MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

4 απλές συμβουλές για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Ως γυναίκες, μια από τις πιο μεταμορφωτικές φάσεις που συναντάμε είναι η περιεμμηνόπαυση. Εάν είστε στις αρχές των 40, ίσως να είστε εξοικειωμένες με αυτόν τον όρο.

Monopoli Team

Η περιεμμηνόπαυση είναι η φυσική μετάβαση στην εμμηνόπαυση, σηματοδοτώντας αλλαγές που επηρεάζουν όχι μόνο την αναπαραγωγική μας υγεία αλλά και τη γενική μας ευεξία. Σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε στα συμπτώματα της περιεμμηνόπαυσης και της εμμηνόπαυσης, απομυθοποιώντας τις ορμονικές αλλαγές και την αύξηση του σωματικού βάρους, παρέχοντας μια εικόνα για το πώς η διατροφή μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό το ταξίδι με 4 απλές συμβουλές για μια πιο υγιή εμμηνόπαυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕμμηνόπαυση και προεμμηνόπαυση: Είναι αναπόφευκτη η αύξηση του βάρους;12.09.2018

Πότε ξεκινά η περιεμμηνόπαυση;

Η περιεμμηνόπαυση είναι σαν ένας χορός ορμονών μέσα στο σώμα σας, που το προετοιμάζει για την τελική μετάβαση στην εμμηνόπαυση. Αυτή η φάση ξεκινά συνήθως μετά τα 40 έτη, αν και ο χρόνος ποικίλλει για κάθε γυναίκα.

Επίσης μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια, με μέση διάρκεια περίπου τέσσερα χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το σώμα σας αρχίζει να μειώνει σταδιακά την παραγωγή οιστρογόνων και προγεστερόνης, των ορμονών που είναι υπεύθυνες για τη ρύθμιση του εμμηνορροϊκού σας κύκλου και την υποστήριξη της γονιμότητας. Η εμμηνόπαυση ορίζεται ως 1 έτος χωρίς περίοδο.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Περισσότερα από The Art of Life