MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου

Η δροσερή και καλοκαιρινή Νεφέλη Φασούλη μας προσκαλεί στον δικό της κήπο στο ΠΛΥΦΑ, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, μαζί με τους μουσικούς του, φέρνουν την ηλεκτρική γιορτή τους στην Τεχνόπολη. Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Ηρακλής Μαινόμενος, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Ο Ευριπίδης στο σπάνια παιζόμενο έργο του βάζει στο επίκεντρο τον Ηρακλή. Το μυθικό αυτό πρόσωπο, θα κατρακυλήσει στην πιο επώδυνη συντριβή και από ημίθεος θα γίνει μίασμα, μέσα από ένα ανελέητο παιχνίδι των Θεών.Σ ’ αυτό, το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ποιητή, ο πατέρας και η σύζυγος του Ηρακλή, εξόριστοι και μελλοθάνατοι, δεν έχουν καμία ελπίδα. Το ίδιο και ο Χορός που βρίσκεται ξαφνικά δούλος στο καθεστώς του Τυράννου Λύκου. Όταν ο Ηρακλής έρχεται από τον Άδη έχοντας καταφέρει όλους τους άθλους, ανατρέπει τον Λύκο και όλα δείχνουν ότι το τέλος τους θα είναι αίσιο. Αλλά η βούληση των Θεών – η Τυραννία του Ηρακλή – βάφει τα χέρια του ήρωα με το πιο νοσηρό αίμα. *Παίζουν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Γάλλος, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, Άννα Καλαϊτζίδου, Αινείας Τσαμάτης , Νίκος Μήλιας
Τετάρτη 11/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: more.com
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας,  Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα. 

Αίας, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας «Αίας» του Σοφοκλή, ενώ ο  Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, παρουσιάζεται καλοκαιρινή περιοδεία. Ο Αίαντας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί.
Τετάρτη 11/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μεταμορφώσεως Σωτήρος 25-27, Βριλήσσια. 

Άμλετ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»

Ο Θέμης Μουμουλίδης, επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του έργου, με μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών, με επικεφαλής τον Αναστάση Ροϊλό στον ρόλο του Άμλετ. Με όχημα την μεγαλειώδη ποιητική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, η παράσταση παρακολουθεί το «γκρέμισμα» ενός κόσμου, ανίκανου να υπακούσει σε κανόνες και ηθική. Ένας κόσμος σκοτεινός, αδίστακτος, όπου η φιλία αλλά και οι σχέσεις αίματος δεν σημαίνουν τίποτε. Ένας «ετοιμόρροπος» κόσμος σκοπιμοτήτων και ιδιοτέλειας: η χώρα αυτή ονομάζεται Κτηνωδία. Ο Άμλετ γνωρίζει εξαρχής ότι αυτός ο κόσμος είναι σάπιος και πρέπει να καταστραφεί: καμιά χρήση του κόσμου δεν είναι καλή. Να βουλιάξει. Με τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ καταθέτει στο παγκόσμιο θέατρο ένα έργο μνημειώδες που, αιώνες τώρα, έχει δημιουργήσει τη δική του μυθολογία. Μια κατάδυση στην ουσία του ανθρώπου και ταυτόχρονα ένα requiem στη σκοτεινή πλευρά του. Μέσα από τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ μας περιγράφει την εποχή του, που είναι και δική μας εποχή. Ένα κείμενο υπερχρονικό και βαθιά πολιτικό. Παίζουν: Αναστάσης Ροϊλός, Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Δόβρης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τζένη Καζάκου, Άρης Νινίκας, Δημήτρης Αποστολόπουλος.
Τετάρτη 11/9, 21:00
Εισιτήρια: 18-22€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Αλέξης Μινωτής, Δαρδανελλίων 16, Αιγάλεω. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ηρακλής μαινόμενος» στο Θέατρο Βράχων12.09.2018

Μουσική

Η Νεφέλη Φασούλη στο ΠΛΥΦΑ

Aυτό το καλοκαίρι η Νεφέλη Φασούλη καλεί φίλους και πρόσωπα ολότελα δικά της για πάρτι στον κήπο της, τη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στο ΠΛΥΦΑ. Το μαγικό μέρος που φρόντιζε όλον τον χειμώνα, τώρα άνθισε, μεγάλωσε, πύκνωσε και τους περιμένει όλους να βρεθούν κάτω από τα αστέρια. Με τραγούδια του Φοίβου, τα καινούργια του Αντώνη, άλλα κλασικά, άλλα όχι τόσο, λαμπιόνια και παγωμένα ποτά θα φέρουμε τη δροσιά που δεν λέει να ‘ρθει στο φετινό καλοκαίρι.
Τετάρτη 11/9, 21:00
Εισιτήρια: Προπώληση: 13 ευρώ, ταμείο: 15 ευρώ. Προπώληση: more.com
ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη μαζί με τους μουσικούς του, ζωντανά στην Αθήνα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία. Μια ηλεκτρική γιορτή μέσα στα δύσκολα της εποχής μας, μια ολοζώντανη επιβεβαίωση της σχέσης μεταξύ των μουσικών και του κοινού, μια πολύτιμη μοιρασιά ψυχής που όλοι χρειαζόμαστε. «Δεν νοσταλγούμε το παρελθόν, ζητούμε το παρόν! Παίζουμε ξανά μαζί γιατί λείψαμε ο ένας στον άλλον, μουσικά και ανθρώπινα. Και γιατί μας λείψατε!».
Τετάρτη 11/9, 21:00
Εισιτήριο: 18€. Προπώληση: more.com
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 τραγούδια της Νεφέλης Φασούλη – για να κρατήσει το καλοκαίρι λίγο ακόμα12.09.2018

«Soft Healers Make Deep Wounds»: Ατομική έκθεση του Γιώργό Τσεριώνη στο space52 x Callirrhoë

Στην νεα του ατομική έκθεση «Soft Healers Make Deep Wounds» ο εικαστικός Γιώργός Τσεριώνης, εξερευνά την πολύπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ φροντίδας και βλάβης. Εμπνευσμένος από τη φράση «The gentle healers make stinking wounds”, στην οποία ο καλλιτέχνης αποδίδει μια μοναδική σημασία, η έκθεση εξετάζει το πώς η απαλότητα και η λεπτότητα—συχνά συνδεδεμένες με την επούλωση—μπορεί μερικές φορές να καλύπτουν βαθύτερο, «αθεράπευτο» πόνο. Μέσα από τα γλυπτικά έργα, ο καλλιτέχνης διαπραγματεύεται την ένταση μεταξύ φαινομενικής ηρεμίας και κρυμμένης αναταραχής, προσκαλώντας τους θεατές να αντιμετωπίσουν τις πληγές που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια.
Διάρκεια έκθεσης: 10.9-12.10  /  2024
Εγκαίνια: 10.9, 7μμ, space52, Λάρνακος 28, 10446, Αθήνα
Ώρες: Τετάρτη ,Παρασκευή 5.30-8.30 μμ, Σάββατο 11-2 μμ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις