MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέατρο Καλιρρόης: Σεμινάρια θεάτρου για ενήλικες και παιδιά από τον Κώστα Γάκη και την ομάδα του

Σεμινάρια θεάτρου για ενήλικες και παιδιά, με τη μορφή ανοιχτού κοινωνικού και καλλιτεχνικού διαλόγου, ξεκινούν, αυτόν τον Οκτώβριο, στο Θέατρο Καλλιρόης ο Κώστας Γάκης και η Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου.

Θέατρο Καλιρρόης: Σεμινάρια θεάτρου για ενήλικες και παιδιά από τον Κώστα Γάκη και την ομάδα του
Monopoli Team

Στο φιλόξενο θέατρο Καλλιρόης  ο Κώστας Γάκης και η Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου ξεκινούν στις αρχές του Οκτώβρη δύο σεμινάρια για ενήλικες και ένα για παιδιά δημοτικού και τα τρία με τη μορφή ανοιχτού κοινωνικού και καλλιτεχνικού διαλόγου:

  • Στο σεμινάριο αρχαίου ελληνικού δράματος οι Τρωάδες του Ευριπίδη θα “συνομιλήσουν” με μαρτυρίες από την Παλαιστίνη.
  • Το σεμινάριο των Φυλών του Κόσμου θα βρίσκεται σε διάλογο με τις υπέροχες φωτογραφίες και τα φωτορεπορτάζ του δις βραβευμένου με Sony Award  και περιπλανώμενου σε  όλη την υφήλιο φωτογράφου Κωνσταντίνου Σοφικίτη.
  • Τέλος, στην παιδικό θεατρικό εργαστήρι  της ομάδας θα “συνομιλήσουμε” καλλιτεχνικά με τον αγαπητό στο παιδικό κοινό από τα «Λάχανα και Χάχανα» ηθοποιό Γιάννη Τσότσο και τη δική του ξεχωριστή μέθοδο για τη θεατρική εκπαίδευση των παιδιών.

«Τρωάδες, μια χορική μέθεξη και υλικό Παλαιστίνης»
Σεμινάριο αρχαίου ελληνικού δράματος

Το σεμινάριο αυτό εστιάζει στην αρχαία ελληνική τραγωδία και τη χορική λειτουργία.

Ο Κώστας Γάκης μοιράζεται τη μέθοδό του «10 υλικά για την υποκριτική στο αρχαίο Ελληνικό δράμα» με επίκεντρο και αφετηρία το αντιπολεμικό έργο του Ευριπίδη «Τρωάδες». Δίπλα στον Κώστα Γάκη θα βρίσκεται η σταθερή συνεργάτιδά του Νατάσα- Φαίη Κοσμίδου στο εκπαιδευτικό και σκηνοθετικό κομμάτι του σεμιναρίου. Σε 4 σημεία του έργου θα δουλέψουμε πάνω σε ποιήματα και μαρτυρίες από την Παλαιστίνη τα οποία θα μετατραπούν σε αντιπολεμικά χορικά και θα ενταχθούν οργανικά στο κείμενο του Ευριπίδη. Στόχος του σεμιναρίου είναι να δημιουργηθεί ένα καλογυμνασμένο σύνολο, το οποίο με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα έχει αποκτήσει χρήσιμα πρακτικά εργαλεία πάνω στο αρχαίο δράμα. Κατά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα υπάρξουν 2 παραστάσεις ανοιχτές στο κοινό, στο Θέατρο Καλλιρόης.

Πληροφορίες:

Έναρξη σεμιναρίου: Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024
Λήξη Σεμιναρίου: Κυριακή 29 Ιουνίου 2025
Συναντήσεις: Κάθε Κυριακή 13:30 με 15:30
Παραστάσεις ανοιχτές σε κοινό: Κυριακή 22 Ιουνίου, 21:00 και Κυριακή 29 Ιουνίου στις 19:00
Χώρος μαθημάτων: Θέατρο Καλιρρόης, Καλλιρόης 10 (500 μέτρα από το μετρό Ακρόπολη)
Τιμή σεμιναρίου: 50 ευρώ το μήνα

Σύλληψη, διδασκαλία, σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης, Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου
Δήλωση συμμετοχής στο email: [email protected]

Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου

«Από τις φυλές του κόσμου στη δική μας “φυλή”»

Ακολουθώντας το φωτογράφο Κωνσταντίνο Σοφικίτη στο ταξίδι του στην υφήλιο.

Σε αυτό το σεμινάριο ντοκυμαντερίστικου θεάτρου ο Κώστας Γάκης και η Νατάσα Φαίη Κοσμίδου θα δημιουργήσουν μια παράσταση βασισμένη σε κείμενα, ιστορίες, παραμύθια, προφορικές αφηγήσεις και τραγούδια από φυλές του κόσμου με όχημα τη θεατρική μέθοδο του Κώστα Γάκη «Για ένα θέατρο του εφικτού», μια μέθοδο αυθόρμητης συμμετοχής και κυκλικού μοιράσματος. Το μεγαλύτερο μέρος της παράστασης θα έχει να κάνει με τις φωτογραφίες του πολυταξιδευμένου και πολυβραβευμένου φωτογράφου Κωνσταντίνου Σοφικίτη, τις ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες αλλά και τις αφηγήσεις του, τις μνήμες του και την σπάνια ευαισθησία και ανθρωπιά που τον διακρίνει. Είναι κοινό μυστικό ότι οι φυλές του κόσμου κρατούν μυστικά ενσυναίσθησης, αγάπης, οργανικότητας και φυσικής ζωής τα οποία εμείς, οι «πολιτισμένοι» έχουν χάσει. Ως εκ τούτου στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα μοιάζει σαν φυλή μαγικής συνέργειας, θεραπείας και απόδρασης από τη σκληρή ή ανιαρή πραγματικότητα. Κατά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα υπάρξουν 2 παραστάσεις ανοιχτές στο κοινό στο θέατρο Καλλιρόης.

Πληροφορίες:

Έναρξη σεμιναρίου: Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024
Λήξη Σεμιναρίου: Κυριακή 29 Ιουνίου 2025
Συναντήσεις: Κάθε Κυριακή 16:00 – 18:00
Παραστάσεις ανοιχτές σε κοινό: Κυριακή 22 Ιουνίου, 19:00 & Κυριακή 29 Ιουνίου στις 21:00
Χώρος μαθημάτων: Θέατρο Καλιρρόης , Καλλιρόης 10 (500 μέτρα από το μετρό Ακρόπολη)
Τιμή σεμιναρίου: 50 ευρώ το μήνα

Σύλληψη, διδασκαλία, σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης, Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου
Δήλωση συμμετοχής στο email: [email protected]

Φωτογραφία του Κωνσταντίνου Σοφικίτη

«Παιδική Ακαδημία της Ομάδας Θεάτρου Εν Πλω»
Τμήμα θεάτρου και μουσικής για παιδιά δημοτικού

Ομάδα θεάτρου & μουσικής για παιδιά δημοτικού με την Νατάσα και τον Γιάννη! Το μάθημα μας, είναι εκείνος ο ασφαλής χώρος όπου δημιουργείται μία δεμένη και αγαπημένη ομάδα που παίζει, τραγουδάει, χορεύει, γράφει τα δικά της παραμύθια και ζωντανεύει πάνω στην σκηνή όσα δημιουργεί σκορπώντας μαγεία ! Στόχος του μαθήματος είναι μέσα από θεατρικά παιχνίδια, δημιουργικές δραστηριότητες και ασκήσεις, τα παιδιά να ανακαλύψουν τα διαμάντια που κρύβουν στο μυαλό και στην καρδιά τους, να εξασκήσουν όλα τους τα εκφραστικά μέσα και στο τέλος της χρονιάς να παρουσιάσουμε με μορφή ολοκληρωμένης παράστασης επάνω στην σκηνή όλα όσα φωλιάζουν μέσα τους !! Ένα μαγικό ταξίδι από το θεατρικό παιχνίδι εώς την παράσταση με οδηγούς την Νατάσα Φαίη Κοσμίδου και τον Γιάννη Τσότσο. Τις μουσικές συνθέσεις και τα τραγούδια που θα συνοδεύουν τα μαθήματα αλλά και τις παραστάσεις αναλαμβάνει ο Κώστας Γάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Μεταξουργείο: Γιορτάζει 25 χρόνια με ένα πλούσιο επετειακό πρόγραμμα12.09.2018

Πληροφορίες:

Έναρξη σεμιναρίου: Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2024
Συναντήσεις: Κάθε Πέμπτη 17:00 – 18:30
Χώρος μαθημάτων: Θέατρο Καλλιρόης, Καλλιρόης 10 (500 μέτρα από το μετρό Ακρόπολη)
Τιμή σεμιναρίου: 40 ευρώ το μήνα

Σύλληψη, διδασκαλία, σκηνοθεσία: Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου, Γιάννης Τσότσος
Σύνθεση τραγουδιών και μουσικών μοτίβων: Κώστας Γάκης
Δήλωση συμμετοχής στο email: [email protected]

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα