MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ νικητής στο 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας απένειμε τον Χρυσό Λέοντα στον Ισπανό σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ, χαρίζοντάς του, στα 74 του χρόνια, ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία της αξιοσημείωτης καριέρας του, για την πρώτη του αμερικανική ταινία.

Monopoli Team

Ο Ισπανός σκηνοθέτης βραβεύθηκε για την ταινία “The Room Next Door“, με πρωταγωνίστριες τις Τίλντα Σουίντον και Τζούλιαν Μουρ η οποία αφορά μια ιστορία που πραγματεύεται την υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Η Νικόλ Κίντμαν βραβεύτηκε για την Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία για την ερμηνεία της στην ταινία “Babygirl”, ένα σύγχρονο ερωτικό θρίλερ. Η ηθοποιός δεν παρεβρέθηκε στην τελετή απονομής καθώς λίγο νωρίτερα είχε μάθει για την απώλεια της μητέρας της, Τζανέλ Κίντμαν. Ωστόσο με μυνημα που διαβάστηκε στην τελετή ανέφερε ότι αφιέρωσε το βραβείο στη μητέρα της.

Ο Γάλλος ηθοποιός Βενσάν Λιντόν τιμήθηκε με το βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας για την ταινία “The Quiet Son”. Ο ίδιος ευχαρίστησε συγκινημένος την κριτική επιτροπή και τις σκηνοθέτριες Μιριέλ και Ντελφίν Κουλέν για τη συνεργασία.

Οι νικητές της 81ης Μόστρα
  • Χρυσός Λέοντας καλύτερης ταινίας: “The Room Next Door” του Πέδρο Αλμοδόβαρ (Ισπανία)
  • Αργυρός Λέοντας – Μεγάλο βραβείο της Επιτροπής: “Vermiglio” της Μάουρα Ντελπέρο (Ιταλία – Γαλλία – Βέλγιο)
  • Αργυρός Λέοντας καλύτερης σκηνοθεσίας: “The Brutalist” του Μπρέιντι Κόρμπετ (Βρετανία)
  • Coupe Volpi καλύτερης γυναικείας ερμηνείας : Νικόλ Κίντμαν στο “Babygirl” της Χαλίνα Ρέιν (ΗΠΑ)
  • Coupe Volpi καλύτερης ανδρικής ερμηνείας: Βενσάν Λιντόν στο “The Quiet Son” των Ντελφίν Κουλέν και Μιριέλ Κουλέν (Γαλλία)
  • Βραβείο καλύτερου σεναρίου: Μουρίλο Χάουζερ και Εϊτόρ Λορέγκα για την ταινία “I’m Still Here” του Βάλτερ Σάλες (Βραζιλία – Γαλλία)
  • Ειδικό βραβείο της Επιτροπής : “April” της Ντέα Κουλουμπεγκασβίλι (Γαλλία – Ιταλία – Γεωργία)
  • Βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι για νέο ταλέντο: Πολ Κιρσέρ στο “Leurs enfants après eux” των Λουντοβίκ Μπουκερμά και Ζοράν Μπουκερμά (Γαλλία)

Περισσότερα από Cine News