MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Αυτή είναι η ψηλότερη γέφυρα για bungee jumping στην Ελλάδα

Στην είσοδο του χωριού Αράδαινα στα Σφακιά, η ύψους 138 μέτρων μεταλλική γέφυρα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του bungee jumping.

Credits: Jakob Ownes/Unsplash
Monopoli Team

Κοντά στην Ανώπολη Σφακίων, στα Χανιά της Κρήτης, βρίσκεται το ερειπωμένο χωριό της Αράδαινας, χτισμένο σε υψόμετρο 520 μέτρων, στο χείλος του ομώνυμου φαραγγιού. Εδώ υπήρχε η αρχαία πόλη Αραδήν. Μια ιστορία λέει πως το μικρό αυτό χωριό ερήμωσε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 εξαιτίας μιας βεντέτας. Σήμερα, ο επισκέπτης μπορεί να κάνει μια βόλτα μέσα στα στενά μονοπάτια και να δει τα σπίτια που αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της σφακιανής αρχιτεκτονικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧαλάρωση και περιπέτεια στον Νότο των Χανίων12.09.2018

Φτάνοντας στην Αράδαινα, στην είσοδο του χωριού θα αντικρίσετε μια πανύψηλη γέφυρα, η οποία συνδέει τις δύο πλευρές του Αραδαινιώτικου φαραγγιού. Η μεταλλική γέφυρα της Αράδαινας είναι προσφορά των αδελφών Βαρδινογιάννη, των οποίων η οικογένεια κατάγεται από το γειτονικό χωριό του Αγίου Ιωάννη.

Η εντυπωσιακή γέφυρα που ολοκληρώθηκε το 1986, έχει ύψος 138 μέτρα και είναι η υψηλότερη για άλματα με ελαστικό σχοινί bungee jumping στην Ελλάδα και η δεύτερη στην Ευρώπη. Αν βρεθείτε εδώ τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, θα δείτε τους λάτρεις του bungee jumping να πηδούν από τη γέφυρα στο φαράγγι.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr

Περισσότερα από Προορισμοί