MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: Θέατρο, θερινό σινεμά, δραστηριότητες: 8 προτάσεις διασκέδασης με τα παιδιά

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 31 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου, περνάμε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια μας, στην πόλη, με παιδικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, θερινό σινεμά, εκπαιδευτικά παιχνίδια και άλλες δράσεις.

Monopoli Team

Θέατρο

Ο Θρύλος της Μουλάν, του Χρήστου Τριπόδη σε καλοκαιρινή περιοδεία

Αυτό το καλοκαίρι ο Θρύλος της Μουλάν παίρνει σάρκα και οστά σε διασκευή κειμένου Μάνου Τσότρα -βασισμένη στο αρχαίο κινέζικο ποίημα «Η Μπαλάντα της Χουά Μουλάν»- και σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη. Η ηρωίδα Μουλάν είναι μία νέα γυναίκα η οποία, εν καιρώ πολέμου, μεταμφιέζεται σε άνδρα και πάει στο στρατό στη θέση του πατέρα της που δεν θα τα κατάφερνε στη μάχη, παραβαίνοντας τον άδικο νόμο που τιμωρεί τα κορίτσια που συμμετέχουν στον πόλεμο. Η Μουλάν πολεμάει με θάρρος και αυταπάρνηση στις μάχες, αποκρύπτοντας την πραγματική της ταυτότητα, και με το πρωτοποριακό μυαλό και τις πολεμικές της ικανότητες προσφέρει τη μεγάλη νίκη στην πατρίδα της. «Η Μπαλάντα της Χουά Μουλάν» είναι η θρυλική αφήγηση για μια γυναίκα που εναντιώνεται στους νόμους και τις παραδόσεις. *Παίζουν: Λυδία Σγουράκη, Αντώνης Αντωνάκος, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, Στρατής Νταλαγιώργος κ.α.
Σάββατο 14/9, 19:30 στο Κηποθέατρο Νίκαιας. Κυριακή 15/9, 19:30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος – Κορυδαλλός. 
Εισιτήρια: 10€. Προπώληση: more.com

«Ο Δράκος των χρωμάτων», της Άννας Σεβαστής Τζίμα στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Μια διαδραστική παράσταση παιχνίδι όπου η διαφορετικότητα γίνεται ένας ύμνος στη ζωή σε κείμενο-σκηνοθεσία της Άννας Σεβαστής Τζίμα (Annou Rose). Μια φορά κι έναν καιρό ένας δράκος λιχούδης και πεινασμένος τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος… Μα με τόσα χρώματα γύρω του και τόσο που πείναγε η κοιλιά του, δεν άντεξε για πολύ άνοιξε το στόμα του και έφαγε όλα τα χρώματα, το κόκκινο που του θύμιζε μια τούρτα φράουλα, το πράσινο που του θύμιζε γλειφιτζούρι και όλα μα όλα τα χρώματα που όλα τελικά του θύμιζαν κάποιο νόστιμο γλυκό! Τι θα συμβεί όμως τώρα που ο κόσμος έμεινε χωρίς χρώματα; Τα παιδιά ηλικίας 3 έως 7 ετών. θα γίνουν ενεργά μέλη της περιπέτειας συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη της, είτε τραγουδώντας, είτε χορεύοντας, είτε συμμετέχοντας θεατρικά. *Ερμηνεύουν: Ιωάννα Φρουδαράκη, Ανδρέας Μυλόπουλος.
Παραστάσεις: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου έως 12 Οκτωβρίου 2024. Σάββατο στις 18:00.
Εισιτήρια: 8€ παιδικό εισιτήριο, 10€ εισιτήριο ενηλίκων, 8€ για ΑΜΕΑ, Ανέργους και Πολύτεκνες οικογένειες. Προπώληση: ticketservices.gr
Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Ιερά Οδός 403 Χαϊδάρι, Αθήνα. Τηλ: 2105324792

Ο Ραφτάκος των λέξεων, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

«O Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, επιστρέφει με δροσερές καλοκαιρινές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους. «Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. *Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας. Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά.
Κυριακή 15/9, 18:00
Εισιτήρια: Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr.
Αισθητικό Δάσος Υμηττού – Πίσω από τη Μονή Καισαριανής 

Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα στον Φλοίσβο

Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα , κάθε καλοκαίρι στο εξοχικό του διασκεδάζει όλη την οικογένεια με τις καλοκαιρινές του περιπέτειες. Ο Τάσος Κώνστας με τους χάρτινους πρωταγωνιστές του, κερνούν γέλιο μέσα από διασκευασμένες κωμωδίες .με καλοκαιρινή αύρα χιούμορ και εκλεπτυσμένη σάτιρα. Δύο νέα έργα  κάθε εβδομάδα: Σάββατο 27/7 , Κυριακή 28/7 : «O Καραγκιόζης ,γιατρός της γειτονιάς».
Τετάρτη έως Κυριακή στις 20:30 | Έως 28 Σεπτεμβρίου 2024
Εισιτήρια: 6€. Προπώληση: more.com
Θερινό Θέατρο Σκιών Τάσου Κώνστα, Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλοκαίρι και μικροί αναγνώστες: 10 βιβλία που δεν θα αφήσουν από τα χέρια τους στις διακοπές12.09.2018

Κινηματογράφος

Ο δελφινομικρούλης

Το animation «Ο Δελφινομικρούλης» του Μοχάμαντ Κεϊράντις, επιχειρεί να παρατείνει το καλοκαίρι. Ένα μικρό αγόρι, ο Άμπαν, επιβιώνει από ένα αεροπορικό δυστύχημα. Για καλή του τύχη, όμως, σώζεται από ένα κοπάδι δελφινιών, ανάμεσα στα οποία και ο Σέφιντ, ένα μικρό δελφίνι που αμέσως γίνεται αχώριστος με τον Άμπαν. Το αγόρι και το δελφίνι μεγαλώνουν παρέα σαν αδέλφια, διασκεδάζοντας τους πάντες γύρω τους με τα παιχνίδια και τα κόλπα τους. Όμως, μια μέρα η γαλήνη του χαρούμενου κόσμου τους θα διαταραχτεί από την άφιξη ενός κακού Χταποδιού, που θέλει να εξουσιάζει τον υποβρύχιο κόσμο. Ετοιμαστείτε για έναν κόσμο γεμάτο θαυμαστά πλάσματα, ξεκαρδιστικές περιπέτειες και πολλή, πολλή αγάπη, σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων-απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια!
*Αίθουσες προβολής εδώ.

Park Your Cinema Kids στο ΚΠΙΣΝ: «Ίκαρος και Δαίδαλος» (2022)

Οι μικροί θεατές και οι οικογένειές τους είναι καλεσμένοι και φέτος στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ για να ανακαλύψουν αρχαίους μύθους, κλασικά παραμύθια και ιστορίες με φαντασία, μάγια και μυστήρια μέσα από συναρπαστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action, για όλες τις ηλικίες. Σάββατο 14 Αυγούστου στις 21:00: «Ίκαρος και Δαίδαλος» (2022): Κάθε γωνιά της Κρήτης αποτελεί παιδική χαρά για τον Ίκαρο, τον γιο του μεγάλου εφευρέτη Δαίδαλου. Μία μέρα, κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησης κοντά στο παλάτι της Κνωσού, ο Ίκαρος κάνει μια περίεργη ανακάλυψη: ένα παιδί με κεφάλι ταύρου είναι κλειδωμένο σε μια αυλή, με εντολή του βασιλιά. Κρυφά, ακόμα και από τον πατέρα του,  ο Ίκαρος θα γίνει φίλος με τον νεαρό Μινώταυρο. Όμως, η μοίρα παίρνει άλλη τροπή όταν ο Θησέας φτάνει στην Κρήτη και ο Μινώταυρος οδηγείται στον μυστικό λαβύρινθο που κατασκεύασε ο Δαίδαλος. Θα μπορέσει ο Ίκαρος να σώσει τον φίλο του και να αλλάξει την πορεία μιας ιστορίας γραμμένης από τους θεούς; *Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Σάββατο 14/9, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Αθήνα

Εγώ ο Aπαισιότατος 4

Mετά από μία επταετία, ο Γκρου ο πιο αγαπημένος υπέρ-κακός του πλανήτη που έγινε πράκτορας της οργάνωσης αντι-κακούργων, επιστρέφει με το Εγώ, ο Aπαισιότατος 4 και εγκαινιάζει μια νέα συναρπαστική εποχή σπαρμένη με το πανδαιμόνιο που μόνο τα Minions ξέρουν να εξαπολύουν. Μετά την τεράστια εμπορική επιτυχία του Minions 2: Η άνοδος του Γκρου (2022) της Illumination με εισπράξεις σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε όλο τον κόσμο, το μεγαλύτερο παγκόσμιο franchise κινουμένων σχεδίων ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο καθώς ο Γκρου (υποψήφιος για Όσκαρ Στιβ Καρέλ), η Λούσι (υποψήφια για Όσκαρ Κρίστεν Γουίγκ) και τα κορίτσια τους – Μάργκο (Μιράντα Κόσγκροουβ), Ίντιθ (Ντέινα Γκέιερ) και Άγκνες (Μάντισον Πόλαν) – υποδέχονται το νέο μέλος της οικογένειας, τον Γκρου τζούνιορ, που είναι αποφασισμένος να βασανίζει τον μπαμπά του…
Αίθουσες προβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCycladic Kids Festival: Ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας με ένα πολυθεματικό φεστιβάλ για παιδιά12.09.2018

Δράσεις

«Παίξε, μάθε, προσαρμόσου»: Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά δημοτικού στην Τεχνόπολη

Στο πλαίσιο του έργου “LIFE-IP AdaptInGR”, το οποίο το συντονίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διοργανώνεται η εκδήλωση: «Παίξε, Μάθε, Προσαρμόσου», την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 10:30 έως τις 14:30, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα Μηχανουργείο). Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας Δημοτικού και περιλαμβάνει 15 εκπαιδευτικά παιχνίδια και δράσεις, graffiti και φυτεύσεις. Στόχος είναι η ευαισθητοποίησή τους γύρω από την Κλιματική Αλλαγή και την ανάγκη Προσαρμογής σε αυτή.
Κυριακή, 15 Σεπτέμβριου 2024
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Ώρα 10:30 – 14:30
Δωρεάν Είσοδος. ροϋπόθεση εισόδου, η συνοδεία ανηλίκων από γονείς ή κηδεμόνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο πλευρό των οικογενειών που επλήγησαν από την πυρκαγιά12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες