MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα καταλάβεις ότι το παιδί σου έχει διατροφική διαταραχή

Μπορεί να είναι τρομακτικό όταν οι διατροφικές συνήθειες του παιδιού σας αρχίζουν να αλλάζουν.

Monopoli Team

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού σας σχετικά με το φαγητό, τις προτιμήσεις των τροφίμων, την πρόσληψη, τη σωματική δραστηριότητα, τη διάθεση ή ακόμα και το σώμα του. Ίσως το παιδί σας συνήθιζε να έτρωγε ό,τι του βάζατε μπροστά, αλλά ξαφνικά έγινε πολύ επιλεκτικό και θα φάει πολύ λίγη ποσότητα.

Μπορεί να είναι τρομακτικό όταν οι διατροφικές συνήθειες του παιδιού σας αρχίζουν να αλλάζουν. Αλλά πώς ξέρετε πότε πρέπει να ανησυχείτε; Τι θα συμβεί αν το παιδί σας είχε απλώς μια αλλαγή στο αγαπημένο του φαγητό και φοβάστε ότι αντιδράτε υπερβολικά; Θα μπορούσαν πραγματικά αυτές οι αλλαγές να είναι σημάδια ότι έχει μια διατροφική διαταραχή;

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη τυχόν αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες, το επίπεδο δραστηριότητας και την ανάπτυξη του παιδιού σας. Αν και κάθε αλλαγή δεν σημαίνει ότι το παιδί σας έχει μια διατροφική διαταραχή. Όμως το να γνωρίζετε τις συμπεριφορές της διατροφικής διαταραχής μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πότε πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια από ειδικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιατί δεν πρέπει να «κόβουμε» τους υδατάνθρακες από τη διατροφή μας12.09.2018

Προσδιορισμός του προβλήματος

Είναι απολύτως φυσιολογικό το σώμα – και οι προτιμήσεις των τροφίμων – να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Ακόμη και ως ενήλικες, τα σχήματα και τα μεγέθη του σώματός μας μπορεί να αλλάζουν. Επίσης από καιρό σε καιρό, μπορεί να προτιμάμε διαφορετικά φαγητά από άλλα. Οι διατροφικές μας συνήθειες μπορεί να είναι διαφορετικές σε διάφορες εποχές. Μπορεί επίσης να ενδιαφερόμαστε για διαφορετικές ασκήσεις με την πάροδο του χρόνου.

Ωστόσο, όταν αυτές οι συμπεριφορές αρχίζουν να επηρεάζουν τις καθημερινές δραστηριότητες, τα συναισθήματα και τη συνολική ευημερία του παιδιού σας, αυτό μπορεί να είναι μια αιτία ανησυχίας. Η κατανόηση των προειδοποιητικών σημείων και συμπτωμάτων μιας διατροφικής διαταραχής μπορεί να σας βοηθήσει να γνωρίζετε πότε πρέπει να λάβετε μέτρα για να βοηθήσετε το παιδί σας να θεραπευτεί.

Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για πιθανά σημάδια διατροφικής διαταραχής σε ένα παιδί.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή