MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου

Ο Βαφτιστικός, η δημοφιλής οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Γαλάνη και σκηνοθεσία Σοφίας Καψούρου, ενώ Πυξ Λαξ και Κώστας Τουρνάς μάς παρασύρουν σε παλιά αγαπημένα ροκ μονοπάτια στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024.

Monopoli Team

Οπερέτα

Ο Βαφτιστικός: Η αγαπημένη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη τον Σεπτέμβριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τον «Βαφτιστικό». Τον προσεχή Σεπτέμβριο και μόνο για 4 μόνο παραστάσεις σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Γαλάνη και σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία Σοφίας Καψούρου, φέρνοντας το μέτωπο του πολέμου στην καρδιά. Εκεί που δίνονται οι καθημερινές, ατελείωτες, ερωτικές, αναμάρτητες μάχες. Εκεί που ένας χτύπος γλυκός χτυπάει. Η αγαπημένη στο ελληνικό κοινό οπερέτα ζωντανεύει υπό τους ήχους της Ελληνικής Συμφωνιέτας (Sinfonietta Hellenica) και μας προσκαλεί να τραγουδήσουμε μαζί με την 23μελή ορχήστρα τα τραγούδια που λατρέψαμε, τα τραγούδια που μας κάνουν ευτυχισμένους, τα τραγούδια που αρχίζουν με ένα τικιτάκ και τελειώνουν με μια φωνή γιορτινή. *Παίζουν: Λυδία Ζερβάνου: Βιβίκα, Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός: Ζαχαρούλης, Φίλιππος Μοδινός: Χαρμίδης, Ελένη Δάβου: Κική, Νικόλας Καραγκιαούρης: Συνταγματάρχης, Τάσος Θεοφιλάτος: Κορτάσης.
Παραστάσεις: 12, 13, 14 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 21:00 | 15 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 19:00.

Θέατρο

Όρνιθες, του Αριστοφάνη στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Ο Άρης Μπινιάρης καταπιάνεται πρώτη φορά με την αρχαία κωμωδία και συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασής του «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Στην κορυφαία αυτή κωμωδία, αν και η πλοκή είναι φανταστική, η θεματική είναι αληθινή και ουσιώδης: οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούρια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την  παρακμή και τη διαφθορά. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους…
Πέμπτη 12/9, 21:00 
Γενική είσοδος: 23€, μειωμένο: 20€
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. 

Ικέτιδες του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανεβάζει τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, με ένα πλήθος καταξιωμένων πρωταγωνιστών. Ένα ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό έργο στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία – ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες. *Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου , Λουκία Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα , Άρης Σακελλαρίου, Γιάννης Τσορτέκης.
Πέμπτη 12/9, 21:00

Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα.

Πλούτος, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος» θα παρουσιάσει, το καλοκαίρι του 2024, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση- ελεύθερη απόδοση κειμένου -σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Ο Χρεμύλος το alter ego του Αριστοφάνη βιώνει με τραυματικό τρόπο μια πραγματικότητα όπου οι κοινωνικές αξίες, οι ιδέες και η ηθική στη Νέα Εποχή έχουν δυστυχώς εκπέσει. Έντρομος καταφεύγει στο Μαντείο του Απόλλωνα με το αγωνιώδες ερώτημα «τι να κάνω για να έχει ένα εξασφαλισμένο μέλλον το παιδί μου». Η διφορούμενη απάντηση του Απόλλωνα είναι να ακολουθήσει τον πρώτο άνθρωπο που θα συναντήσει στο διάβα του και να τον πείσει να έρθει μαζί του στο σπίτι του. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον θεό Πλούτο που χαρίζει απλόχερα χρυσάφι, χρήμα και όλα τα υλικά αγαθά που ονειρεύεται ο Χρεμύλος, στην οικογένεια του αλλά και ολόκληρη τη κοινωνία. Το όνειρό τους γίνεται πραγματικότητα. Όμως αυτή η προσφορά του θεού Απόλλωνα στο βάθος αποδεικνύεται μια δοκιμασία. *Παίζουν: Μάνος Βακούσης, Αλέξανδρος Ζουριδάκης (Πλούτος),  Φαίη Κοκκινοπούλου, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Πολυξένη Σπυροπούλου κ.α.
Πέμπτη 12/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 11€. Προπώληση: more.com
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας,  Μάνου Κατράκη και Κυρά Της Ρώ Νίκαια.

Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής, του Μολιέρου με Χειλάκη, Μαξίμου, Αλικάκη σε καλοκαιρινή περιοδεία

Την εκρηκτική κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής», σκηνοθετούν και διασκευάζουν φέτος το καλοκαίρι ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Μετά από τον «Δον Ζουάν» το 2009 στο Εθνικό Θέατρο και τον «Ταρτούφο» το 2016, συνεχίζουν τη μελέτη τους πάνω στον κορυφαίο Γάλλο δραματουργό, ο οποίος, μέσα πάντα από το πρίσμα της κωμωδίας φώτισε τα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής, κατανόησε την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και δημιούργησε χαρακτήρες με οικουμενική εμβέλεια και έργα που παραμένουν επίκαιρα μέχρι σήμερα. Με τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» ο Μολιέρος βάζει στο στόχαστρό τους τσαρλατάνους και τους κομπογιαννίτες που λυμαίνονται το ιατρικό επάγγελμα. Σατιρίζει τους «ειδήμονες» της εποχής του, που κρύβονταν πίσω από πομπώδεις φράσεις και φανταχτερές ορολογίες πασχίζοντας έτσι να καμουφλάρουν την ανεπάρκεια των γνώσεών τους και το γεγονός ότι πάνω από τον ιπποκράτειο όρκο βάζουν το κέρδος και το προσωπικό συμφέρον. Η παράσταση, που θα παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας και θα περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποτελεί την ένατη συν-σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια. Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Θοδωρής Ρωμανίδης, Νίκος Γκέλια, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Γιώργος Ζυγούρης, Δημήτρης Φιλιππίδης.
Πέμπτη 12/9, 21:00

Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Αιγάλεω “Αλέξης Μινωτής”, Δαρδανελλίων 16, Αιγάλεω.

Θάλασσα και ο Γέρος: Μια διασκευή πάνω στο έργο του Χέμινγουεϊ στο Κηποθέατρο Νίκαιας

Βασισμένο στο εμβληματικό έργο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, «Ο γέρος και η θάλασσα», η Μαρλέν Καμίνκσι παρουσιάζει σε καλοκαιρινή περιοδεία την παράσταση «Η Θάλασσα και ο Γέρος», με τον Τάσο Νούσια στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το έργο αυτό κατατάσσεται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και παρομοιάζεται με ομηρικό έπος. Περιγράφει την ιστορία ενός ψαρά, του Σαντιάγο και το ταξίδι του στην ανεξερεύνητη και απέραντη θάλασσα. Την επική συνάντησή του με ένα υπέροχο μπλε μάρλιν, το οποίο ο ήρωας κατάφερε να ψαρέψει μετά από 84 ημέρες χωρίς ψαριά. Το ψάρι είναι πολύ δυνατό, ο Σαντιάγο δεν καταφέρνει να το σκοτώσει και εκείνο αγκιστρωμένο από την πετονιά του, τραβάει αυτόν και τη μικρή του βάρκα όλο και πιο βαθιά στη θάλασσα για τρεις μέρες και τρεις νύχτες. Ο Σαντιάγο τελικά καταφέρνει να σκοτώσει το ψάρι αλλά επειδή είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει στη βάρκα το δένει στο πλάι της. Στο δρόμο της επιστροφής καρχαρίες του επιτίθενται και τρώνε όλη τη σάρκα του πελώριου ψαριού. Κάτω από αυτή την απλή ιστορία, κρύβεται ένας κόσμος πλούσιος σε συμβολισμούς και μεταφορές για την αναζήτηση του σκοπού, την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος και τη συγκρουσιακή σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον… Η παράσταση κάνει στάση το Σάββατο 27/7 στη Νέα Μάκρη, ενώ στη συνέχεια θα συνεχίσει το ταξίδι της σε επιλεγμένα θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Βασίλης Μηλιώνης, Φαίδρα Σούτου, Evelyn Assouad.
Πέμπτη 12/9, 21:30
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Κηποθέατρο Νίκαιας, Κύπρου και Προύσης – Νίκαια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο άλλο πρόσωπο του Τιάγκο Ροντρίγκες αποκαλύπτεται στη Στέγη12.09.2018

Μουσική

O Curtis Harding στο Floyd Live Music Venue

Curtis Harding έρχεται την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στο Floyd Live Music Venue, για ένα πολύ ξεχωριστό live show. Μια από τις σπουδαιότερες μαύρες φωνές των τελευταίων χρόνων σε μια βραδιά όπου η soul, η R&B και το hip-hop συναντούν ιδανικά το rock και την ψυχεδέλεια.
Πέμπτη 12/9, 20:00 
Εισιτήρια: 25€. Προπώληση: more.com
Floyd – Live Music Venue, Πειραιώς 117, Αθήνα.

Οι Πυξ Λαξ, με τον Κώστα Τουρνά στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Oι Πυξ Λαξ επιστρέφουν και πάλι στα αγαπημένα ροκ μονοπάτια και ανεβαίνουν στο Λόφο του Λυκαβηττού την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, παρέα με τον Κώστα Τουρνά, έτοιμοι να δονήσουν και πάλι την ψυχή μας όπως μόνο αυτοί ξέρουν, λένε όσα θα θέλαμε να πούμε για τις παλιές και τις νέες αγάπες, ακονίζουν την τέχνη τους, αναζητούν διαρκώς νέες μουσικές κατευθύνσεις και συγγένειες, αλλά πάνω απ’ όλα συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλο ελληνικό συγκρότημα, να δίνουν συναυλίες.
Πέμπτη 12/9, 20:00
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός 

Η Μαρίνα Σπανού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα Σπανού μαζί με την μπάντα της μας καλεί σε μια μουσική περιπλάνηση στην πόλη της, την Αθήνα. Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολη, αποχαιρετάμε το καλοκαίρι και τους έρωτές του.
Πέμπτη 12/9, 21:00
Εισιτήρια: 15 ευρώ. Προπώληση: more.com
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Τηλέφωνα: 213 0109300, 213 0109324

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 τραγούδια της Νεφέλης Φασούλη – για να κρατήσει το καλοκαίρι λίγο ακόμα12.09.2018

Εκθέσεις

Τρωάδες: Μια έκθεση κόμικς εμπνευσμένη από τον Ευριπίδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μια πρωτοποριακή έκθεση κόμικς εμπνευσμένων από τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη διοργανώνει το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τίτλο  «Τρωάδες: Πάλη στα Ερείπια»από τις 12 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2024. Οι 25 ταλαντούχοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν επιχειρούν να αφηγηθούν τη σχέση της  αρχαίας τραγωδίας με τον σύγχρονο τρόμο, αναδεικνύοντας, μέσα από τα κόμικς τους,  προκλήσεις της σύγχρονης εποχής,  από τους πολέμους, τα τρομοκρατικά χτυπήματα και τις σφαγές έως τις γυναικοκτονίες και την έξαρση της βίας.
Διάρκεια Έκθεσης: 12-26 Σεπτεμβρίου 2024 | Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στις 19:00
Είσοδος: Ελεύθερη Είσοδος
Ωράριο: Δευτέρα έως Κυριακή 18:00 – 22:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις