MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Roadtrip στη Σικελία: Πλούσια ιστορία, αυθεντικές γεύσεις και εικόνες που σε αποζημιώνουν

Επτά μέρες στη Σικελία είναι αρκετές για να αγαπήσεις κι εσύ αυτό το πολύχρωμο, γραφικό και αυθεντικό διαμάντι της νότιας Ιταλίας.

sicily-monopoli.gr
Alexandra Smielova/ Unsplash
Monopoli Team

«Κάθε χρόνο θέλω να κανονίζω έστω και ένα ταξίδι στην Ιταλία». Αυτό είπα στον εαυτό μου το περασμένο καλοκαίρι μετά το roadtrip που έκανα στη Σικελία. Επτά μέρες ήταν αρκετές για να αγαπήσω και να νοσταλγώ μέχρι σήμερα το πολύχρωμο, γραφικό και αυθεντικό διαμάντι της νότιας Ιταλίας. Ούτε που θυμάμαι πόσα κανόλι, αραντσίνι, πίτσες με φιστίκι και παγωτά δοκίμασα εκεί, αλλά αυτό που θυμάμαι είναι ότι η Σικελία συμπυκνώνει όλα όσα αγαπώ στο road tripping. Η γοητεία και η ποικιλομορφία της με άφηναν να θέλω συνεχώς περισσότερα.

Μέσα σε επτά μέρες, λοιπόν, και έχοντας νοικιάσει αυτοκίνητο, είδα εντυπωσιακά τοπία, ιστορικές πόλεις και γραφικά χωριά και γέμισα τη μνήμη μου με εικόνες που δεν θα ξεχάσω. Πήγα το καλοκαίρι, οπότε ομολογώ να πω πως η ζέστη ήταν πιο έντονη από ό,τι περίμενα, γι’ αυτό η άνοιξη ή το φθινόπωρο είναι οι κατάλληλες εποχές για το συγκεκριμένο ταξίδι, καθώς προσφέρουν την τέλεια ισορροπία ευχάριστου καιρού και λιγότερου κόσμου. Παρά την όποια ζέστη, ωστόσο, η εμπειρία μου δεν ήταν τίποτα λιγότερο από απίστευτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧαλάρωση και περιπέτεια στον Νότο των Χανίων12.09.2018

Από τη νεανική Κατάνια, την κοσμοπολίτικη Ταορμίνα και το Τσεφαλού, η Σικελία ήταν μια ευχάριστη έκπληξη από κάθε άποψη. Αν και δεν είχα αρκετό χρόνο για να ανέβω στην Αίτνα, είχα τόσα πολλά να δω και να κάνω, που άξιζε η κάθε θυσία.

Και μετά από αυτό το roadtrip στη Σικελία, μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτές είναι οι must στάσεις που πρέπει να κάνεις, εάν την επισκεφτείς κι εσύ.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί