MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

Οι Βάκχες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου συνεχίζουν την περιοδεία τους τον Σεπτέμβριο στα ανοιχτά θέατρα, ενώ Δήμητρα Γαλάνη και Παυλίνα Βουλγαράκη ενώνουν τις φωνές τους στο Βεάκειο για καλό σκοπό. Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Βάκχες, του Ευριπίδη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Οι Βάκχες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, η τραγωδία του μυστικισμού, της έκστασης και της βαρβαρότητας, μετά τη θερμότατη υποδοχή τους από 14.000 θεατές στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 2 και 3 Αυγούστου, περιοδεύουν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα και την Κύπρο. Όταν ο θεός Διόνυσος φτάνει στη Θήβα, ο βασιλιάς Πενθέας αρνείται να δει τον πρώτο του εξάδελφο ως Θεό και απαγορεύει τη διάδοση της νέας θρησκείας. Η άρνησή του εγείρει τη μήνι του θεού ο οποίος, σε μια τραγική αντιστροφή διώκτη και διωκόμενου, οδηγεί τον Πενθέα στον αφανισμό από την ίδια του τη μητέρα. *Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Διόνυσος), Μαριάννα Δημητρίου (Τειρεσίας), Αλεξία Καλτσίκη (Αγαύη), Θέμης Πάνου (Κάδμος), Αργύρης Πανταζάρας (Πενθέας), Γιάννης Κόραβος, Διονύσης Πιφέας, Φώτης Στρατηγός (Αγγελιαφόροι).
Τετάρτη 18/9, 21:00
Εισιτήρια: 20€ γενική είσοδος 15€ άνω των 65 ετών 10€ σπουδαστές/φοιτητές/ΑμεΑ/άνεργοι. Προπώληση: ticketservices.gr
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου. 

I am falling in love-Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βαλαή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει στη Σκηνή Ωμέγα και μόνο για 15 παραστάσεις, τη νέα περφόρμανς του τολμηρού δημιουργού Γιώργου Βαλαή, «I am falling in love – Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα». Μια δομική αποσυναρμολόγηση του έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ιδωμένη μέσα από τις σχέσεις των βασικών ηρώων. Σχέσεις που φανερώνουν την ίδια τη φύση της επιθυμίας, η οποία παραμένει αιωνίως και ασταμάτητα ρευστή. Το I am falling in love αφηγείται την ίδια την επιθυμία, που εμφανίζεται απρόσκλητη, αναπάντεχη, στο πιο ακατάλληλο μέρος, την πιο ακατάλληλη στιγμή, στοχεύοντας τους πιο ακατάλληλους ανθρώπους. Δεν υπακούει σε κανέναν κανόνα – κοινωνικό, πολιτισμικό ή άλλο και πάντα μοιάζει με τη μουσική. *Παίζουν: Ρωμανός Καλοκύρης, Μαρία Κοραχάη, Στράτος Νταλαμάγκος, Χριστιάνα Ματέλσκα Τόκα. 
Παραστάσεις: Από 18 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2024. ετάρτη έως Κυριακή στις 19.00.
Εισιτήρια: Εισιτήρια: 15€ (κανονικό), 10€ (φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65 ετών), 8€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ, ομαδικό άνω των 6 ατόμων), 5 € (ατέλειες ΣΕΗ, ΑΣΚΤ, ΠΕΣΥΘ). Προπώληση: more.com
Δημοτικό θέατρο Πειραιά, Σκηνή Ωμέγα, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32

Ικέτιδες του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανεβάζει τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, με ένα πλήθος καταξιωμένων πρωταγωνιστών. Ένα ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό έργο στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία – ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες. *Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου , Λουκία Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα , Άρης Σακελλαρίου, Γιάννης Τσορτέκης.
Τετάρτη 18/9, 21:00

Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς,  Ναρκίσσων 2-8, Χαλάνδρι.

Όρνιθες, του Αριστοφάνη στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Ο Άρης Μπινιάρης καταπιάνεται πρώτη φορά με την αρχαία κωμωδία και συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασής του «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Στην κορυφαία αυτή κωμωδία, αν και η πλοκή είναι φανταστική, η θεματική είναι αληθινή και ουσιώδης: οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούρια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την  παρακμή και τη διαφθορά. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους…
Τετάρτη 18/9, 21:00 
Γενική είσοδος: 23€, μειωμένο: 20€
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη. 

Οι Παίχτες: Η παράσταση-φαινόμενο του Γιώργου Κουτλή κάνει στάση στο Σχολείο της Αθήνας «Ειρήνη Παππά»

Μετά από δύο χρονιές, με γεμάτα θέατρα χειμώνα – καλοκαίρι, και μετά από ένα χρόνο απουσίας, οι «Παίxτες» του Ν.Β. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, επιστρέφουν για λίγες παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα. Ο Γιάννης Νιάρρος, ο Βασίλης Μαγουλιώτης, ο Ηλίας Μουλάς, ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, ο Θανάσης Δήμου, ο Γιώργος Τζαβάρας κι ο Γιώργος Μπουκαούρης συναντιούνται επί σκηνής και πάλι, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, για μερικά ακόμη ξέφρενα ταξίδια στον κόσμο της μπλόφας και του ρίσκου σ’ αυτήν την αξέχαστη κωμωδία αδρεναλίνης. Ζωντανή μουσική, απρόσμενοι αυτοσχεδιασμοί και ξέφρενο χιούμορ σε μια παράσταση – οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης: Παράσταση ή πραγματικότητα, ηθοποιός ή ρόλος, θύτης ή θύμα, αλήθεια ή ψέμα, όλα συγχέονται και τελικά, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι.
Τρίτη 17/9 έως Πέμπτη 19/9 και Σάββατο 20/9 στις 21:00
Εισιτήρια: 20€. Προπώληση: more.com
Σχολείο της Αθήνας «Ειρήνη Παππά», Λεωφόρος Αθηνών Πειραιώς 52, Πειραιάς. 

Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής, του Μολιέρου με Χειλάκη, Μαξίμου, Αλικάκη σε καλοκαιρινή περιοδεία

Την εκρηκτική κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής», σκηνοθετούν και διασκευάζουν φέτος το καλοκαίρι ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Μετά από τον «Δον Ζουάν» το 2009 στο Εθνικό Θέατρο και τον «Ταρτούφο» το 2016, συνεχίζουν τη μελέτη τους πάνω στον κορυφαίο Γάλλο δραματουργό, ο οποίος, μέσα πάντα από το πρίσμα της κωμωδίας φώτισε τα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής, κατανόησε την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και δημιούργησε χαρακτήρες με οικουμενική εμβέλεια και έργα που παραμένουν επίκαιρα μέχρι σήμερα. Με τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» ο Μολιέρος βάζει στο στόχαστρό τους τσαρλατάνους και τους κομπογιαννίτες που λυμαίνονται το ιατρικό επάγγελμα. Σατιρίζει τους «ειδήμονες» της εποχής του, που κρύβονταν πίσω από πομπώδεις φράσεις και φανταχτερές ορολογίες πασχίζοντας έτσι να καμουφλάρουν την ανεπάρκεια των γνώσεών τους και το γεγονός ότι πάνω από τον ιπποκράτειο όρκο βάζουν το κέρδος και το προσωπικό συμφέρον. Η παράσταση, που θα παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας και θα περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποτελεί την ένατη συν-σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια. Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Θοδωρής Ρωμανίδης, Νίκος Γκέλια, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Γιώργος Ζυγούρης, Δημήτρης Φιλιππίδης.
Τετάρτη 18/9, 21:00

Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ μεγάλη “απόδραση” από τον Κορυδαλλό μέσω του χορού12.09.2018

Μουσική

Δήμητρα Γαλάνη και Παυλίνα Βουλγαράκη στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά για καλό σκοπό

Το MDA Ελλάς, Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις υποδέχεται την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, τη Δήμητρα Γαλάνη σε μία φιλανθρωπική συναυλία για την ενίσχυση του έργου του. Μαζί της η δημιουργός και ερμηνεύτρια Παυλίνα Βουλγαράκη. Αυτό το καλοκαίρι, η Δήμητρα Γαλάνη με αφορμή το νέο της άλμπουμ «Είσοδος Κινδύνου», παρουσιάζει τα best of μιας 55χρονης διαδρομής. Ένα ταξίδι σε πολύ αγαπημένα τραγούδια και γνώριμες μελωδίες, πλαισιωμένα από μια υπέροχη μπάντα στο πλευρό της. Στο μουσικό αυτό πρόγραμμα που έχει τη σφραγίδα της μεγάλης μας ερμηνεύτριας και που συνοψίζει την διαδρομή μιας ολόκληρης ζωής, η Δήμητρα Γαλάνη συνεργάζεται ξανά με νέους ανθρώπους, μουσικούς και καλλιτέχνες – δημιουργούς που ξεχωρίζει. Αυτή τη φορά επιλέγει από την σύγχρονη σκηνή την Παυλίνα Βουλγαράκη με την οποία ήδη έχει γράψει δύο τραγούδια (Χίλιες ζωές, Δεν είπες κάτι).
Τετάρτη 18/9, 21:00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 20€. ΑμεΑ: 15€ | Προπώληση: ticketservices.gr
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλέφωνο: 21 0422 6330.

Η Ταράτσα του Φοίβου στο Θέατρο Άλσος

Η Ταράτσα του Φοίβου” συνεχίζει στο Θέατρο Άλσος και τον Σεπτέμβριο, προσκαλώντας το κοινό σε ένα μοναδικό φθινοπωρινό πολυθέαμα κάθε Τετάρτη. Ο Φοίβος Δεληβοριάς, μαζί με τον Θανάση Αλευρά, τη Ρένα Μόρφη και τη Γαλήνη Χατζηπασχάλη, υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη μουσική, χορό και θεατρικότητα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και δύο καλεσμένους κάθε εβδομάδα από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου και της κωμωδίας. Καλεσμένοι της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου οι Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα και Θωμάς Ζάμπρας.
Τετάρτη 18/9, 20:30
Εισιτήρια: Από 15€, Προπώληση: more.com
Θέατρο Άλσος: Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ θάλασσα και ο γέρος: Ένα ταξίδι στον υδάτινο κόσμο μέσα από τα ανθρώπινα μάτια12.09.2018

Εκθέσεις

Μια σακούλα γεμάτη τηλεκάρτες: Φτιάχνοντας ένα μεταναστευτικό αρχείο

Με αφορμή τη συγκρότηση ενός αρχείου για την αλβανική μετανάστευση στην Ελλάδα, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας και η Πρωτοβουλία για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια συνδιοργανώνουν την έκθεση «Μια σακούλα γεμάτη τηλεκάρτες», στις 18-28 Σεπτεμβρίου 2024, στον χώρο τεχνών Tavros. Η έκθεση έχει ως άξονα ένα τραπέζι στο κέντρο της αίθουσας, που λειτουργεί ως χώρος παρουσίασης τεκμηρίων, αλλά και ως σημείο εργασίας, συνάντησης και ανοιχτής συζήτησης. Γύρω από αυτό το τραπέζι, οι επισκέπτ(ρι)ες θα έρθουν σε επαφή με αρχειακά τεκμήρια διαφορετικού είδους, από κρατικά έγγραφα, εφημερίδες και οπτικοακουστικό υλικό μέχρι οικογενειακές φωτογραφίες, ρούχα και αντικείμενα, βλέποντας στην πράξη πώς συγκροτείται ένα αρχείο. Το τραπέζι αυτό θα λειτουργεί παράλληλα και ως χώρος συλλογικής συζήτησης, όπου οι επισκέπτ(ρι)ες θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τα δικά τους ιστορικά τεκμήρια (φωτογραφίες, έγγραφα, προσωπικά αντικείμενα, κ.ά.) για να ενταχθούν στο αρχείο.
Χώρος: Tavros, Αναξαγόρα 33 (1ος όροφος), Ταύρος.
Διάρκεια Έκθεσης: 18-28 Σεπτεμβρίου 2024
Είσοδος: Είσοδος ελεύθερη
Ωράριο: Δευτέρα εώς Παρασκευή 12:00 – 19:00. Σάββατο και Κυριακή: 11.00-18.00

Περισσότερα από Εκδηλώσεις