MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

11η Σεπτεμβρίου, η μέρα που άλλαξε τον κόσμο: Οι ΗΠΑ τιμούν τα θύματα με εκδηλώσεις μνήμης

Μια σειρά από εκδηλώσεις μνήμης έχουν προγραμματιστεί για σήμερα – Παρόντες ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις.

Monopoli Team

Μαύρη επέτειος η σημερινή για τις ΗΠΑ αφού κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα που άλλαξαν μια για πάντα το ρου της ιστορίας στις 11 Σεπτέμβρη του 2001. Ήταν η μέρα που τρομοκράτες της Αλ Κάιντα κατέλαβαν τέσσερις εμπορικές πτήσεις και σκόρπισαν τον θάνατο. Τα δύο αεροπλάνα καρφώθηκαν στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, το τρίτο στο Πεντάγωνο και το τέταρτο συνετρίβη σε χωράφι στην Πενσιλβάνια.

Οι ΗΠΑ έπειτα από 23 χρόνια θυμούνται και συνεχίζουν να τιμούν τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου. Οι επιθέσεις σκότωσαν 2.977 ανθρώπους και άφησαν χιλιάδες αδικοχαμένους συγγενείς και επιζώντες με σημάδια τόσο στο σώμα τους όσο και στη ψυχή τους.

Μετά το πρώτο debate που είχαν χθες η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται σήμερα να παραστούν και οι δύο στις εκδηλώσεις εορτασμού της 11ης Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και στο Εθνικό Μνημείο της Πτήσης 93 στην Πενσυλβάνια.

Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν θα παρευρεθεί μαζί με την Κάμαλα Χάρις στις εκδηλώσεις μνήμης που έχουν διοργανωθεί στη Νέα Υόρκη, στην Πενσυλβάνια και στο Πεντάγωνο, τα τρία σημεία όπου συνετρίβησαν τα εμπορικά αεροσκάφη. Σε πολλές κοινότητες διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις όπως κατάθεση στεφάνων, πορείες, ραδιοφωνικά μηνύματα της αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Boeing υπόσχεται αυξήσεις μισθών κατά 25% για να αποτρέψει μια απεργία12.09.2018

Στο σημείο μηδέν, τις πρώτες επετείους οι πρόεδροι και άλλοι αξιωματούχοι διάβαζαν ποιήματα, μέρη της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας και άλλα κείμενα. Αλλά αυτό τελείωσε αφού το Εθνικό Μνημείο και Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου αποφάσισε το 2012 να περιορίσει την τελετή στους συγγενείς που διαβάζουν τα ονόματα των θυμάτων. Συγκεκριμένα, η τελετή του Πενταγώνου περιλαμβάνει μέλη του στρατού ή αξιωματούχους που διαβάζουν τα ονόματα των 184 ανθρώπων που σκοτώθηκαν εκεί.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr 

Περισσότερα από Επίκαιρα