MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η κλιματική κρίση «ξεσπιτώνει» τους καρχαρίες – Τι σημαίνει αυτό για τους ωκεανούς

Αυτό βλάπτει τους καρχαρίες, οι οποίοι βρίσκονται ήδη υπό εξαφάνιση, και η απουσία τους από το οικοσύστημα μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τους υφάλους

Photo by Laura College on Unsplash
Photo by Laura College on Unsplash
Monopoli Team

Τα σπίτια τους εγκαταλείπουν οι καρχαρίες στους κοραλλιογενείς υφάλους καθώς οι ωκεανοί υπερθερμαίνονται λόγω της κλιματικής κρίσης, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Αυτό βλάπτει τους καρχαρίες, οι οποίοι βρίσκονται ήδη υπό εξαφάνιση, και η απουσία τους από το οικοσύστημα μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τους υφάλους, σύμφωνα με την The Guardian. Οι υφαλοκαρχαρίες αποτελούν κομβικό κομμάτι της βιοποικιλότητας και του οικοσυστήματος, το οποίο μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με μια επικίνδυνη ανισορροπία χωρίς αυτούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα νησιά του Ειρηνικού κινδυνεύουν να αφανιστούν από την κλιματική αλλαγή12.09.2018

Οι επιστήμονες κατηγοριοποίησαν και εντόπισαν περισσότερους από 120 γκρι υφαλοκαρχαρίες που ζουν στους μακρινούς υφάλους του Αρχιπέλαγους Τσάγκος στον κεντρικό Ινδικό Ωκεανό από το 2013 έως το 2020. Όσο αυξάνεται η πίεση στους υφάλους, ειδικά κατά την περίοδο μιας σημαντικής αύξησης της θερμότητας του ωκεανού λόγω του φαινομένου El Niño το 2015-2016, οι καρχαρίες 0πέρασαν σημαντικά λιγότερο χρόνο εκεί. Μάλιστα, δεν επέστρεψαν στην τυπική τους κατοικία για πάνω από 16 μήνες μετά το φαινόμενο αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα