπίδης στο σπάνια παιζόμενο αυτό έργο του βάζει στο επίκεντρο τον Ηρακλή. Το μυθικό αυτό πρόσωπο, θα κατρακυλήσει στην πιο επώδυνη συντριβή και από ημίθεος θα γίνει μίασμα, μέσα από ένα ανελέητο παιχνίδι των Θεών.
Σάββατο 7/9 στις 21:00
Γενική είσοδος: 20€
Δημοτικό Θέατρο “Αλέξης Μινωτής”, Δαρδανελλίων 16, Αιγάλεω

8. Πλούτος: ΚΘΒΕ και Γιάννης Κακλέας στην Ελευσίνα, με την κωμωδία του Αριστοφάνη

H κωμωδία «Πλούτος» του Αριστοφάνη, μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση- ελεύθερη απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία. Ο Χρεμύλος ανησυχεί για το μέλλον του γιου του. Ποιον δρόμο θα πρέπει να επιλέξει στη ζωή του: τον τίμιο, που θα τον αναγκάσει να ζει στη φτώχεια και στην ανέχεια ή τον δρόμο της ατιμίας και της διαφθοράς, που θα τον βοηθήσει να ζήσει άνετα τη ζωή του; Η συνάντηση με τον Πλούτο, που κυκλοφορεί τυφλός και τιμωρημένος από τον Δία, θα τον βοηθήσει να λύσει το πρακτικό του πρόβλημα. Τι θα γίνει όμως με το ηθικό; Μπορεί να συμβαδίσει ο πλούτος με την αρετή; *Παίζουν: Μαίρη Ανδρέου (Αερόπη), Μάνος Βακούσης (Χρεμύλος) Δημήτρης Διακοσάββας (Κλεώνυμος), Άννα Ευθυμίου (Πενία 3), Αλέξανδρος Ζουριδάκης (Πλούτος) κ.α.
Κυριακή 8/9 στις 21:00
Γενική Είσοδος: 12€, μειωμένο: 5€
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα

9. Ικέτιδες του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην Επίδαυρο, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανεβάζει τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, με ένα πλήθος καταξιωμένων πρωταγωνιστών. Ένα ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό έργο στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία – ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες. *Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου , Λουκία Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα , Άρης Σακελλαρίου, Γιάννης Τσορτέκης | Σολίστ Μαρίνα Σάττι.
Κυριακή 8/9 στις 21:00
Γενική είσοδος: 22€, μειωμένο: 18€
Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής, Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη

Έκθεση

10. Αναθήματα-οδοδείκτες εικαστικής πορείας: Έκθεση του Γιώργου Κεβρεκίδη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, θα φιλοξενηθεί από τις 7 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου 2024, η ατομική έκθεση του Γιώργου Κεβρεκίδη με τίτλο «Αναθήματα-οδοδείκτες εικαστικής πορείας». Οι συνήθως αυτοσχέδιες κατασκευές που περιλαμβάνουν εικόνες, λιβανιστήρια και ενίοτε αναμμένα καντήλια, γνωστές ως παρόδια εικονοστάσια και προσκυνητάρια, έχουν έλξει από το 2015 τον μηχανικό και εικαστικό Γιώργο Κεβρεκίδη. Βρήκε στο θέμα αυτό τον ανθρώπινο παράγοντα που υποκίνησε τη δημιουργία τους: ως θύμα ή ως θύματα μοιραίων αυτοκινητικών δυστυχημάτων που στοίχισαν ζωές, ως μέλος ή ως μέλη της οικογένειας ή των οικογενειών τους, ως σχεδιαστή ή ως δημιουργό των μνημείων, ως σχέση διαρκούς οδυνηρής παρουσίας. Συγκέντρωσε και εξακολουθεί να εντοπίζει πληθώρα τύπων που, χάρη στον φωτογραφικό φακό, δικό του ή φίλων του, απαρτίζουν σύνταγμα (corpus) μοναδικό, μαρτυρία πολιτιστική της περιοχής και της εποχής τους.
Εγκαίνια: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:00 – 20:00 * ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή: 08:00 – 19:00, με εξαίρεση την Τρίτη: 13:00 – 19:00
Είσοδος ελεύθερη
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 28ης Οκτωβρίου, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις