MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

Η Νατάσσα Μποφίλιου παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού την νέα της μουσική παράσταση, ενώ η επιτυχημένη παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, «Μια άλλη Θήβα» ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς. Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Μια άλλη Θήβα: Η επιτυχημένη παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Η επιτυχημένη παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, «Μια άλλη Θήβα», συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία σε διάφορα ανοιχτά θέατρα. Η παράσταση συζητήθηκε ιδιαίτερα λόγω των εξαιρετικών ερμηνειών των ηθοποιών, του Θάνου Λέκκα στον ρόλο του Συγγραφέα και του Δημήτρη Καπουράνη στον διπλό ρόλο Μαρτίν/Φεδερίκο, ενώ Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανέδειξε το πολυεπίπεδο αυτό έργο με μια υποβλητική ατμόσφαιρα. Ο Γαλλο-ουρουγουανός Σέρχιο Μπλάνκο, από τις πιο δυνατές σύγχρονες φωνές του ισπανόφωνου θεάτρου, μας παραδίδει μια σύγχρονη σπουδή για την ανδρική ταυτότητα, την καταπίεση, τη βία και το έγκλημα, την τιμωρία και τις διακρίσεις, αλλά ταυτόχρονα και τις ίδιες τις δημιουργικές διαδικασίες της τέχνης του θεάτρου, με αναφορές στο μύθο του Οιδίποδα αλλά και στο Έγκλημα και τιμωρία του Ντοστογιέφσκι.
Τρίτη 17/9, 21:00
Εισιτήρια: Κανονικό: 18€, μειωμένο (Άνεργοι, Φοιτητές,ΑΜΕΑ,άνω των 65): 15€. Προπώληση: more.com
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Ναρκίσσων 2-8, Χαλάνδρι.

Όρνιθες, του Αριστοφάνη στο Θέατρο Βράχων

Ο Άρης Μπινιάρης καταπιάνεται πρώτη φορά με την αρχαία κωμωδία και συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασής του «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Στην κορυφαία αυτή κωμωδία, αν και η πλοκή είναι φανταστική, η θεματική είναι αληθινή και ουσιώδης: οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούρια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την  παρακμή και τη διαφθορά. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους…
Τρίτη 17/9, 21:00 
Γενική είσοδος: 23€, μειωμένο: 20€
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Στεφάνου, Υμηττός. 

Οι Παίχτες: Η παράσταση-φαινόμενο του Γιώργου Κουτλή κάνει στάση στο Σχολείο της Αθήνας «Ειρήνη Παππά»

Μετά από δύο χρονιές, με γεμάτα θέατρα χειμώνα – καλοκαίρι, και μετά από ένα χρόνο απουσίας, οι «Παίxτες» του Ν.Β. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, επιστρέφουν για λίγες παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα. Ο Γιάννης Νιάρρος, ο Βασίλης Μαγουλιώτης, ο Ηλίας Μουλάς, ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, ο Θανάσης Δήμου, ο Γιώργος Τζαβάρας κι ο Γιώργος Μπουκαούρης συναντιούνται επί σκηνής και πάλι, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, για μερικά ακόμη ξέφρενα ταξίδια στον κόσμο της μπλόφας και του ρίσκου σ’ αυτήν την αξέχαστη κωμωδία αδρεναλίνης. Ζωντανή μουσική, απρόσμενοι αυτοσχεδιασμοί και ξέφρενο χιούμορ σε μια παράσταση – οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης: Παράσταση ή πραγματικότητα, ηθοποιός ή ρόλος, θύτης ή θύμα, αλήθεια ή ψέμα, όλα συγχέονται και τελικά, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι.
Τρίτη 17/9 έως Πέμπτη 19/9 και Σάββατο 20/9 στις 21:00
Εισιτήρια: 20€. Προπώληση: more.com
Σχολείο της Αθήνας «Ειρήνη Παππά», Λεωφόρος Αθηνών Πειραιώς 52, Πειραιάς. 

Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής, του Μολιέρου με Χειλάκη, Μαξίμου, Αλικάκη σε καλοκαιρινή περιοδεία

Την εκρηκτική κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής», σκηνοθετούν και διασκευάζουν φέτος το καλοκαίρι ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Μετά από τον «Δον Ζουάν» το 2009 στο Εθνικό Θέατρο και τον «Ταρτούφο» το 2016, συνεχίζουν τη μελέτη τους πάνω στον κορυφαίο Γάλλο δραματουργό, ο οποίος, μέσα πάντα από το πρίσμα της κωμωδίας φώτισε τα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής, κατανόησε την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και δημιούργησε χαρακτήρες με οικουμενική εμβέλεια και έργα που παραμένουν επίκαιρα μέχρι σήμερα. Με τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» ο Μολιέρος βάζει στο στόχαστρό τους τσαρλατάνους και τους κομπογιαννίτες που λυμαίνονται το ιατρικό επάγγελμα. Σατιρίζει τους «ειδήμονες» της εποχής του, που κρύβονταν πίσω από πομπώδεις φράσεις και φανταχτερές ορολογίες πασχίζοντας έτσι να καμουφλάρουν την ανεπάρκεια των γνώσεών τους και το γεγονός ότι πάνω από τον ιπποκράτειο όρκο βάζουν το κέρδος και το προσωπικό συμφέρον. Η παράσταση, που θα παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας και θα περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποτελεί την ένατη συν-σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια. Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Θοδωρής Ρωμανίδης, Νίκος Γκέλια, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Γιώργος Ζυγούρης, Δημήτρης Φιλιππίδης.
Τρίτη 17/9, 21:00

Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Λόφος Προφήτη Ηλία, Αχαρνές. 

Θάλασσα και ο Γέρος: Μια διασκευή πάνω στο έργο του Χέμινγουεϊ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος 

Βασισμένο στο εμβληματικό έργο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, «Ο γέρος και η θάλασσα», η Μαρλέν Καμίνκσι παρουσιάζει σε καλοκαιρινή περιοδεία την παράσταση «Η Θάλασσα και ο Γέρος», με τον Τάσο Νούσια στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το έργο αυτό κατατάσσεται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και παρομοιάζεται με ομηρικό έπος. Περιγράφει την ιστορία ενός ψαρά, του Σαντιάγο και το ταξίδι του στην ανεξερεύνητη και απέραντη θάλασσα. Την επική συνάντησή του με ένα υπέροχο μπλε μάρλιν, το οποίο ο ήρωας κατάφερε να ψαρέψει μετά από 84 ημέρες χωρίς ψαριά. Το ψάρι είναι πολύ δυνατό, ο Σαντιάγο δεν καταφέρνει να το σκοτώσει και εκείνο αγκιστρωμένο από την πετονιά του, τραβάει αυτόν και τη μικρή του βάρκα όλο και πιο βαθιά στη θάλασσα για τρεις μέρες και τρεις νύχτες. Ο Σαντιάγο τελικά καταφέρνει να σκοτώσει το ψάρι αλλά επειδή είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει στη βάρκα το δένει στο πλάι της. Στο δρόμο της επιστροφής καρχαρίες του επιτίθενται και τρώνε όλη τη σάρκα του πελώριου ψαριού. Κάτω από αυτή την απλή ιστορία, κρύβεται ένας κόσμος πλούσιος σε συμβολισμούς και μεταφορές για την αναζήτηση του σκοπού, την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος και τη συγκρουσιακή σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον… Η παράσταση κάνει στάση το Σάββατο 27/7 στη Νέα Μάκρη, ενώ στη συνέχεια θα συνεχίσει το ταξίδι της σε επιλεγμένα θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Βασίλης Μηλιώνης, Φαίδρα Σούτου, Evelyn Assouad.
Τρίτη 17/9, 21:30
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος, Πελοποννήσου 173, Κορυδαλλός. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ μεγάλη “απόδραση” από τον Κορυδαλλό μέσω του χορού12.09.2018

Μουσική

Κάτι Καίγεται: Η Νατάσσα Μποφίλιου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024, η Νατάσσα Μποφίλιου θα εμφανιστεί στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, σε μια παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Έπειτα από τις εκρηκτικές χειμερινές εμφανίσεις της στη σκηνή του Vox στην Αθήνα, η Νατάσσα Μποφίλιου παρουσιάζει με ενθουσιασμό την νέα παράσταση που έφτιαξαν με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και μοιράζεται για πρώτη φορά ζωντανά τα ολοκαίνουργια τραγούδια του δίσκου “Κάτι Καίγεται” που έχουν ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί.
Τρίτη 17/9, 21:00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 20€, Ταμείο: 23€. Προπώληση: ticketsetvices.gr
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός, Αθήνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ θάλασσα και ο γέρος: Ένα ταξίδι στον υδάτινο κόσμο μέσα από τα ανθρώπινα μάτια12.09.2018

Εκθέσεις

Primary Tide: Έκθεση της βραβευμένης από την Art Athina εικαστικού Στεφανίας Στρούζα στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

Μια πρωταρχική, κοσμογονική, καθηλωτική παλίρροια υλικών, νοημάτων, σηματοδοτήσεων και εμπειριών πρόκειται να «συμβεί» με αφορμή τη νέα έκθεση της Στεφανίας Στρούζα με τίτλο «Primary Tide» στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά (Πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο) στην Αθήνα. H έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματικής συνεργασίας του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης και τον θεσμό της Art Athina για το βραβείο νέου καλλιτέχνη, επιδιώκοντας την υποστήριξη και προβολή του έργου νέων σύγχρονων καλλιτεχνών. Στην έκθεση «Primary Tide», που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αναδρομική της δουλειάς της εικαστικού Στεφανίας Στρούζα των τελευταίων 10 χρόνων, αποτυπώνονται οι αφετηρίες έμπνευσής της και συγχρόνως το πλαίσιο εργασίας της. Πιστή και συνεπής στο έργο της, η ίδια συνθέτει και αποτυπώνει στοιχεία της γεωγραφίας, του πολιτισμού, της τέχνης, της ιστορίας, της μυθολογίας, της επιστήμης και της φιλοσοφίας, με τις γλυπτικές της συνθέσεις, τις in situ εγκαταστάσεις της, τη μίξη των φυσικών και συνθετικών υλικών στη διαδικασία παραγωγής των έργων της.
Διάρκεια Έκθεσης: 12 Σεπτεμβρίου – 3 Νοεμβρίου 2024
Ωράριο: Τρi/Τετ/Παρ/Σάβ/Κυρ: 11:00 – 19:00. Πέμπτη: 11:00 – 22:00
MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, Πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο, Αθήνα.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις