MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Τι κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

Συναυλίες, παραστάσεις, προβολές: Όσα θα κάνουμε σήμερα στην Αθήνα, με ελεύθερη είσοδο.

Photo by Derrick Sugden on Unsplash
Photo by Derrick Sugden on Unsplash
Monopoli Team

1. 37οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στον Δήμο Ζωγράφου

Πηγή: Unsplash

Οι 37οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στον Δήμο Ζωγράφου αποτελούν έναν σημαντικό θεσμό για το ερασιτεχνικό θέατρο στην Ελλάδα. Το φεστιβάλ προσφέρει μια πλατφόρμα σε θιάσους από όλη τη χώρα να παρουσιάσουν τις δουλειές τους, προωθώντας την καλλιτεχνική δημιουργία και την πολιτιστική ποικιλομορφία. Από τις 7 Σεπτεμβρίου έως τις 22 Σεπτεμβρίου, θα φιλοξενηθούν 16 ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, Γ. Ζωγράφου 17 (είσοδος από Βίλα Ζωγράφου και Βίλα Παυλίνα), Ζωγράφου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCycladic Kids Festival: Ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας με ένα πολυθεματικό φεστιβάλ για παιδιά12.09.2018

2.”Λαλώ στου ‘πόψε λευτεριά!”: Συναυλία για την Κύπρο στο Ηρώδειο

Μεγάλη συναυλία για την επέτειο των 50 ετών από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Θα παρουσιαστεί το Ορατόριο του Μάριου Ιωάννου Ηλία “Οι καμπάνες θα ηχήσουν και πάλι”, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ, με σολίστες τους Μπάμπη Βελισσάριο και Μαρία Γράμψα. Συμμετέχουν: Μαρία Αλεξίου, Γρηγόρης Βαλτινός, Μιχάλης Βιολάρης, Παντελής Θαλασσινός, Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου, Μαρίζα Κωχ, Μανώλης Μητσιάς, Μαρία Φαραντούρη, Κώστας Χατζηχριστοδούλου.
Τετάρτη 18/9 στις 21:00
Ηρώδειο
Είσοδος με δελτία εισόδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 10 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV12.09.2018

3. “Ο αιώνας του Henri Cartier-Bresson”: Προβολή ντοκιμανττου Pierre Assouline στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Στο πλαίσιο του φωτογραφικού αφιερώματος στον Henri Cartier-Bresson που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα έως τις 27 Οκτωβρίου 2024, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ Ο αιώνας του Henri Cartier-Bresson του Pierre Assouline, βραβευμένου συγγραφέα, από τους κορυφαίους κριτικούς λογοτεχνίας στη Γαλλία, και κατεξοχήν βιογράφου του διάσημου φωτογράφου.Μέσα από ένα πλούσιο ντοκιμαντέρ γεμάτο ευαισθησία, που αποτελείται από ηχητικά ντοκουμέντα και φωτογραφικό υλικό, ο Pierre Assouline μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε και να μοιραστούμε τις αφηγήσεις και τις εκμυστηρεύσεις του Henri Cartier-Bresson για τη ζωή.

Τετάρτη 18/9 στις 20.00
Χώρος: Αμφιθέατρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου12.09.2018

4. “Η Αφροδίτη DORIA PAMPHILJ”: Παρουσίαση βιβλίου του Αγγελου Δεληβορριά στο Μουσείο Μπενάκη

Το βιβλίο, πέρα από συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης της αρχαιολογίας είναι και μια αφορμή για αναστοχασμό του παρελθόντος, επανατοποθέτησης απέναντι στα παλιά βιώματα και συγκίνησης για όσα έχουν φύγει αμετάκλητα.Με το βιβλίο αυτό ο Άγγελος Δεληβορριάς συμβάλλει στην ολοκλήρωση μιας έρευνας, αυτής με θέμα την Αφροδίτη Doria Pamphilj και, ευρύτερα, την ελληνική γλυπτική του δεύτερου μισού του 5ου αι. π.Χ.Χαιρετισμός:Ειρήνη Γερουλάνου, Πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη. Θαα μιλήσουν:Λίνα Μενδώνη, Υπουργός Πολιτισμού, Pierre Ducrey, Ακαδημαϊκός,Μανόλης Κορρές, Ακαδημαϊκός, Όλγα Παλαγγιά, Αρχαιολόγος
Τετάρτη 18/9 στις 19:30
Μουσείο Μπενάκη, Βασ. Σοφίας και Κουμπάρη 1, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 value for money στέκια για τις πρώτες εξόδους της σεζόν12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις