MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 6 προτάσεις για την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

Οι εκρηκτικοί «Παίxτες», μετά από ένα σερί sold out παραστάσεων, ολοκληρώνουν σιγά, σιγά την καλοκαιρινή περιοδεία τους, ενώ οι Χαΐνηδες συναντούν τους Social Waste στην Ελευσίνα. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Οι Παίχτες, του Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή στο Σχολείο της Αθήνας – Ειρήνη Παππά

Οι «Παίχτες» του Ν.Β. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, μετά από ένα σερί sold out παραστάσεων κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό, συνεχίζουν για λίγο ακόμη την περιοδεία τους. Ο Γιάννης Νιάρρος, ο Βασίλης Μαγουλιώτης, ο Ηλίας Μουλάς, ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, ο Θανάσης Δήμου, ο Γιώργος Τζαβάρας κι ο Γιώργος Μπουκαούρης συναντιούνται επί σκηνής και πάλι, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, για μερικά ακόμη ξέφρενα ταξίδια στον κόσμο της μπλόφας και του ρίσκου σ’ αυτήν την αξέχαστη κωμωδία αδρεναλίνης. Ζωντανή μουσική, αφηνιασμένοι ρυθμοί και ξέφρενο χιούμορ σε μια παράσταση – οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης: Παράσταση ή πραγματικότητα, ηθοποιός ή ρόλος, θύτης ή θύμα, αλήθεια ή ψέμα, όλα συγχέονται και τελικά, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι.
Δευτέρα 16/9 στις 21:00
Γενική είσοδος 20€
Σχολείο της Αθήνας – Ειρήνη Παππά, Λεωφ. Αθηνών-Πειραιώς 52, Πειραιάς

2. Αίας, του Σοφοκλή στο Θέατρο Πέτρας

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη με τον Μιχάλη Σαράντη και τον Απόστολο Χαντζαρά κάνει μια τελευταία στάση στο Θέατρο Πέτρας. Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας, ενώ ο Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών. Ο Αίαντας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί.
Δευτέρα 16/9 στις 21:00
Από 15€
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπόστολος Χαντζαράς: Ζωγραφίζω για να εκφράσω τη δική μου αλήθεια12.09.2018

3. Όταν Ξανά Πέθανα, του Λάκη Λαζόπουλου στο Βεάκειο Θέατρο

Μετά από τη μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς στο Θέατρο Βέμπο, ο Λάκης Λαζόπουλος «ταξιδεύει» το τελευταίο του θεατρικό έργο σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας πρεμιέρα στην Αττική, στο Βεάκειο Πειραιά. Στη συνέχεια η παράσταση θα περιοδεύσει στη Λάρισα (Αλκαζάρ) και τον Βόλο (Δημοτικό Θέατρο), πριν παρουσιαστεί για 3 εβδομάδες στο κοινό της Θεσσαλονίκης (Radiocity). Μαζί με τον Λάκη, πρωταγωνιστεί η Παρθένα Χοροζίδου, που έρχεται για να λύσει τον χρησμό αυτής της μεταφυσικής κωμωδίας…
Δευτέρα 16/9 στις 21:00
20-25€
Βεάκειο Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

Συναυλίες

4. Χαΐνηδες και Social Waste στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Δύο κοινότητες, δύο κολεκτίβες, δύο ιστορικές συλλογικότητες. Οι Χαΐνηδες και οι Social Waste λειτουργώντας αμεσοδημοκρατικά, δημιουργούν σύγχρονο τραγούδι και όχι στείρες απομιμήσεις (ή “μοντέρνες” επανεκτελέσεις) κόντρα στον συγκινησιακό εκβιασμό και τη συνθηματολογία των καιρών. Ρυθμοί, ηχοχρώματα, όργανα της Μεσογείου, των Βαλκανίων και όχι μόνο, συμπλέκονται και στροβιλίζονται σ’ ένα μυσταγωγικό εκστατικό δρώμενο στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας.
Δευτέρα 16/9 στις 21:00
Γενική Είσοδος 12€, μειωμένο 5€
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

5. Μελίνα Κανά και Αλέξανδρος Κτιστάκης στο Κηποθέατρο Παπάγου

Πιο ανανεωμένη από ποτέ, η Μελίνα Κανά, μετά από έναν κύκλο συνεχόμενων sold out εμφανίσεων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, παρέα με τον Αλέξανδρο Κτιστάκη, υπόσχονται να μας μεταφέρουν και πάλι σ’ έναν κόσμο μεταξωτό με απάτητα βουνά, με ξωτικά κι αερικά, με σαλαμάνδρες κι αφρισμένες μπύρες, σ’ έναν κόσμο που “Αξίζει” κι έχει “Σπίθα”, όπως η νέα της δισκογραφική δουλειά, σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη. Στις αποσκευές της φέρνει ακόμα τραγούδια – σταθμούς από τις συνεργασίες της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σωκράτη Μάλαμα και τα πολυτιμότερα δείγματα της δισκογραφίας της, παρέα με κλασικά κομμάτια του ελληνικού πενταγράμμου. Τη συναυλία ανοίγουν οι Ρουμπαγιάτ.
Δευτέρα 16/9 στις 21:00
Προπώληση 15€, ταμείο 17€ 
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου

Έκθεση

6. Τραγωδία και τρόμος σε κόμικς: Οι Τρωάδες εμπνέουν μια έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μια πρωτοποριακή έκθεση κόμικς εμπνευσμένων από τις Τρωάδες του Ευριπίδη διοργανώνει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τίτλο «Τρωάδες: Πάλη στα Ερείπια». Οι 25 ταλαντούχοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, επιχειρούν να αφηγηθούν τη σχέση της αρχαίας τραγωδίας με τον σύγχρονο τρόμο, αναδεικνύοντας, μέσα από τα κόμικς τους, προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, από τους πολέμους, τα τρομοκρατικά χτυπήματα και τις σφαγές έως τις γυναικοκτονίες και την έξαρση της βίας.
Καθημερινά και Σαββατοκύριακα 18:00-22:00
Είσοδος ελεύθερη
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις