MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 14-15 Σεπτεμβρίου

Η θρυλική Dionne Warwick έρχεται να μαγέψει το ελληνικό κοινό κάτω από την Ακρόπολη, ενώ η ζωή και τα τραγούδια της Edith Piaf ζωντανεύουν στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Θέατρο

Ικέτιδες του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Θέατρο Νταμάρι «Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανεβάζει τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, με ένα πλήθος καταξιωμένων πρωταγωνιστών. Ένα ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό έργο στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία – ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες. *Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου , Λουκία Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα , Άρης Σακελλαρίου, Γιάννης Τσορτέκης.
Σάββατο 14/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Νταμάρι «Αλίκη Βουγιουκλάκη»,  Παπαφλέσσα 16, Βριλήσσια.

Πλούτος, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Κηποθέατρο Παπάγου

Την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος» θα παρουσιάσει, το καλοκαίρι του 2024, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση- ελεύθερη απόδοση κειμένου -σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Ο Χρεμύλος το alter ego του Αριστοφάνη βιώνει με τραυματικό τρόπο μια πραγματικότητα όπου οι κοινωνικές αξίες, οι ιδέες και η ηθική στη Νέα Εποχή έχουν δυστυχώς εκπέσει. Έντρομος καταφεύγει στο Μαντείο του Απόλλωνα με το αγωνιώδες ερώτημα «τι να κάνω για να έχει ένα εξασφαλισμένο μέλλον το παιδί μου». Η διφορούμενη απάντηση του Απόλλωνα είναι να ακολουθήσει τον πρώτο άνθρωπο που θα συναντήσει στο διάβα του και να τον πείσει να έρθει μαζί του στο σπίτι του. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον θεό Πλούτο που χαρίζει απλόχερα χρυσάφι, χρήμα και όλα τα υλικά αγαθά που ονειρεύεται ο Χρεμύλος, στην οικογένεια του αλλά και ολόκληρη τη κοινωνία. Το όνειρό τους γίνεται πραγματικότητα. Όμως αυτή η προσφορά του θεού Απόλλωνα στο βάθος αποδεικνύεται μια δοκιμασία. *Παίζουν: Μάνος Βακούσης, Αλέξανδρος Ζουριδάκης (Πλούτος),  Φαίη Κοκκινοπούλου, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Πολυξένη Σπυροπούλου κ.α.
Σάββατο 14/9, 21:00 
Εισιτήρια: Από 11€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, «Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου. 

Οκτώ Γυναίκες, του Ρομπέρ Τομά στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Η διάσημη αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά, «Οκτώ Γυναίκες» ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα για να προσφέρει άφθονες δόσεις γέλιου, μυστηρίου και ανατροπών με μια αχτύπητη γυναίκεια ομάδα ηθοποιών: Υρώ Μανέ, Γιώτα Φέστα, Τάνια Τρύπη, Φωτεινή Ντεμίρη, Ευγενία Δημητροπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ευγενία Ξυγκόρου και Μαρίζα Τσάρη. Μια έπαυλη. Ένα πτώμα. Οκτώ γυναίκες. Κανένα άλλοθι. Εσύ μπορείς να βρεις τη δολοφόνο; Η παράσταση παρουσιάζεται με τη σκηνοθετική υπογραφή του Χρήστου Σουγάρη.
Σάββατο 14/9, 21:00
Εισιτήρια: 20€ γενική είσοδος. 17€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ). Προπώληση: ticketservices.gr
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. 

Όρνιθες, του Αριστοφάνη στο Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»

Ο Άρης Μπινιάρης καταπιάνεται πρώτη φορά με την αρχαία κωμωδία και συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασής του «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Στην κορυφαία αυτή κωμωδία, αν και η πλοκή είναι φανταστική, η θεματική είναι αληθινή και ουσιώδης: οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούρια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την  παρακμή και τη διαφθορά. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους…
Κυριακή 15/9, 21:00 
Γενική είσοδος: 23€, μειωμένο: 20€
Δημοτικό Θέατρο Αιγάλεω «Αλέξης Μινωτής», Δαρδανελλίων 16, Αιγάλεω.

Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής, του Μολιέρου με Χειλάκη, Μαξίμου, Αλικάκη σε καλοκαιρινή περιοδεία

Την εκρηκτική κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής», σκηνοθετούν και διασκευάζουν φέτος το καλοκαίρι ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Μετά από τον «Δον Ζουάν» το 2009 στο Εθνικό Θέατρο και τον «Ταρτούφο» το 2016, συνεχίζουν τη μελέτη τους πάνω στον κορυφαίο Γάλλο δραματουργό, ο οποίος, μέσα πάντα από το πρίσμα της κωμωδίας φώτισε τα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής, κατανόησε την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και δημιούργησε χαρακτήρες με οικουμενική εμβέλεια και έργα που παραμένουν επίκαιρα μέχρι σήμερα. Με τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» ο Μολιέρος βάζει στο στόχαστρό τους τσαρλατάνους και τους κομπογιαννίτες που λυμαίνονται το ιατρικό επάγγελμα. Σατιρίζει τους «ειδήμονες» της εποχής του, που κρύβονταν πίσω από πομπώδεις φράσεις και φανταχτερές ορολογίες πασχίζοντας έτσι να καμουφλάρουν την ανεπάρκεια των γνώσεών τους και το γεγονός ότι πάνω από τον ιπποκράτειο όρκο βάζουν το κέρδος και το προσωπικό συμφέρον. Η παράσταση, που θα παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας και θα περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποτελεί την ένατη συν-σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια. Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Θοδωρής Ρωμανίδης, Νίκος Γκέλια, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Γιώργος Ζυγούρης, Δημήτρης Φιλιππίδης.
Κυριακή 15/9, 21:00

Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη. 

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου, του Ρομπέρ Τομά στο Θέατρο Βράχων

Το νουάρ αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά, «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» έχει μια πλοκή με καταιγιστικές εξελίξεις και ανατροπές που πυροδοτούν το σασπένς και την ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή. Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και η ιστορία ακολουθεί την Φρανσουάζ Κορμπάν, μια ζάπλουτη κληρονόμος που ζει στην βίλα της μαζί με τον νεότερο σύζυγό της Πωλ Κορμπάν και την αφοσιωμένη οικονόμο της Αντέλ. Τα χρέη του Πωλ στα χαρτιά και η πίεση που ασκεί στην Φρανσουάζ για την αποπληρωμή τους κορυφώνουν ακραία την ένταση και την τριβή στην σχέση του ζευγαριού. Η ατμόσφαιρα βαραίνει όταν νυχτερινοί θόρυβοι ταράζουν την ηρεμία της βίλας – θόρυβοι και ίχνη μιας παρουσίας που ούτε ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής δεν μπορεί να εξηγήσει. Η ξαφνική επίσκεψη της Βαρόνης Σαρντονί και αυτά που έχει να πει, μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση. Ένας ιστός αράχνης δείχνει να υφαίνεται γύρω από την Φρανσουάζ και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός… Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Γιώργος Γεροντιδάκης, Πάνος Σταθακόπουλος.
Κυριακή 15/9, 21:00
Εισιτήρια: Κανονικό: 23€, Φοιτητικό, ανέργων, παιδικό ΑμεΑ, πολυτέκνων: 18€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Νεαπόλεως 58, Βύρωνας. 

Χορός

Blind Forgiveness: Astana Ballet Theatre και Symphony Orchestra στο Θέατρο Παλλάς

Ο σύγχρονος κόσμος της τέχνης του μπαλέτου συναντά τη ροκ εκδοχή του, με μια παραγωγή που συνδυάζει δύο κατευθύνσεις, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2024 στο Θέατρο Παλλάς. Το κλασικό μέρος του χορού μπλέκεται αρμονικά με το κλασικό μέρος της συμφωνικής ορχήστρας με ροκ καταβολές και φόρμες, υπό το γενικό τίτλο “Blind Forgiveness”. Σολίστ η ταλαντούχα και διαρκώς ανερχόμενη καλλιτέχνης Arisa Hashimoto. “Blind Forgiveness” – «Τυφλή συγχώρεση», όπως ακριβώς η αγάπη που «τα πάντα στέγει, πιστεύει, ελπίζει, υπομένει» και συγχωρεί. “Blind Forgiveness” – «Τυφλή συγχώρεση», ή αλλιώς «αγάπη είναι να αγαπάς όποια πληγή σου ανοίγει». Πάνω σε αυτό το πανανθρώπινο συναίσθημα έχει στηθεί η παράσταση του Astana Ballet Theatre, εμπλουτίζοντας τις κλασικές δομές με νέες μορφές και ιδέες. Κορυφαίοι συνεργάτες στο είδος τους ο καθένας, από το χορογράφο των επιτυχιών Kirill Radev μέχρι τον κορυφαίο ενδυματολόγο Igor Chapurin, δημιουργούν ένα παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός, που θα ανοίξει αυλαία στο Θέατρο Παλλάς.
Παραστάσεις:  Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 στις 21:00
Εισιτήρια: Vip Ζώνη 80€, Ζώνη A’ 150€, Ζώνη B’ 80€, Ζώνη Γ’ 60€, Ζώνη Δ’ 40€, Ζώνη Ε’ 30€, Ζώνη ΣΤ 20€. Προπώληση: pallastheater.com. 
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα. Τηλ: 21 0321 3100

Οπερέτα

Ο Βαφτιστικός: Η αγαπημένη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη τον Σεπτέμβριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τον «Βαφτιστικό». Τον προσεχή Σεπτέμβριο και μόνο για 4 μόνο παραστάσεις σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Γαλάνη και σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία Σοφίας Καψούρου, φέρνοντας το μέτωπο του πολέμου στην καρδιά. Εκεί που δίνονται οι καθημερινές, ατελείωτες, ερωτικές, αναμάρτητες μάχες. Εκεί που ένας χτύπος γλυκός χτυπάει. Η αγαπημένη στο ελληνικό κοινό οπερέτα ζωντανεύει υπό τους ήχους της Ελληνικής Συμφωνιέτας (Sinfonietta Hellenica) και μας προσκαλεί να τραγουδήσουμε μαζί με την 23μελή ορχήστρα τα τραγούδια που λατρέψαμε, τα τραγούδια που μας κάνουν ευτυχισμένους, τα τραγούδια που αρχίζουν με ένα τικιτάκ και τελειώνουν με μια φωνή γιορτινή. *Παίζουν: Λυδία Ζερβάνου: Βιβίκα, Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός: Ζαχαρούλης, Φίλιππος Μοδινός: Χαρμίδης, Ελένη Δάβου: Κική, Νικόλας Καραγκιαούρης: Συνταγματάρχης, Τάσος Θεοφιλάτος: Κορτάσης.
Παραστάσεις: 12, 13, 14 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 21:00 | 15 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 19:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο άλλο πρόσωπο του Τιάγκο Ροντρίγκες αποκαλύπτεται στη Στέγη12.09.2018

Μουσική

Ο κορυφαίος Ιταλός συνθέτης Ludovico Einaudi στο Ηρώδειο

Στις 14 Σεπτεμβρίου, ο κορυφαίος Ιταλός συνθέτης, Ludovico Einaudi, θα εμφανιστεί στην Ελλάδα, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, με το πιάνο του και μία 7μελή ορχήστρα. Η μεγάλη αναγνώριση του έργου του έχει έρθει μέσα από τα soundtracks κινηματογραφικών ταινιών ( “Intouchables”, “I’m Still Here”, “The Father”, “Nomadland”), τηλεοπτικών σειρών (“Doctor Zhivago”, “This is England”, “Acquario”) και διαφημίσεων. Ιδιαίτερα κομμάτια όπως τα “Experience” και “Fly” θεωρούνται σύγχρονα κλασικά και ανήκουν στην ποπ κουλτούρα.
Σάββατο 14/9, 21:00
Εισιτήρια: 43€ – 150€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου Αττικού,  Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Piaf! The Show: Η παράσταση για τη θρυλική Edith Piaf στο Θέατρο Λυκαβηττού

La Vie En Rose, Non Je Ne Regrette Rien, La Foule, Milord, όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας, Edith Piaf, θα μας ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της μέσα στο μικρό καλοκαίρι του Αθηναϊκού Σεπτεμβρίου, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου. Σε δύο μέρη των 45 λεπτών, η παράσταση Piaf! The Show αφηγείται την ιστορία της Edith Piaf μέσα από τα αξέχαστα τραγούδια της σε μια πρωτότυπη σκηνογραφία και προβολές εικόνων της Edith Piaf που δεν είχαν δημοσιευθεί ποτέ στο παρελθόν.
Σάββατο 14/9, 21:00
Εισιτήρια: από 27,50€. Προπώληση: more.com 
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός, Αττική. 

Οι Χατζηφραγκέτα στο Θέατρο Βράχων

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου οι Χατζηφραγκέτα the band σε full band σύνθεση δίνουν ραντεβού για μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων. Xαρακτηριστικά κομμάτια και μελωδίες, καλοκαιρινή διάθεση με το ξεχωριστό ύφος των Χατζηφραγκέτα, συνθέτουν μια βραδιά λίγο μετά το καλοκαίρι, που θα μοιάζει άκρως καλοκαιρινή.
Σάββατο 14/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 13€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Νεαπόλεως 58, Βύρωνας.

Plisskën Festival 2024: Επιστρέφει με ένα εκρηκτικό μουσικό διήμερο στην Πειραιώς 260

To Plisskën Festival πλησιάζει και οι Viagra Boys, Yung Lean, Acid Pauli, 2ManyDjs, Parra for Cuva, Los Bitchos και άλλοι πολλοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα βρεθούν για δύο ημέρες σε 4 stages, στην Πειραιώς 260, προκειμένου να προσφέρουν την απόλυτη φεστιβαλική εμπειρία. Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2023: Headliners την πρώτη ημέρα στο φετινό Plisskën θα είναι οι Σουηδοί post-punk rockers Viagra Boys, ίσως η πιο συναρπαστική μπάντα της εποχής μας. Μαζί τους: Mall Grab, Acid Pauli, Billy Nomates, Slift, Jacques Greene B2b Nosaj Thing, Bar Italia, Love Remain, Terr, Goya Gumbani, Nekrotsoulithra, Kokoko!
Παρασκευή 13/9 και Σάββατο 14/9, 18:30
Εισιτήρια: Δύο ημέρες: 65€. Μια ημέρα: 39€. Προπώληση: more.com
Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900.

H θρυλική Dionne Warwick στο Ηρώδειο

Η θρυλική Dionne Warwick – η γυναίκα που χαρακτηρίζεται ως μια από τις κορυφαίες καλλιτέχνιδες στην παγκόσμια ιστορία –  έρχεται να μαγέψει το ελληνικό κοινό σε μια εμβληματική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Με 5 GRAMMYs στο ενεργητικό της, 45 άλμπουμ στα top charts, και πάνω από 60 εκατομμύρια σε πωλήσεις δίσκων, η Dionne Warwick θεωρείται πλέον η «χρυσή κυρία» της αμερικανικής pop, soul, jazz και R&B μουσικής κουλτούρας. Από τα διαχρονικά “Walk on By” και “I’ll Never Fall in Love Again”, μέχρι τα συναισθηματικά “Heartbreaker” και “That’s What Friends Are For,” η Dionne Warwick θα «ζωντανέψει» όλες τις αγαπημένες μας μελωδίες στο εμβληματικό σκηνικό του Ηρωδείου.
Κυριακή 15/9, 21:15
Εισιτήρια: Από 30€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου Αττικού,  Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Nightstalker και Naxatras στην Τεχνόπολη

Οι Nightstalker και οι Naxatras ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους στις 15 Σεπτεμβρίου 2024, σε μία double bill συναυλία στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και υπόσχονται ο συνδυασμός των γκαζωμένων riffs με τους ψυχεδελικούς ήχους να μας απογειώσει σε ένα υπερβατικό όσο και εκτονωτικό ταξίδι. Πρόκειται για δυο μπάντες που υπηρετούν πιστά τον σκληρό ψυχεδελικό ήχο, όντας πλέον από τους πιο αναγνωρίσιμους πρεσβευτές του σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σταθερά και επίμονα, χτίζουν την πορεία τους στο μουσικό σύμπαν μεγαλώνοντας συνεχώς το κοινό τους σε κάθε live και σε κάθε δίσκο.
Κυριακή 15/9, 21:00
Εισιτήρια: Προπώληση 15€, Ταμείο 18€, ελεύθερη είσοδος για παιδιά μέχρι 10 ετών. Προπώληση: more.com 
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 τραγούδια της Νεφέλης Φασούλη – για να κρατήσει το καλοκαίρι λίγο ακόμα12.09.2018

Εκθέσεις

Ένα λιμάνι στην έρημο: Έκθεση του Ηλία Παπαηλιάκη στην Γκαλερί Σκουφά

Η Γκαλερί Σκουφά με μεγάλη χαρά παρουσιάζει την καινούργια ατομική έκθεση του Ηλία Παπαηλιάκη, με τίτλο «Ένα λιμάνι στην έρημο», η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:30 και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2024. «Την Άνοιξη του 2024 ,συζητώντας για την επικείμενη έκθεση στην Γκαλερί Σκουφά , ο Γιάννης Καλλιγάς μου έδωσε να διαβάσω μια ορφική επιγραφή. Η επιγραφή είναι χαραγμένη πάνω σε χρυσό έλασμα ,που βρέθηκε μέσα σε χάλκινη ταφική υδρία του 4ου αι. π.χ. στα Φάρσαλα της Θεσσαλίας. Ανήκει σε μια κατηγορία ορφικών επιγραφών με εσχατολογικό περιεχόμενο, που έχουν βρεθεί τόσο στη μητροπολιτική Ελλάδα όσο και στη Μεγάλη Ελλάδα και στη Ρώμη. Οι επιγραφές αυτές, που είναι γραμμένες σε δακτυλικό εξάμετρο, έχουν χαρακτηριστεί «νεκρόβιβλοι» και αποτελούν, όπως έχει γραφτεί, ένα είδος διαβατηρίου για το ταξίδι στον κόσμο των νεκρών. (…) Αμέσως φαντάστηκα ένα τόπο, δυσεύρετο στην γεωγραφία με πλούσια καθημερινή ζωή μύθους και θρύλους, που αξίζει κανείς να ζήσει και να θυμάται. Για να το πω διαφορετικά, αναρωτήθηκα τι είναι αυτά που η Μνημοσύνη, προσωποποίηση της μνήμης και μητέρας των μουσών, κρατάει ζωντανά στην ψυχή εκείνου που φεύγει”. Επινόησα λοιπόν ένα τόπο και ζωγράφισα μερικές σκηνές από την καθημερινότητα του».
Διάρκεια Έκθεσης:12 Σεπτεμβρίου – 12 Οκτωβρίου 2024
Ωράριο: Δευτέρα/Τετάρτη: 10:00–16:00. Τρίτη/Πέμπτη: 10:00–21:00. Παρασκευή: 10:00–20:00. Σάββατο: 10:30–16:00.

Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Αθήνα. Τηλ: +30 210 3643025.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις