MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Σοκολάτα από τεχνητή νοημοσύνη στο εργαστήριο – Πώς οι εταιρείες καταπολεμούν την άνοδο της τιμής του κακάο

Συνδυάζεται βιοτεχνολογία, αγροτεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργηθούν οι βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης του ίδιου χημικού προφίλ με το παραδοσιακό βούτυρο κακάο.

Pablo Merchán Montes/Unsplash
Monopoli Team

Διάφορες τεχνικές επιστρατεύει η βιομηχανία της σοκολάτας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αύξηση της τιμής του κακάο. Μεταξύ άλλων με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης κατασκευάζονται κόκκοι κακάο στο εργαστήριο με κυτταροκαλλιέργεια. Ακόμα παράγεται σοκολάτα από κόκκους φάβας και άλλους εναλλακτικούς τρόπους, σύμφωνα με το CNN.

Ειδικότερα, η σοκολατοβιομηχανία περνά κρίση. Οι τιμές του κακάο έχουν διπλασιαστεί από την αρχή του έτους, καθώς οι καλλιέργειες στη Δυτική Αφρική, η οποία παράγει το 80% του παγκόσμιου κακάο, έχουν πληγεί από ξηρασίες που επιδεινώθηκαν από την κλιματική αλλαγή. Ως αποτέλεσμα, τα εργοστάσια επεξεργασίας σε χώρες όπως η Γκάνα και η Ακτή Ελεφαντοστού σταμάτησαν ή μείωσαν την παραγωγή τους, ενώ μεγάλοι κατασκευαστές αύξησαν τις τιμές και μείωσαν τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις.

Αυτή η κρίση στη βιομηχανία κακάο έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά προβλημάτων. Το κακάο είναι ένας από τους κύριους παράγοντες της παράνομης αποψίλωσης των δασών και υπάρχουν ενδείξεις παιδικής εργασίας και δουλείας σε φάρμες κακάο στην Αφρική και τη Βραζιλία. Η καλλιέργεια κακαόδεντρων απαιτεί επίσης πολύ νερό, ωστόσο μόνο οι σπόροι των καρπών συλλέγονται.

Ένας τρόπος για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα είναι να φτιαχτεί σοκολάτα χωρίς κόκκους κακάο, τον σπόρο του κακαόδεντρου. Η σοκολάτα χωρίς κακάο είναι ήδη διαθέσιμη, αλλά επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αναζητούν νέους τρόπους για να την κάνουν πιο πράσινη και υγιεινή, χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές και συστατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTελικά πρέπει να ανησυχούμε για τα βαρέα μέταλλα στη σοκολάτα;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα