MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Ντίνος Καρύδης

Ο σπουδαίος ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, πατέρας της ηθοποιού Σμαράγδας Καρύδη, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών.

Monopoli Team

Έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 85 ετών, ο σπουδαίος ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη.

Ο ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε εγκαταλείψει την υποκριτική τα τελευταία χρόνια.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Αγαπημένε μου φιλε Καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα και με έλεγες πάντα ανηψάκι σου από τότε που στα στούντιο της ΕΡΤ το 80 γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε κ μας ένωσε βαθειά οικογενειακή φιλία.. Το ταλέντο και το χιούμορ σου αστειρευτα! Η αγάπη για όλους εμάς μα κυρίως για την Τζούλια σου κ την Σμαράγδα σου υπέρμετρη..Κι η Σμαράγδα αξία κόρη τέτοιων γονιών. Θα σε αγαπαμε πάντα και θα’σε αποχαιρετησουμε την Τρίτη 1.30 από το κοιμητήριο Ζωγραφου. Καλό ταξίδι λατρευτε μας Ντινάκο και θερμα συλλυπητήρια στα 2 σου αγαπημένα πλάσματα» έγραψε.

Ο Ντίνος Καρύδης υπήρξε ένας σπουδαίος ηθοποιός, με ρόλους που άφησαν ιστορία στην χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, στο θέατρο, στην τηλεόραση.

Δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού για την απώλεια του Ντίνου Καρύδη

Πληροφορούμενη την απώλεια του Ντίνου Καρύδη, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η απώλεια του Ντίνου Καρύδη, μας στερεί από έναν έντιμο και ευαίσθητο άνθρωπο με αρχές αλλά και έναν πολυδιάστατο ηθοποιό, με μακρόχρονη και γόνιμη πορεία. Δοκιμάστηκε, από πολύ νέος, στο θέατρο, με επιτυχία σε μια ευρύτατη γκάμα ρόλων, προερχόμενων από το κλασικό έως και το σύγχρονο ρεπερτόριο, υπηρετώντας τους πιστά και αφοσιωμένα, αξιοποιώντας στο έπακρο τα εκφραστικά του μέσα και χαρίζοντας, με το πλούσιο ταλέντο του, ερμηνείες που δίκαια τον καθιέρωσαν.

Δημιούργησε, το 1983, το Θέατρο «Ελεύθερη Αυλαία», με την ηθοποιό και σύζυγό του Τζούλια Αργυροπούλου και συναδέλφους του, επιδιώκοντας να αναμετρηθεί με απαιτητικά κείμενα και δυσκολοερμήνευτους ρόλους. Η ωριμότητά του στη σκηνή και την οθόνη έμοιαζε πάντοτε φυσική. Ωστόσο, έκρυβε, όχι μόνον ένα πολύπλευρο ταλέντο, αλλά και πολλή δουλειά, αφοσίωση και μεγάλη εμπειρία. Με την ίδια φυσικότητα που ερμήνευε τους θεατρικούς ρόλους, εμφανίστηκε επανειλημμένα, αλλά επιλεκτικά, και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, κερδίζοντας την αναγνώριση του κοινού.

Στη σύζυγό του Τζούλια και την κόρη του Σμαράγδα, αγαπημένες συμπαραστάτριές του, στη ζωή και την Τέχνη, στους φίλους και τους συναδέλφους του, απευθύνω ειλικρινέστατα συλλυπητήρια.

Περισσότερα από ShowBiz