MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Υπουργείο Πολιτισμού: Η ανακοίνωση για την ταινία που θα εκπροσωπήσει τελικά την Ελλάδα στα Όσκαρ

Με μία λακωνική δήλωση, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Ιάσων Φωτήλας, ανακοίνωσε την επιλογή της Ελληνικής Υποψηφιότητας για τα Βραβεία OSCAR.

Photo by Martti Salmi on Unsplash
Photo by Martti Salmi on Unsplash
Monopoli Team

Μετά από το θρίλερ που εξελίχθηκε τις περασμένες εβδομάδες γύρω από την Επιτροπή που θα επέλεγε την ταινία που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Όσκαρ και με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου να κάνει ξανά εκκλήσεις για μια διαδικασία με περισσότερη διαφάνεια και να ζητά ακύρωση της φετινής διαδικασίας, σήμερα γνωρίζουμε και επίσημα την ελληνική υποψηφιότητα για τα φετινά Όσκαρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ζητά ακύρωση της κατάθεσης ελληνικής ταινίας στα φετινά Όσκαρ12.09.2018

Με μία λιτή και σύντομη δήλωση, που δεν αναφέρεται στα γεγονότα που προηγήθηκαν, ούτε απαντά στις ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την αξιοπιστία της διαδικασίας, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Ιάσων Φωτήλας, ανακοίνωσε την ελληνική ταινία που θα εκπροσωπήσει τελικά την χώρα μας, η οποία δεν θα είναι άλλη από την μοναδική ταινία που δεν αποσύρθηκε από τη διαδικασία, δηλαδή “Η Φόνισσα” της Εύας Νάθενα.

Ακολουθεί η δήλωση του Υφυπουργού Πολιτισμού, Ιάσονα Φωτήλα, για τη συνεδρίαση της Επιτροπής και την επιλογή της Ελληνικής Υποψηφιότητας για τα Βραβεία OSCAR.

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2024 η Επιτροπή Επιλογής της ελληνικής ταινίας που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας κατά τη διαγωνιστική διαδικασία των βραβείων OSCAR.

Στην διαδικασία συμμετείχαν 6 μέλη της επιτροπής και αφού διαπιστώθηκε η απαρτία τα μέλη ενέκριναν τη συμμετοχή στη διαδικασία των OSCAR, της ταινίας Η Φόνισσα, της Εύας Νάθενα, κρίνοντας ότι πληροί τις προϋποθέσεις για μια δυναμική παρουσία.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ακολούθησαν οι παραιτήσεις των κ.κ. Αν. Μίχου και Ν. Πλατύραχου, τους οποίους και ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους.

Περισσότερα από Cine News