MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

100 Χρόνια Βύρωνας: Ο Δήμος γιορτάζει με μία μεγάλη επετειακή συναυλία – Τι θα δούμε στο Θέατρο Βράχων

Με μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο θα τιμηθεί η φετινή 100η επέτειος της ίδρυσης του Δήμου Βύρωνα. Όσα μάθαμε στη συνέντευξη Τύπου του Δήμου.

author-image Μιλένα Αργυροπούλου

Ο Δήμος Βύρωνα συμπληρώνει φέτος τα 100 χρόνια ζωής και την πλούσια ιστορία του θα μας διηγηθούν μέσα από τραγούδια τους αγαπημένοι καλλιτέχνες υπό τη μουσική επιμέλεια του Γιάννη Παπαζαχαριάκη και τη συνοδεία 8μελούς ορχήστρας την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

Η πόλη του Βύρωνα υπόσχεται να γεμίσει μουσική και αναμνήσεις, που θα μας ταξιδέψουν στις πρώτες μέρες της προσφυγιάς μέχρι και το σήμερα, πραγματοποιώντας έτσι μια ιστορική αναδρομή στη μέχρι τώρα πορεία του Δήμου.

Εμείς βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη από τον Δήμο Βύρωνα και την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων, όπου μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος, κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος, ο Περιφερειάρχης, κ. Νίκος Χαρδαλιάς και ο Μανώλης Μητσιάς, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ερμηνευτές της συναυλίας.

Νίκος Χαρδαλιάς, Αλέξης Σωτηρόπουλος και Μανώλης Μητσιάς στη συνέντευξη τύπου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη

Ο κ. Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε σε πρώτο επίπεδο στις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε ο Δήμος Βύρωνα, ο οποίος αρχικά ονομαζόταν προσφυγικός συνοικισμός Παγκρατίου και στέγαζε ξεριζωμένους Έλληνες που είχαν καταφύγει εκεί με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, καθώς και στον σπουδαίο Λόρδο Βύρωνα, του οποίου το έργο και η προσφορά αποτέλεσαν το έναυσμα για να δοθεί το όνομά του στον Δήμο ως φόρος τιμής προς το πρόσωπό του. Στη συνέχεια, εξέφρασε τη συγκίνησή του για τον εορτασμό των 100 χρόνων, τονίζοντας τον ρόλο που έχει διαδραματίσει ο Βύρωνας και στη δική του προσωπική πορεία.

«Είναι μεγάλη και απερίγραπτη η συγκίνηση και η χαρά που νιώθω σε μία τέτοια συμβολική και συνάμα ιστορική στιγμή για την πόλη μας. Ευελπιστώντας ότι η συναυλία αυτή θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες του Βύρωνα να εορτάσουν τα 100 χρόνια Βύρωνα, να διασκεδάσουν, αλλά και να προβληματιστούν για το μέλλον της πόλης μας που μπορεί και οφείλει να είναι ακόμη λαμπρότερο, σας προσκαλούμε όλους και όλες την 22α Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη», επεσήμανε στις δηλώσεις του.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης στη λαμπρή πορεία του Βύρωνα, που κατόρθωσε να εξελιχθεί από προσφυγικό συνοικισμό σε έναν από τους μεγάλους Δήμους της Αττικής.

«Ο Βύρωνας προχωρά, χωρίς να ξεχνά. Με μια μεγάλη συναυλία στο θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη τραγουδάμε την ιστορία του Βύρωνα. Τιμούμε τη μνήμη των πρώτων κατοίκων του, των ξεριζωμένων Μικρασιατών. Όσων αγωνίστηκαν κατά των ναζιστικών κατοχικών στρατευμάτων. Τη μνήμη των προγόνων μας. Δεν ξεχνάμε την ιστορία μας. Δεν λησμονούμε τα δεινά που προκαλεί η αγριότητα του πολέμου. Γιορτάζουμε όμως και τη νίκη της ελπίδας, της προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο, για μία νέα ζωή», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Χαρδαλιάς προέβη ακόμη σε δύο ακόμα ανακοινώσεις στο πλαίσιο της πολιτιστικής ανάπτυξης του Δήμου Βύρωνα, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός του 2025: Το αίτημα από μεριάς του περιφερειακού συμβουλίου για την αγορά του κινηματογράφου Λουίζα και την απαλλοτρίωση των Θεάτρων Βράχων, ώστε αυτά να αποδοθούν οριστικά στον Βύρωνα.

Γιορτάζουμε 100 χρόνια Βύρωνα με μία μεγάλη συναυλία

Ο Μανώλης Μητσιάς μίλησε για την μεγάλη συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα, με ελεύθερη είσοδο, αλλά και για τη δική του προσωπική σχέση με το Φεστιβάλ, στο οποίο έχει συμμετάσχει με πολλές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια. Υποσχέθηκε, λοιπόν, ότι στη μεγάλη συναυλία υπό τη σκιά των βράχων θα ακουστούν τραγούδια ‘αντάξια’ του Βύρωνα και των Βράχων του. «Γιατί οι Βράχοι κρύβουν πάντα μυστικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ηρακλής μαινόμενος» στο Θέατρο Βράχων12.09.2018

Συγκεκριμένα, στη συναυλία της 22ης Σεπτεμβρίου θα ερμηνεύσουν οι: Παντελής Θαλασσινός, Βιολέτα Ίκαρη, Μελίνα Κανά, Βαγγέλης Κορακάκης, Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Σκουλάς, Ελένη Τορνεσάκη και Κώστας Τριανταφυλλίδης, ενώ πίσω από τη σκηνοθεσία και την επιμέλεια κειμένων βρίσκεται η Λίλιαν Δημητρακοπούλου.

Η ιστορική αναδρομή που θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα μας μεταφέρει από τις πρώτες μέρες της προσφυγιάς, στους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας του Δήμου, φτάνοντας μέχρι το σήμερα.

Τη συναυλία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βύρωνα και η Περιφέρεια Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα -Όσα θα δούμε αυτό το καλοκαίρι12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συμμετέχουν (αλφαβητικά):
Παντελής Θαλασσινός | Βιολέτα Ίκαρη | Μελίνα Κανά | Βαγγέλης Κορακάκης | Μανώλης Μητσιάς | Βασίλης Σκουλάς
Ελένη Τορνεσάκη | Κώστας Τριανταφυλλίδης
Μουσική Επιμέλεια – Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Παπαζαχαριάκης
Συμμετέχει 8μελής ορχήστρα
Σκηνοθεσία/επιμέλεια κειμένων: Λίλιαν Δημητρακοπούλου

Οργάνωση παραγωγής: Σταμάτης Στεβής

Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις