MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ντίνος Καρύδης: Το «αντίο» του Αρχείου της ΕΡΤ με ένα απόσπασμα από τον «Θάνατο του Τιμόθεου Κώνστα»

Πλούσια ήταν η καλλιτεχνική παρουσία του αξέχαστου ηθοποιού σε σειρές και εκπομπές της ΕΡΤ

Monopoli Team

«Έφυγε» χθες από τη ζωή ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης σκορπίζοντας θλίψη όχι μόνο στην οικογένειά του αλλά και στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938 και υπήρξε αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών. Ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο και στην συνέχεια έγινε γνωστός από τις συμμετοχές του σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, καθώς και από τον ρόλο του σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς σκηνοθέτες και συμμετείχε σε μια ποικιλία έργων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών, από κωμωδίες μέχρι δράματα.

Η παρουσία του Ντίνου Καρύδη σε θέατρο, κινηματογράφο αλλά και στην τηλεόραση ήταν πλούσια. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το Αρχείο της ΕΡΤ, ο αξέχαστος ηθοποιός συμμετείχε σε πολλές σειρές και εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής: Ο άγνωστος πόλεμος (1971), Το κορίτσι της Κυριακής (1972), Ο Δρόμος (1977), Η κραυγή των λύκων (1981), Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα (1987), Το Θέατρο της Δευτέρας, επεισόδιο: ”Εφιαλτικό παιχνίδι” (1977), Το Θέατρο της Δευτέρας επεισόδιο: Κατά φαντασίαν ασθενής (1982), κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα στο znews.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈφυγε από τη ζωή ο Ντίνος Καρύδης12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα