MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου

Ο Φοίβος Δεληβοριάς κατεβαίνει από την Ταράτσα στον «ακάλυπτο» της Τεχνόπολης για μια αναδρομή στην προσωπική του δισκογραφία, ενώ ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Γιάννης Κότσιρας συνεχίζουν τις sold out εμφανίσεις τους στο Θέατρο Βράχων. Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Ικέτιδες του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανεβάζει τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, με ένα πλήθος καταξιωμένων πρωταγωνιστών. Ένα ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό έργο στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία – ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες. *Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου , Λουκία Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα , Άρης Σακελλαρίου, Γιάννης Τσορτέκης.
Τρίτη 10/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Μάνου Κατράκη και Κυράς της Ρω, Νίκαια. 

Ηρακλής Μαινόμενος, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, στο Αμφιθέατρο Αχαρνών

Ο Ευριπίδης στο σπάνια παιζόμενο έργο του βάζει στο επίκεντρο τον Ηρακλή. Το μυθικό αυτό πρόσωπο, θα κατρακυλήσει στην πιο επώδυνη συντριβή και από ημίθεος θα γίνει μίασμα, μέσα από ένα ανελέητο παιχνίδι των Θεών.Σ ’ αυτό, το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ποιητή, ο πατέρας και η σύζυγος του Ηρακλή, εξόριστοι και μελλοθάνατοι, δεν έχουν καμία ελπίδα. Το ίδιο και ο Χορός που βρίσκεται ξαφνικά δούλος στο καθεστώς του Τυράννου Λύκου. Όταν ο Ηρακλής έρχεται από τον Άδη έχοντας καταφέρει όλους τους άθλους, ανατρέπει τον Λύκο και όλα δείχνουν ότι το τέλος τους θα είναι αίσιο. Αλλά η βούληση των Θεών – η Τυραννία του Ηρακλή – βάφει τα χέρια του ήρωα με το πιο νοσηρό αίμα. *Παίζουν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Γάλλος, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, Άννα Καλαϊτζίδου, Αινείας Τσαμάτης , Νίκος Μήλιας
Τρίτη 10/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: more.com
Αμφιθέατρο Αχαρνών Μίκης Θεοδωράκης, Λόφος Προφήτη Ηλία, Αχαρνές.  

Ιφιγένεια η εν Αυλίδι: Η παράσταση του Τιμοφέι Κουλιάμπιν στο Ηρώδειο

Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Τιμοφέι Κουλιάμπιν, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην Επίδαυρο, έρχεται για δύο μόνο παραστάσεις, στις 09 και 10 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Αναφερόμενος στην επιλογή του να αναμετρηθεί με την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, ο Κουλιάμπιν τονίζει: «Όταν μου έγινε η πρόταση να σκηνοθετήσω στην Επίδαυρο, δεν δίστασα. Η Ιφιγένεια είναι ένα από τα πιο σύνθετα και ταυτόχρονα συναρπαστικά κείμενα της αρχαίας δραματουργίας. Η βασική συνθήκη του έργου είναι ο πόλεμος. Δεν βλέπουμε μάχες, αισθανόμαστε όμως τη μυρωδιά του πολέμου που επίκειται. Όλα είναι έτοιμα: τα στρατεύματα, τα όπλα. Χρειάζεται μόνο μια μικρή ώθηση για να πάρει μπρος. Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτό μεταφέρεται στο σήμερα. Στο έργο δεν υπάρχει το ερώτημα αν θα γίνει ο πόλεμος αλλά πότε. Για μένα όλα έχουν να κάνουν με τις τεχνολογίες του πολέμου, την πολιτική, τα ΜΜΕ… Σήμερα δυστυχώς ο πόλεμος είναι πάλι παρών στη ζωή μας. Παραδόξως –και παρά την ιστορική εμπειρία– εμείς οι άνθρωποι κάνουμε πράγματα που νομίζαμε ότι ποτέ δεν θα ξαναγίνουν». *Παίζουν: Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρία Ναυπλιώτου, Νικόλας Παπαγιάννης, Δημήτρης Παπανικολάου, Θάνος Τοκάκης, Νίκος Ψαρράς κ.α.
Δευτέρα 9/9 και Τρίτη 10/9 στις 21:00
Εισιτήρια: Από 5€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα | Τηλ: 210 32 41 807

Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής, του Μολιέρου με Χειλάκη, Μαξίμου, Αλικάκη σε καλοκαιρινή περιοδεία

Την εκρηκτική κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής», σκηνοθετούν και διασκευάζουν φέτος το καλοκαίρι ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Μετά από τον «Δον Ζουάν» το 2009 στο Εθνικό Θέατρο και τον «Ταρτούφο» το 2016, συνεχίζουν τη μελέτη τους πάνω στον κορυφαίο Γάλλο δραματουργό, ο οποίος, μέσα πάντα από το πρίσμα της κωμωδίας φώτισε τα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής, κατανόησε την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και δημιούργησε χαρακτήρες με οικουμενική εμβέλεια και έργα που παραμένουν επίκαιρα μέχρι σήμερα. Με τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» ο Μολιέρος βάζει στο στόχαστρό τους τσαρλατάνους και τους κομπογιαννίτες που λυμαίνονται το ιατρικό επάγγελμα. Σατιρίζει τους «ειδήμονες» της εποχής του, που κρύβονταν πίσω από πομπώδεις φράσεις και φανταχτερές ορολογίες πασχίζοντας έτσι να καμουφλάρουν την ανεπάρκεια των γνώσεών τους και το γεγονός ότι πάνω από τον ιπποκράτειο όρκο βάζουν το κέρδος και το προσωπικό συμφέρον. Η παράσταση, που θα παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας και θα περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποτελεί την ένατη συν-σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια. Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Θοδωρής Ρωμανίδης, Νίκος Γκέλια, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Γιώργος Ζυγούρης, Δημήτρης Φιλιππίδης.
Τρίτη 10/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: more.com
Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος, Πελοποννήσου 173, Κορυδαλλός

Οκτώ Γυναίκες, του Ρομπέρ Τομά στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Η διάσημη αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά, «Οκτώ Γυναίκες» ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα για να προσφέρει άφθονες δόσεις γέλιου, μυστηρίου και ανατροπών με μια αχτύπητη γυναίκεια ομάδα ηθοποιών: Υρώ Μανέ, Γιώτα Φέστα, Τάνια Τρύπη, Φωτεινή Ντεμίρη, Ευγενία Δημητροπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ευγενία Ξυγκόρου και Μαρίζα Τσάρη. Μια έπαυλη. Ένα πτώμα. Οκτώ γυναίκες. Κανένα άλλοθι. Εσύ μπορείς να βρεις τη δολοφόνο; Η παράσταση παρουσιάζεται με τη σκηνοθετική υπογραφή του Χρήστου Σουγάρη.
Τρίτη 10/9, 21:00
Εισιτήρια: 20€ γενική είσοδος. 17€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ). Προπώληση: ticketservices.gr
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς.

Θάλασσα και ο Γέρος: Μια διασκευή πάνω στο έργο του Χέμινγουεϊ στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Βασισμένο στο εμβληματικό έργο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, «Ο γέρος και η θάλασσα», η Μαρλέν Καμίνκσι παρουσιάζει σε καλοκαιρινή περιοδεία την παράσταση «Η Θάλασσα και ο Γέρος», με τον Τάσο Νούσια στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το έργο αυτό κατατάσσεται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και παρομοιάζεται με ομηρικό έπος. Περιγράφει την ιστορία ενός ψαρά, του Σαντιάγο και το ταξίδι του στην ανεξερεύνητη και απέραντη θάλασσα. Την επική συνάντησή του με ένα υπέροχο μπλε μάρλιν, το οποίο ο ήρωας κατάφερε να ψαρέψει μετά από 84 ημέρες χωρίς ψαριά. Το ψάρι είναι πολύ δυνατό, ο Σαντιάγο δεν καταφέρνει να το σκοτώσει και εκείνο αγκιστρωμένο από την πετονιά του, τραβάει αυτόν και τη μικρή του βάρκα όλο και πιο βαθιά στη θάλασσα για τρεις μέρες και τρεις νύχτες. Ο Σαντιάγο τελικά καταφέρνει να σκοτώσει το ψάρι αλλά επειδή είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει στη βάρκα το δένει στο πλάι της. Στο δρόμο της επιστροφής καρχαρίες του επιτίθενται και τρώνε όλη τη σάρκα του πελώριου ψαριού. Κάτω από αυτή την απλή ιστορία, κρύβεται ένας κόσμος πλούσιος σε συμβολισμούς και μεταφορές για την αναζήτηση του σκοπού, την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος και τη συγκρουσιακή σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον… Η παράσταση κάνει στάση το Σάββατο 27/7 στη Νέα Μάκρη, ενώ στη συνέχεια θα συνεχίσει το ταξίδι της σε επιλεγμένα θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Βασίλης Μηλιώνης, Φαίδρα Σούτου, Evelyn Assouad.
Τρίτη 10/9, 21:30
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Με σπίρτο και βενζίνη», η Μαρινα Σάττι έβαλε φωτιά στον Λυκαβηττό12.09.2018

Μουσική

Ο Φοίβος Δεληβοριάς live στην Τεχνόπολη – Special Guest το Παιδί Τραύμα

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, στη μοναδική του μεγάλη συναυλία στην Αθήνα αυτό το καλοκαίρι, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, κατεβαίνει απ’ την «Ταράτσα» στον «ακάλυπτο» των τραγουδιών του: στην πάντα εξομολογητική κι εκτεθειμένη προσωπική του δισκογραφία, έχοντας στο πλευρό του τους σπουδαίους και διαρκώς «αλλιώτικους» μόνιμους συνεργάτες του: τον Σωτήρη Ντούβα, τον Κωστή Χριστοδούλου, τον Κώστα Παντέλη, τον Γιοέλ Σότο και τον Χρήστο Λαϊνά. Καλεί τους φίλους του σε μια αναδρομή απ’ το 1989 ως το 2024, από τα πρώτα του demo ως το πιο πρόσφατο ΑNIME, για να χαζέψουν όλοι μαζί την Ιστορία και την Ζωή που συνεχώς βυθίζεται μες στον Καθρέφτη. Τη συναυλία ανοίγει ένας από τους αγαπημένους δημιουργούς του Φοίβου τα τελευταία χρόνια, «Το Παιδί Τραύμα», από τις πιο ιδιαίτερες παρουσίες στο σύγχρονο τραγούδι και με μια νέα Ιστορία που ανυπομονούμε να γραφτεί.
Τρίτη 10/9, 20:45
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: more.com
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Τηλέφωνα: 213 0109300, 213 0109324

Γιάννης Κότσιρας – Μίλτος Πασχαλίδης: Sold out η συναυλία τους στο Θέατρο Βράχων

Ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Γιάννης Κότσιρας, ενώνουν ξανά τις φωνές και τις μουσικές τους και πραγματοποιούν φέτος το καλοκαίρι μια σειρά συναυλιών, μαζί με τους συνεργάτες τους. H συναυλία της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη έγινε sold out και τώρα προστίθεται μια έξτρα την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο. Μίλτος Πασχαλίδης και Γιάννης Κότσιρας μαζί στη σκηνή. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους τραγούδια, κοινές ερμηνείες σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα.
Τρίτη 10/9, 21:00
Εισιτήρια: Προπώληση Κανονικό 17€, Ταμείο Κανονικό 20€ | Προπώληση: more.com
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Νεαπόλεως 58, 2107626438

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστροφή στην Αθήνα: Οι συναυλίες και τα φεστιβάλ που μας κάνουν να ανυπομονούμε για τον Σεπτέμβριο12.09.2018

«Soft Healers Make Deep Wounds»: Ατομική έκθεση του Γιώργό Τσεριώνη στο space52 x Callirrhoë

Στην νεα του ατομική έκθεση «Soft Healers Make Deep Wounds» ο εικαστικός Γιώργός Τσεριώνης, εξερευνά την πολύπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ φροντίδας και βλάβης. Εμπνευσμένος από τη φράση «The gentle healers make stinking wounds”, στην οποία ο καλλιτέχνης αποδίδει μια μοναδική σημασία, η έκθεση εξετάζει το πώς η απαλότητα και η λεπτότητα—συχνά συνδεδεμένες με την επούλωση—μπορεί μερικές φορές να καλύπτουν βαθύτερο, «αθεράπευτο» πόνο. Μέσα από τα γλυπτικά έργα, ο καλλιτέχνης διαπραγματεύεται την ένταση μεταξύ φαινομενικής ηρεμίας και κρυμμένης αναταραχής, προσκαλώντας τους θεατές να αντιμετωπίσουν τις πληγές που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια.
Διάρκεια έκθεσης: 10.9-12.10  /  2024
Εγκαίνια: 10.9, 7μμ, space52, Λάρνακος 28, 10446, Αθήνα
Ώρες: Τετάρτη ,Παρασκευή 5.30-8.30 μμ, Σάββατο 11-2 μμ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις