MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

5 ύπουλα σημάδια ότι μπορεί να έχεις μεταβολικό σύνδρομο

Δεν είναι πάντα προφανές εάν έχετε υψηλό σάκχαρο στο αίμα, υπέρταση ή άλλες καταστάσεις που συνθέτουν τον μεταβολικό σύνδρομο.

Monopoli Team

Το μεταβολικό σύνδρομο είναι μια ομάδα καταστάσεων που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού και διαβήτη τύπου 2. Ορισμένοι παράγοντες κινδύνου μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω των αλλαγών στον τρόπο ζωής, καθώς η καθιστική ζωή, η μη ισορροπημένη διατροφή, η κατανάλωση υπερβολικών θερμίδων, ο ανεπαρκής ύπνος, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης του μεταβολικού συνδρόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών μπορεί να επηρεάσει την ψυχική σου υγεία και τι να κάνεις γι’ αυτό12.09.2018

Το μεταβολικό σύνδρομο κατηγοριοποιείται με την παρουσία τριών από τα ακόλουθα:
  • Υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα
  • Χαμηλή «καλή» HDL χοληστερόλη
  • Υψηλά τριγλυκερίδια
  • Υψηλή αρτηριακή πίεση
  • Μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης

Το θέμα είναι ότι, εκτός και αν κάνετε τακτικές εξετάσεις αίματος, μπορεί να μην γνωρίζετε εάν έχετε πρόβλημα με το σάκχαρο ή τα λιπίδια του αίματός σας – και έτσι μπορεί να μη γνωρίζετε ότι έχετε μεταβολικό σύνδρομο. Ενώ αυτές οι μετρήσεις χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση της μεταβολικής νόσου, υπάρχουν πιο ύπουλες ενδείξεις ότι υπάρχει πρόβλημα. Δείτε τι πρέπει να αναζητήσετε — και πώς να το αντιμετωπίσετε.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Περισσότερα από The Art of Life