MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Το φρούτο που είναι απαραίτητο στις γυναίκες μετά τα 50

Βοηθάει στη δυσκοιλιότητα, είναι πλούσιο σε ασβέστιο και προλαμβάνει την οστεοπόρωση. Ποιο είναι;

author-image Ελένη Δασκαλάκη

Τα σύκα είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα αυτής της εποχής αλλά μπορούμε να τα απολαμβάνουμε όλον τον χρόνο αποξηραμένα. Η διατροφική τους αξία είναι αντίστοιχη της γλύκας τους, όπως εξηγεί η Κάλλια Γιαννιτσοπούλου, Kλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc, MBA, SRD. «Τα σύκα, με την πλούσια γεύση και τα πολλαπλά οφέλη τους, μπορούν να αποτελέσουν ένα βασικό συστατικό σε πολλά πιάτα. Είτε τα καταναλώνετε φρέσκα είτε μαγειρεμένα, αξίζει να τα εντάξετε στη διατροφή σας για να απολαύσετε τις θρεπτικές τους ιδιότητες και την ξεχωριστή τους γεύση».

Το συστατικό που κάνει τα σύκα απαραίτητα στην εμμηνόπαυση

Τα σύκα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και τον έλεγχο του βάρους. Είναι επίσης καλές πηγές αντιοξειδωτικών στοιχείων τα οποία προλαμβάνουν και αντιστρέφουν τις φθορές του οξειδωτικού στρες στα κύτταρα του οργανισμού και προσφέρουν αντικαρκινική δράση. Γιατί όμως είναι τόσο πολύτιμα στις γυναίκες μετά τα 50; Η απάντηση βρίσκεται στη μεγάλη τους περιεκτικότητα σε ασβέστιο, πολύτιμο στοιχείο για την ενίσχυση των οστών και του σκελετού και την πρόληψη της οστεοπόρωσης και των καταγμάτων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτό είναι το σύνδρομο που ταλαιπωρεί τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση12.09.2018

3 συνταγές για να απολαμβάνουμε τα σύκα κάθε μέρα

Η Κάλλια Γιαννιτσοπούλου μοιράζεται μαζί μας τις αγαπημένες της συνταγές με σύκα.

Μαρμελάδα σύκο

Η μαρμελάδα σύκο είναι μια εξαιρετική επιλογή για να απολαμβάνετε την πλούσια γεύση των σύκων όλο το χρόνο. Για να φτιάξετε μαρμελάδα σύκο, θα χρειαστείτε:

– 1 κιλό σύκα (καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια)

– 500 γρ. ζάχαρη

– Χυμό από ένα λεμόνι

– Μια βανίλια

Βάζετε τα σύκα, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Προσθέτετε τη βανίλια στο τέλος και αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει πριν την αποθηκεύσετε σε αποστειρωμένα βάζα.

Σαλάτα με σύκα και κατσικίσιο τυρί

Για μια δροσερή και γευστική σαλάτα, δοκιμάστε να συνδυάσετε τα σύκα με κατσικίσιο τυρί. Θα χρειαστείτε:

– 4-5 φρέσκα σύκα

– 100 γρ. κατσικίσιο τυρί

– Ρόκα ή μαρούλι

– Καρύδια (προαιρετικά)

– Ελαιόλαδο, μπαλσάμικο ξύδι, αλάτι και πιπέρι για το ντρέσινγκ

Κόψτε τα σύκα σε φέτες και αναμείξτε τα με τη ρόκα, το τυρί και τα καρύδια. Ραντίστε με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο και σερβίρετε.

Τάρτα με σύκα και μέλι

Μια γλυκιά τάρτα που αναδεικνύει τη γεύση των σύκων. Για τη βάση, χρησιμοποιήστε μια έτοιμη ζύμη τάρτας ή φτιάξτε τη δική σας. Στην επιφάνεια της τάρτας τοποθετήστε φρέσκα σύκα κομμένα στη μέση και ραντίστε τα με μέλι. Ψήστε στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕμμηνόπαυση και προεμμηνόπαυση: Είναι αναπόφευκτη η αύξηση του βάρους;12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life