MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρεμιέρες: Η συναισθηματική ωριμότητα του «Μαζί ξανά»

Ένα από τα καλύτερα γαλλικά φιλμ των τελευταίων ετών, το «Μαζί ξανά» του Στεφάν Μπριζέ είναι με διαφορά η καλύτερη ταινία της εβδομάδας.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Μαζί ξανά

Αν και ο Στεφάν Μπριζέ, μας έχει συνήθως σε κοινωνικοπολιτικά δράματα («Ο νόμος της αγοράς», «Σε πόλεμο») με την θαυμάσια ερωτική ιστορία του «Μαζί ξανά» αποδεικνύει ότι έχει την ματιά ενός ανήσυχου δημιουργού με ευρύτερους προβληματισμούς.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Κοράκι

Δύο κατεστραμμένες ψυχές που υποδύονται ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ και η FKA Twigs, έρχονται κοντά στο «Κοράκι» του Ρούπερτ Σάντερς, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να ξορκίσει την κατάρα του Μπράντον Λι.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μικρά πράγματα που πήγαν λάθος

Πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον Χάρη Βαφειάδη είναι το ανθρωποκεντρικό δράμα «Μικρά πράγματα που πήγαν λάθος», που προτάθηκε για 5 βραβεία ΙΡΙΣ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Κώδικας κινδύνου

Ντεμπούτο και για τη θυγατέρα των Λένι Κράβιτς και Λίζα Μπονέ. Το σκοτεινό «Κώδικας κινδύνου» μαρτυρά ότι η Ζόι Κράβιτς, που σκηνοθετεί και γράφει μια ταινία για την έμφυλη βία, μάλλον το… έχει με το ψυχολογικό θρίλερ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Τεχνητή Δικ Α.Ι. οσύνη

Στο ισπανικό θρίλερ «Τεχνητή Δικ Α.Ι. οσύνη» του Σιμόν Κασάλ η αγωνία για την αλόγιστη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης χτυπάει κόκκινο.
Αίθουσες προβολής

Μια Συνηθισμένη Υπόθεση

Με το «Μια Συνηθισμένη Υπόθεση» ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Ντανιέλ Οτέιγ υπογράφει ένα συμβατικό δικαστικό θρίλερ που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Ζαν-Ιβ Μουαγιάρ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Άπληστοι άνθρωποι

Οι «Άπληστοι άνθρωποι» του Πότσι Ποντσιρόλι είναι μια μαύρη κωμωδία που φωνάζει από μακρυά… Κοέν, καθώς δύο αστυνομικοί βρίσκουν παράνομο χρήμα και το καρπώνονται.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ο Δελφινομικρούλης

Το animation «Ο Δελφινομικρούλης» του Μοχάμαντ Κεϊράντις, επιχειρεί να παρατείνει το καλοκαίρι.
Αίθουσες προβολής

Ο φόβος τρώει τα σωθικά

Το δράμα του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Ο φόβος τρώει τα σωθικά»  είναι μια από τις πιο προσωπικές δουλειές του τρομερού παιδιού του γερμανικού σινεμά.
Αίθουσες προβολής

Μεγάλος ύπνος

Κλασική επανέκδοση ο «Μεγάλος ύπνος» του Χάουαρντ Χοκς με όχημα το αστυνομικό μυθιστόρημα του Ρέιμοντ Τσάντλερ και πρωταγωνιστές τους Λορίν Μπακόλ και Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ.
Αίθουσες προβολής

Ξυπόλητοι στο Πάρκο

Άλλη μια επανέκδοση του κλασικού Χόλιγουντ είναι η ρομαντική κομεντί «Ξυπόλητοι στο Πάρκο» του Τζιν Σακς με τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Τζέιν Φόντα.
Αίθουσες προβολής

Fires on the Plain

Τέλος, το γυρισμένο το 1959 «Fires on the Plain» του Κον Ιτσικάουα είναι από τα πλέον εμβληματικά αντιπολεμικά έπη του ιαπωνικού σινεμά.
Αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας