MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Free City: Τι θα κάνουμε δωρεάν το Σαββατοκύριακο 14-14 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα;

Συναυλίες, παραστάσεις, φεστιβάλ και όλα όσα θα κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα δωρεάν.

Φωτογραφία από την περσινή διοργάνωση: Ευτυχία Βλάχου
Φωτογραφία από την περσινή διοργάνωση: Ευτυχία Βλάχου
Monopoli Team

1. Το Festival Alzheimer επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ

Το Festival Alzheimer 2024 διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Εταιρεία Αlzheimer Αθηνών σε συνεργασία µε το Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Οι δύο ημέρες του φεστιβάλ περιλαμβάνουν πλήθος δραστηριοτήτων, ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων, καθώς και πολλές άλλες εκδηλώσεις, σχεδιασμένες για να προσφέρουν ενημέρωση αλλά και ψυχαγωγία στο κοινό. Οι θεματικές και οι ενότητες του είναι ποικίλες: διατροφή, άσκηση, νέες τεχνολογίες, εργαστήρια για παιδιά, τεστ µνήµης, συµβουλευτικές υπηρεσίες και παροχή πληροφοριών για δοµές και τρόπους υποστήριξης ασθενών και φροντιστών σε όλη την Ελλάδα. Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ.

2. 1ο Queer Con στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Είτε ανήκετε στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, είτε είστε φίλοι και σύμμαχοί της, το πρόγραμμα του Queer Con, έχει κάτι για το καθένα: Εκθέσεις για την εγχώρια ΛΟΑΤΚΙ+ καλλιτεχνική ιστορία, την queer εικονογράφηση, καθώς και εικαστική έκθεση ενηλίκων, Artists Αlley με την παρουσία εικονογράφων και καλλιτεχνών, προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών μυθοπλασίας, καταξιωμένους ομιλητές και σκηνοθέτες, Stand Up Comedy, και Drag Show. Το διήμερο θα πλαισιώνει μουσικά ο Pride 98,6, με μουσικές επιλογές, Live Radiο και DJ Set. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.
Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, 11:00 – 21:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση (HAU), Μασσαλίας 22

3. Ιστορίες έρωτα και αναρχίας, της Εύης Μάζη στο Θέατρο Ρεματιάς

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο. Το Σάββατο, η Εύη Μάζη μαζί με την μουσική της παρέα, έρχονται να μας ταξιδέψουν σε «Ιστορίες έρωτα και αναρχίας», με απρόβλεπτες ενορχηστρώσεις πάνω σε διαφορετικούς μουσικούς κόσμους και τραγούδια. Οι θεατές, χρειάζεται μόνο να κάνουν δωρεάν ηλεκτρονική κράτηση μέσω του more.com, ενώ το Φεστιβάλ δέχεται συνεισφορές σε τρόφιμα, φάρμακα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Χαλανδρίου.
Σάββατο 14/09 στις 20:30
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Χαλάνδρι

4. Γιάννης Βαρδής και Χάρης Βαρθακούρης στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής

Αυτό το καλοκαίρι, ο Χάρης Βαρθακούρης και ο Γιάννης Βαρδής, ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, χαρίζοντας υπέροχες μουσικές βραδιές. Με τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και αγαπάμε, υπόσχονται να μαγέψουν το κοινό και να δημιουργήσουν μοναδικές στιγμές. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αγίας Παρασκευής, οι δύο αγαπητοί καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στην Πλατεία της Αγίας Παρασκευής.
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Πλατεία Αγ. Παρασκευής, Λεωφ. Μεσογείων και Ηρ. Πολυτεχνείου

5. 37οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στον Δήμο Ζωγράφου

Πηγή: Unsplash

Οι 37οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στον Δήμο Ζωγράφου αποτελούν έναν σημαντικό θεσμό για το ερασιτεχνικό θέατρο στην Ελλάδα. Το φεστιβάλ προσφέρει μια πλατφόρμα σε θιάσους από όλη τη χώρα να παρουσιάσουν τις δουλειές τους, προωθώντας την καλλιτεχνική δημιουργία και την πολιτιστική ποικιλομορφία. Από τις 7 Σεπτεμβρίου έως τις 22 Σεπτεμβρίου, θα φιλοξενηθούν 16 ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Στο διαγωνιστικό κομμάτι, αυτό το Σάββατο, ο πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας ‘ArtIOI’, θα ανεβάσει το «Δυόμισι Φόνοι και ένα Μπουλντόγκ» του Ευγένιου Λαμπίς, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Τζούμα. Τη Κυριακή, η θεατρική ομάδα Μεγαλόπολης θα παρουσιάσει το «Debrayage» του Ρεμί Ντε Βος, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Σκιντζή.
Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 20:00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, Γ. Ζωγράφου 17 (είσοδος από Βίλα Ζωγράφου και Βίλα Παυλίνα), Ζωγράφου

6. Σειρά ξεναγήσεων «Γνωρίζοντας την Αθήνα: Από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Καρδιά της Πόλης»

Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία προσκαλεί τους λάτρεις της ιστορίας σε μια σειρά περιπάτων με τίτλο «Γνωρίζοντας την Αθήνα: Από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Καρδιά της Πόλης». Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος ηγείται των περιπάτων, οδηγώντας τους συμμετέχοντες στα μυστικά του ευρύτερου ιστορικού κέντρου. Η διαδρομή αγγίζει νεοκλασικά κτήρια, γειτονιές του Μεσοπολέμου και της ανοικοδόμησης, κεντρικές λεωφόρους και γραφικά δρομάκια, πλατείες και εμβληματικά σημεία της πρωτεύουσας, ξεκινώντας και καταλήγοντας στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι στους δρόμους της Αθήνας, που αναπτύσσεται παράλληλα με το ξενοδοχείο εδώ και ενάμισι αιώνα, προσφέρει μια βαθύτερη κατανόηση της πόλης, συνδυάζοντας την πρόσφατη ιστορική της διαδρομή με τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 11:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προκράτηση θέσης, στο eventora.gr

7. Η Μουσική που κάνει τη Σιωπή και Κλαίει: Ο Δημήτρης Μαραμής στην Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Πειραιώς

Αρμονίες που αιωρούνται κι εκπνέουν στην αντήχηση του χώρου, παιχνίδι λυγμών και σιωπών, μωσαϊκό αισθημάτων και σπαραγμάτων, μελωδίες εύθραυστες, φωνές ετοιμόρροπες. Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής με το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro υπό τη μουσική διεύθυνση της Ανθής Γουρουντή, παρουσιάζει το μουσικό έργο “Η Μουσική που κάνει τη Σιωπή και Κλαίει”, μία ελεγειακή, ποιητική λειτουργία για τετράφωνο φωνητικό σύνολο, με στόχο την ανάληψη του ακροατή, μέσω του αινίγματος των ήχων και των σιωπών. Συμμετέχουν: στο πιάνο Λορένα Λευκοκοίλου και στο τσέλο Κλεοπάτρα Δαρδάλη. Το μουσικό δρώμενο λαμβάνει χώρα στην Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Πειραιώς στο πλαίσιο της ενότητας “Χαρτογραφώντας τον Πειραιά” του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 20:30
Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Πειραιώς, Γλάδστωνος 12, Πειραιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 14-15 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις