MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Είστε και φαίνεστε, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι με τα τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά στο Σύγχρονο Θέατρο

Η κωμωδία “Είστε και Φαίνεστε” του καταξιωμένου Γερμανού συγγραφέα Φόλκερ Λούντβιγκ ανεβαίνει στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και με πρωτότυπη μουσική από τον Φοίβο Δεληβοριά.

Credits: Σταύρος Αποστολόπουλος
Credits: Σταύρος Αποστολόπουλος
Monopoli Team

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις “Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και Κλεομένης” & “Είμαστε πάτσι”, η ομάδα νεανικού θεάτρου Συντεχνία του Γέλιου, πιστή και συνεπής στην ιδέα ενός χειραφετημένου και κοινωνικού θεάτρου για παιδιά και νέους, επιστρέφει δυναμικά με μια νέα θεατρική πρόταση. Από τον Οκτώβριο 2024, η κωμωδία “Είστε και Φαίνεστε” του καταξιωμένου Γερμανού συγγραφέα Φόλκερ Λούντβιγκ ανεβαίνει στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και με πρωτότυπη μουσική από τον αγαπημένο καλλιτέχνη Φοίβο Δεληβοριά.

Credits: Σταύρος Αποστολόπουλος

Οι ήρωες της ιστορίας είναι τέσσερις φίλοι που είναι πάντα ενωμένοι όταν πρόκειται να βασανίσουν τον «Γυαλάκια». Ο Ζαχαρίας ο “Γυαλάκιας” είναι αβοήθητος και φοβισμένος μπροστά στον περίγελο και τα πειράγματα των άλλων. Όποτε οι άλλοι είναι θυμωμένοι με τον δάσκαλο, το σχολείο ή το σπίτι ξεσπούν πάνω του.

Η Συντεχνία του Γέλιου προσκαλεί για άλλη μια φορά μικρούς και μεγάλους σε μια παράσταση που έχει ως επίκεντρο ένα από τα πιο κυρίαρχα αλλά και ευαίσθητα θέματα των παιδιών, των γονέων αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας, το σχολικό άγχος και το bullying (σχολικός εκφοβισμός).

Συνδυάζοντας πάντα το χιούμορ με τον κοινωνικό προβληματισμό, το έργο επιχειρεί να ανοίξει ένα σημαντικό διάλογο για τη σχολική ζωή ερευνώντας με ώριμο και υπεύθυνο τρόπο τα αίτια και τις συγκυρίες που γεννάνε την σχολική κακοποίηση και τον εκφοβισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ταράτσα του Φοίβου επιστρέφει: Οι καλεσμένοι του Σεπτεμβρίου12.09.2018

Μέσα από την κωμική προσέγγιση και τους ανατρεπτικούς διαλόγους, η παράσταση “Είστε και Φαίνεστε” υπόσχεται να χαρίσει γέλιο και συγκίνηση τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους θίγοντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, με τον μοναδικό τρόπο που μας έχει συνηθίσει η Συντεχνία του Γέλιου. Ταυτόχρονα, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά να συζητήσουν με τα παιδιά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο σχολικό τους περιβάλλον, προτείνοντας τρόπους αντιμετώπισης και ενδυνάμωσης. Βασικός στόχος είναι να εξετάσουν οι μαθητές τις δικές τους συμπεριφορές και να εμπνεύσει την κοινή δράση για επίλυση προβλημάτων αντί για την εκτόνωση επιθετικότητας.

Credits: Σταύρος Αποστολόπουλος

Διατίθενται βιωματικά – καλλιτεχνικά εργαστήρια σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές/τριες για μετά την παράσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Clownely day»: Μια παράσταση θεατρικού κλόουν με τη Χριστίνα Πετρολέκα στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Volker Ludwig
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι

Σκηνικά: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς, Κώστας Νικολόπουλος( Ενορχήστρωση)
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Χορογραφία: Χρυσηΐς Λιατζιβίρη

Παίζουν: Μικές Γλύκας, Βασιλική Διαλυνά, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Χιώτης, Αντώνης Χρήστου

Διάρκεια: 90' με 15' διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12€, Ομαδικά (άνω των 25 ατόμων), ΑμεΑ (και συνοδών), ανέργων, φοιτητικά και άνω των 65: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 20 Οκτωβρίου έως 13 Απριλίου 2025
Πληροφορίες: Προπώληση στο more.com, Φυσικά καταστήματα: Ταμείο Θεάτρου, Συντεχνία του Γέλιου, Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία: Τηλέφωνα: 2106644250, 6943236032), Οργάνωση εργαστηρίων για σχολεία: Τηλέφωνο: 6976713789
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30, μόνο για τις Κυριακές 20/10/2024 και 27/10/2024 στις 11:30 & 14:30
Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι, Νατάσσα Σίδερη, Δέσποινα Μιτσιάλη
Βοηθός Σκηνοθετη: Χαρίκλεια Πετράκη
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/children/eiste-kai-faineste-2024/
Πληροφορίες Χώρου: Ευμολπιδών 45, 2103464380
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Γκάζι
Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας
Απο 20/10/2024 εως 13/04/2025
Ευμολπιδών 41
Κυριακή: 11:30(Μόνο20/10/2024και27/10/2024καιστις14:30)
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ